El Poris de Candelaria 

Gepubliceerd op 9 februari 2021 om 19:16

El Poris de Candelaria  op het Canarische eiland La Palma

El Proís de Candelaria of el Poris de Candelaria behoort bij de Gemeente Tijarafe en ligt op het Canarische eiland La Palma. Dit kleine vissersdorpje Poris de Candelaria ligt in een gigantische grot onder een indrukwekkende klif direct aan zee, in een baai ook wel de Piratenbocht genoemd

EL PORIS DE CANDELARIA  OP HET CANARISCHE EILAND LA PALMA

Het Spaanse eiland La Palma is zeker niet het grootste en ook niet het bekendste Canarische eiland maar misschien wel het mooiste eiland. La Palma is nog niet zo overlopen als de eilanden Tenerife of Gran Canaria hier vind je nog steeds paradijselijke dorpjes zoals het sprookjesachtige in een grot verscholen dorpje Porís de Candelaria in de gemeente Tijarafe .

Booking.com

La Palma is een van de acht Canarische Eilanden en behoort samen met El Hierro en La Gomera bij het grote moeder eiland Tenerife waarmee deze vier eilanden een van de twee Canarische provincies vormen (de andere provincie wordt gevormd door Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote en La Graciosa). 

La Palma wordt ook wel ‘La Isla Bonita’ genoemd omdat het eiland de bezoeker veel te bieden heeft waaronder een prachtig vulkanisch landschap, groene bossen, prachtige vergezichten, sterren kijken etc.

Bezoekers die naar La Palma komen zijn over het algemeen geen strandtoeristen maar avonturiers, wandelaars en ontdekkingsreizigers. En het dorp Porís de Candelaria moet zeker op de ‘to do list’ staan als je het eiland bezoekt.

Porís de Candelaria is een dorpje met kleine sprookjesachtige huizen die gebouwd zijn in de schaduw van de hoge rotsen, half in en half buiten een grot en aan de rand van het water van de Atlantische Oceaan. Veel bezoekers vragen zich dan ook af wat het dorp is: is het een vissersdorp, zijn het grotwoningen of een van de vele baaien maar zonder een zandstrand.

Porís de Candelaria (ook wel eens Proís de Candeleria genoemd) hoort bij de gemeente Tijarafe en is eigenlijk alles wat we zojuist geschreven hebben. Porís de Candelaria kan bereikt worden over zee maar de meeste mensen bereiken het dorp al wandelend over een mooi aangelegd wandelpad, al is het ook mogelijk om met de huurauto dichtbij het dorpje te komen.

Om er met de auto te komen moet je tot aan Tijarafe rijden en daarna de LP-1 weg nemen (let op want het is een bochtige en smalle weg) om uiteindelijk bij de twee parkeerplaatsen te komen.

Een GPS is makkelijk want er staat geen bewegwijzering. Het dorpje zelf is na een wandeling van ongeveer 500 meter (5 minuten) vanaf de parkeerplaats te bereiken. 

Als je er al wandelend naar toe wilt gaan dan moet je een van de duizenden wandelpaden op La Palma nemen, in dit geval de PR PL 12.2.Het is een 10,3 km lange wandeling (retour) van ongeveer 4 uur en een gemiddelde moeilijkheidsgraad.

Als je het dorpje met de boot wilt bereiken dan vertrek je uit de haven van Tazacorte met een van de excursies. Als je geluk hebt kun je op de heen en/of terugreis ook walvissen en dolfijnen zien.

Bron::  Spanje Vandaag

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :