Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Jerez de la Frontera en zijn bezienswaardigheden

Bezoek de Spaanse stad Jerez de la Frontera in Andalusië en zijn 10 bezienswaardigheden

Tien dingen die u moet weten voordat u Jerez de la Frontera, Spanje bezoekt Hoewel Jerez de la Frontera vaak over het hoofd wordt gezien ten gunste van Sevilla of Córdoba, is het een van de mooiste bestemmingen van Zuid-Spanje. Doordrenkt van paardenmarkten, flamenco en sherry, het is een stad die je zeker moet bezoeken als je door Andalusië reist. We hebben de tien dingen die u moet weten voordat u Jerez gaat verkennen.

REISINDRUKKEN VAN JEREZ 

Het is gemakkelijk bereikbaar vanuit Sevilla

Hoewel het een relatief onontdekte stad is, ligt Jerez de la Frontera slechts 90 kilometer ten zuiden van Sevilla , waardoor het een perfecte bestemming voor een dagje uit is als je de Andalusische hoofdstad bezoekt. Met de auto (op de AP-4) ben je in minder dan een uur in Jerez en er vertrekken ook regelmatig treinen vanaf station Santa Justa in Sevilla.

Booking.com

Het is geen toeristische stad

Een van de geneugten van een bezoek aan Jerez is dat je het gevoel krijgt een verborgen juweeltje te ontdekken. Ondanks (of misschien wel dankzij) de nabijheid van de meer populaire Andalusische hoofdstad, blijft het een beetje een underdogstad, die zijn charmes bewaart voor reizigers die van de gebaande paden afwijken.

Het is beroemd om zijn paarden ...

Jerez is de thuisbasis van de Koninklijke Andalusische School voor Ruiterkunst , waar enkele van de beste paarden ter wereld worden gefokt en getraind. Deze prachtige dieren kunnen echt worden geleerd om te dansen, zoals je zult zien in het spectaculaire paardensportballet van de school , 'How the Andalusian Horses Dance'. Er worden elke donderdag om 12.00 uur shows gehouden.

REISINDRUKKEN VAN JEREZ 

Museo de Relojes

Palacio del Tiempo is een paleis met een machtige klokken museum . Door het Andrés de Ribera Foundation is deze prachtige collectie inmiddels  meer dan driehonderd klokken groot.

De klokken collectie is verdeeld over zeven kamers met de namen als: Patio Bienvenida, Salon Luis XV, Sala Azul, Sala Oro, Sala Púrpura, Sala Verde en Sala Aturo Paz.

 

De Flamenco

De flamenco is diep geworteld in de Andalusische cultuur. In de stad Jerez de la Frontera zijn verschillende Flamenco dansscholen waar je aan deel kunt nemen of schrijf je in voor diversen lessen.

… En voor zijn sherry

Het andere culturele embleem van Jerez is sherry . Inderdaad, het omliggende platteland is de enige plek op aarde waar de drank wordt gemaakt van palominodruiven die groeien in de losse, kalkachtige grond. Om meer te weten te komen over de eeuwenoude associatie van Jerez met sherry, kun je een rondleiding krijgen door de kelders ( bodega's ) van het beroemdste merk van de stad, Tio Pepe 

 

Het heeft een prachtige oude binnenstad

Het oude deel van Jerez bestaat uit enkele van de meest betoverende buurten van heel Andalusië en kan het beste worden verkend door doelloos rond te dwalen. Het historische centrum clustert zich rond de kathedraal en Alcázar en biedt een aantal geweldige plekken voor tapas, zoals het statige Plaza del Arenal of het gezellige, romantische Plaza de la Yebra.

Het heeft een rijk flamenco-erfgoed

Veel flamenco liefhebbers - en niet alleen die uit Jerez - zullen u vertellen dat de stad de ware bakermat is van flamenco , vooral van flamencozang. Santiago en San Miguel, smerig flamenco van de stad barrios , hebben veel invloedrijke kunstenaars, met inbegrip van de hedendaagse € stars Lola Flores en José Mercé geproduceerd.

Het heeft een relatief jonge kathedraal ...

Hoewel de belangrijkste katholieke kerk van Jerez werd gebouwd tussen 1695 en 1778, werd het pas in 1980 de zetel van een bisschop, waardoor het (technisch gezien) een van de jongste kathedralen in Spanje was. De belangrijkste klokkentoren staat los van de kathedraal zelf op de plaats van een oudere, kleinere kerk.

 

… En een indrukwekkend Moors fort

Niet minder indrukwekkend dan de kathedraal van San Salvador is het 11e en 12e-eeuwse Moorse Alcázar van Jerez, gelegen aan de andere kant van het prachtige Alameda Vieja- park . De sterke muren en verdedigingstorens, waarvan de achthoekige toren de meest onderscheidende is, staan ​​er nog steeds, evenals de kamers die ooit de Arabische baden huisvestten.

Museo Arqueológico Municipal de la Frontera

Aan Plaza del Mercado vind je het  Museo Arqueológico Municipal de la Frontera dit is een archeologisch museum met vele culturele tentoonstellingen,  schilderijen die afkomstig zijn uit de neolithische tijd, het Romeinse Rijk- Islamitische en middeleeuwse voorwerpen.

Het zit vol met sherryrepen

De lokale bars van Jerez worden tabancos genoemd en zijn gespecialiseerd in de kenmerkende drank van de stad. Dit zijn de plekken om naartoe te gaan als je verschillende soorten sherry wilt proeven in een traditionele omgeving. Tot de beste behoren Tabanco El Pasaje , waar prachtige live flamenco wordt opgevoerd , en het instituut in Jerezano dat Tabanco San Pablo is .

Het herbergt twee prachtige feria's

De jaarlijkse feria 's van Jerez zijn twee van de meest kleurrijke en inclusieve festivals in Spanje. De Feria del Caballo (paardenbeurs) viert begin mei de schoonheid van de paardenbewoners van Jerez, terwijl de Feria de la Vendimia (druivenoogstbeurs) op of rond 8 september opent met een druiventrappen op de trappen van de kathedraal.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR JEREZ NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

TIP: In het centrum van Jerez heb je met je laptop  waar je ook wil WIFI 

Wat gaan we ondernemen in Jerez de la Frontera ?

Dit Is misschien ook interessant: