Ontdek het eiland Gran Canaria

Gepubliceerd op 17 december 2020 om 14:08

ONTDEK HET EILAND GRAN CANARIA

Er zijn veel redenen om Gran Canaria als uw vakantiebestemming te kiezen, het hele jaar door. Het bevoorrechte klimaat en de stranden zijn er slechts een paar. Op dit eiland vind je ook buitengewoon natuurlijk erfgoed en een prachtige omgeving voor watersporten . De verscheidenheid aan landschappen op Gran Canaria is verbluffend. Er is een ongelooflijke keuze aan de 236 kilometer lange kust. Van de rustige baaien in het zuiden van het eiland tot meer populaire toeristische gebieden zoals Las Palmas de Gran Canaria en San Bartolomé de Tirajana , de thuisbasis van het beroemde strand Playa del Inglés , samen met unieke plekjes zoals het strand van Maspalomas met zijn duinen en het brede , ongerepte zandstranden van Güi-Güi.

Gran Canaria (eiland)

Gran Canaria is een geweldige optie voor watersportliefhebbers. Er zijn tal van mogelijkheden: duiken, surfen, zeilen en natuurlijk windsurfen - het eiland wordt beschouwd als een van de beste plekken ter wereld voor deze sport. In feite worden er vaak grote internationale windsurfcompetities georganiseerd.

De natuurlijke omgeving van Gran Canaria is een andere attractie. 46 procent van de oppervlakte heeft de aanduiding UNESCO Biosphere Reserve. Er is een breed netwerk van sporen en paden op het eiland te vinden. U kunt de verschillende natuurreservaten te voet of met de fiets verkennen en zelfs walvissen en dolfijnen in hun natuurlijke habitat zien - deze dieren zijn vaak te vinden in wateren ten zuiden van het eiland.

Toegang tot het eiland door de lucht en over zee is via de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria (de luchthaven ligt op slechts 18 kilometer van de stad). Een goede manier om het eiland te verkennen, is door een auto te huren - de maximale afstand tussen twee punten is slechts 47,5 kilometer.

Booking.com

Het Columbus House

Amerika en de Canarische Eilanden

Dit centrum is gehuisvest in het voormalige Governor's House, een gebouw dat meer dan vijf eeuwen oud is. Het Columbus House is opgericht om de geschiedenis van de Canarische Eilanden en hun relatie met Amerika te bestuderen, onderzoeken en verspreiden . Het museum is opgedeeld in vijf thematische gebieden. De eerste bevat verschillende informatiepanelen die de vestiging van de Nieuwe Wereld en de culturen en volkeren van Pre-Columbiaans Amerika laten zien. De sectie getiteld "Columbus and his Voyages" bootst de expedities van de ontdekkingsreiziger na, terwijl een tentoonstelling in een andere kamer de tijd van Columbus op de Canarische Eilanden onderzoekt. Het Columbus House heeft ook een collectie schilderijen uit de 16e tot de 19e eeuw.

 

Het Columbus House

Calle Colón, 1

35001 Palmas de Gran Canaria,

Las, Gran Canaria (Canarische Eilanden)

 

CONTACT DETAILS

Tel .: +34 928312373
Tel .: +34 928312384
Tel .: +34 928312386

Viera y Clavijo Canarische botanische tuin

In de volksmond bekend als de "Canarische tuin", werd de Viera y Clavijo Botanische Tuin in 1952 gesticht door de Zweedse botanicus Eric Sventenius met als doel de rijke endemische flora van de eilanden te behouden en te beschermen. 

In de loop van de tijd zijn de plantencollecties verrijkt met bijdragen uit alle hoeken van de wereld, en er is een toename van het onderwijs op het gebied van onderzoek, wat deze steile helling van 27 ha fascinerende wandeling door de verschillende planteco systemen maakt. op het eiland.

 

Viera y Clavijo Canarische botanische tuin

Camino del Palmeral 15,

Tafira Alta

35017 Palmas de Gran Canaria, Las,

Gran Canaria (Canarische Eilanden)

 

CONTACT DETAILS

Tel .: +34 928219580
Tel .: +34 928219583

Biosfeerreservaat Gran Canaria

Een miniatuurcontinent

Het biosfeerreservaat Gran Canaria werd in 2005 door UNESCO aangewezen. Het beslaat 43 procent van de oppervlakte van het eiland, evenals een uitgestrekt zeegebied voor de zuidwestkust.

Gran Canaria ligt in de archipel van de Canarische Eilanden , tussen Fuerteventura en Tenerife .   Het eiland is van vulkanische oorsprong, met een ronde vorm. Het hoogste punt bevindt zich in het midden van het eiland, de kegelvormige Las Nieves-piek (1.949 meter). De hoogte en het ongewone reliëf maken een scala aan verschillende microklimaten en habitats mogelijk. De enorme diversiteit aan landschappen van Gran Canaria is de reden waarom het bekend staat als het "miniatuurcontinent": van canyons en bergachtige toppen tot stranden, bossen en kliffen. 

Bijna de helft van de 1.560 vierkante kilometer van het eiland valt binnen het biosfeerreservaat in het zuidwesten van het eiland. Het omvat: de gemeenten Aldea de San Nicolás, Artenara en Tejeda; het hele grondgebied van San Bartolomé de Tirajana , Agaete en Mogán , gelegen op meer dan 300 meter boven zeeniveau; het zeegebied en een klein deel van de San Mateo-vlakte, in het midden van het eiland, dat ook binnen het natuurreservaat El Nublo valt. Het gebied omvat natuurreservaten zoals Inagua , Tamadaba en Pilancones , samen met het enorme Tejada-bekkendepressie. 

De bergen bieden een waterwingebied dat uitmondt in canyons en gecultiveerde valleien, die naar de kust lopen. In algemene termen zijn er drie verschillende soorten ecosystemen: de ene is dor en semi-aride, met vegetatie van uitlopers; een andere is sub-vochtig, waar melding moet worden gemaakt van bossen van Canarische dennen (een soort die uniek is voor dit gebied); de derde is tijdelijk vochtig, met fayal-brezal (sparren en heide) vegetatie en overblijfselen van laurisilva-bos. Er is ook een grote biodiversiteit aan de kust, met onechte karetschildpadden en walvisachtigen zoals tuimelaars en Risso's dolfijnen.

 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Spain.info

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN OP GRAN CANARIA

Misschien ook interessant :