10 Mooiste plekjes op Gran Canaria


Tien Mooiste plekjes op Gran Canaria die je niet mag missen

Tien Mooiste plekjes op Gran Canaria die je niet mag missen. Iedereen wil graag de 10 mooiste plekjes op Gran Canaria verklappen. Terwijl we al zo vaak hebben gezegd dat het tussen ons moet blijven!

TIEN MOOISTE PLEKJES OP GRAN CANARIA DIE JE NIET MAG MISSEN

1. ROQUE NUBLO

Tejeda

Rondverteld! En nu weet iedereen dat Tejeda, in de bergen van Gran Canaria, een fantastische plek is. Een dorp dat magisch verschijnt en weer in een wolkenzee verdwijnt. Een kleine grootse plaats waar de imposante rotsformatie Roque Nublo te zien is, met zijn maan achtig landschap eromheen en een zee van pijnbomen die tot de horizon reikt.

Booking.com

2. MUSEUM EN ARCHEOLOGIEPARK CUEVA PINTADA

Gáldar

In het noorden van Gran Canaria bevindt zich een tijdmachine, een deur naar het verleden. De tijd geeft daar de inheemse cultuur van honderden jaren geleden weer. De stemmen uit een ver verleden zijn elke dag te horen als de deuren van het museum de la Cueva Pintada openen.

3. UERTO DE MOGÁN

Mogán

In het zuiden van Gran Canaria, in Mogán, houdt zich een grote groep rustige duikers schuil. Mensen die van het goede leven houden. Zij ontmoeten elkaar in de bars van het vissersdorpje Puerto de Mogán. Tussen de bloemen van de boungainvillea en een prachtige zonsondergang wordt veel gelachen, wat deze plek tot een centrum van door de zee omzoomd optimisme maakt.

 

4. PLAYA DE LAS CANTERAS

Las Palmas de Gran Canaria

De hoofdstad van Gran Canaria heeft een enorm aquarium zonder glazen wanden. Een verrassende zeewereld op niet meer dan 100 meter van de stad - naast het zonnige zandstrand van Las Canteras. Het kilometerslange en gezellige stadsstrand is het domein van de surfers van Las Palmas de Gran Canaria.

 

5. DUINEN VAN MASPALOMAS

San Bartolomé de Tirajana

Op alle halfronden en breedtegraden is het een bekend feit. Iedereen kent de ongelooflijke woestijn in het klein van Maspalomas. Een zee van goudkleurig zand die zich op een onverwachte plek heeft gevormd. Oplopend vanuit de oceaan! De enorme duinen zee zorgt ervoor dat het zuiden van het eiland een paradijs is voor surfers en zon zoekers.

 

6. UERTO DE LAS NIEVES

Agaete

Iedereen weet er inmiddels van. En nu worden zelfs de meeuwen van Puerto de las Nieves  beroemd. En de cafeetjes aan de haven. En de zonsondergangen die het uitzicht op de adembenemende kliffen van Agaete langzaam laten vervagen. Het kleine vissersdorp waar de lucht bestaat uit geen-probleem-moleculen.

 

7. DORPSCENTRUM VAN TEROR

Teror

Het midden van het eiland. Volg de wegen die zich over Gran Canaria slingeren om in Teror terecht te komen. Het dorp Teror bevindt zich in het binnenland het eiland en je kunt er genieten van heerlijk gebak in een historische omgeving. Teror heeft voor de eilanders een grote symbolische waarde als pelgrimsoord om de de Virgen del Pino te bezoeken.

 

8. VEGUETA

Las Palmas de Gran Canaria

De smalle straatjes van de wijk Vegueta bestaan al meer dan 500 jaar. De wijk heeft allerlei mensen zien komen en gaan, van piraten tot bouwmeesters van de kathedraal. En al vanaf de tijd van Columbus is het traditie dat alle bezoekers ten minste één keer naar het oude centrum van Vegueta gaan.

9. BARRANCO DE GUAYADEQUE

Agüimes en Ingenio

De Barranco de Guayadeque is een prachtig natuurgebied in de gemeentes Ingenio en Agüimes, vlakbij de stranden in het zuiden van Gran Canaria. Onder de palmen van de diepe vallei treed je in de voetsporen van de oude inwoners van het eiland.

 

10. BANDAMA

Las Palmas de Gran Canaria

Dit is ook al geen geheim meer. Er is een vulkaankrater in de buurt van de wijngaarden van Tafira. Een prachtig natuurgebied op een onverwachte plek; de Caldera de Bandama. Aan de rand van de krater begint een pad dat wandelaars uitdaagt om op zoek te gaan naar de bodem van de oude vulkaan.

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :