Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Alcazaba – Moorsfort in Málaga

Alcazaba, dit fort paleis, waarvan de naam in het Arabisch citadel betekent, is één van de historische monumenten van de stad Málaga, een zeer goed bezochte bezienswaardigheid. Dit uit de islamitische tijd gebouwde  Alcazaba, is  gelegen aan de voet van de berg Gibralfaro waar het Arabische verdedigingskasteel ligt ,waarmee het verbonden was en door gangen en muren beschermt was, genaamd La Coracha. 

alcazaba Malaga

Naast het Romeinse theater en voor het douanegebouw is het een kans om op slechts een paar meter afstand de deze van Romeinse, Arabische en renaissancistische culturen te zien, wat deze hoek van Málaga tot een heel bijzondere plek maakt. 

Het Alcazab is gebouwd tussen 1057 en 1063 volgens moslimhistorici op verzoek van de Berber Taifa-koning van Granada, Badis. Bij de constructie werden transportmaterialen gebruikt en stukken uit het bijgebouw van het Romeinse theater werden hergebruikt, zoals zuilen en kapitelen.

Booking.com

Later arriveren de Almoraviden in Malaga in 1092 en de Almohaden in 1146. In 1279 verovert Mohammed II Ben al-Ahmar het en gaat over naar het Nazireeër koninkrijk . 

 

De hervorming geeft het een diepe indruk als een Nasrid-gebouw dat op de rots is gebouwd. Het combineert de verdedigingsbehoeften en de schoonheid van een Arabisch paleis, georganiseerd rond rechthoekige binnenplaatsen en baaien met zijn tuinen en vijvers. De kamers die, in de traditie van de architectuur van Granada, in het interieur de afwisseling van licht en schaduw zoeken om die spellen te bereiken die Arabische bouwers zo goed domineren.

Alcazaba - Málaga

Door zijn militaire component is het een van de belangrijkste moslimwerken die in Spanje bewaard zijn gebleven. Met matacanas, albarranas torens met pijlspleten en gekanteelde muren als verdedigingselementen, maar de beste verdediging was in zijn situatie, die de stad en de baai domineerde vanaf de balkons.

Eromheen was een wijk, nu totaal verdwenen is, die zelfs een systeem had om het rioolwater af te voeren, en met latrines in bijna alle huizen, wat het hoge niveau van beschaving bewijst dat toen bestond.

Het had opeenvolgende reconstructies, sommige zelfs in de 20e eeuw , en is momenteel open voor bezoekers met belangrijke archeologische tentoonstellingen. Bij de eerste opgravingen voor de restauratie waren er overblijfselen van Romeinse betonnen muren bedekt met roodachtig stucwerk en kleine poelen uitgegraven in leisteen, bestemd voor de bereiding van Garum (vispasta die de Romeinen maakten) en een kerker waar ze 's nachts opgesloten zaten. Christelijke gevangenen die overdag werkten.

 

Adres

Calle Alcazabilla, 2
29012 Málaga

Telefoon: 952227230

Web: Alcazab Málaga

Ticketsprijs

  • Normaal ticket : € 3,50
  • Met korting (studenten, gepensioneerden, gehandicapten, kinderen ...): € 1,50
  • Gecombineerd Alcazaba + Gibralfaro-kasteel: € 5,50

Openingstijden

Zomer

  • Zondag - maandag: 9.00 - 20.00 uur
  • Zondag gratis toegang van 14.00 uur tot sluitingstijd
  • Laatste toegang:  19:15 uur

Winter

  • Zondag - maandag:  9.00 - 18.00 uur
  • Zondag gratis toegang  van 14.00 uur tot sluitingstijd
  • Laatste toegang:  17:15 uur

 

TIP:  Ben je slecht te voet dan is er aan de achterkant, dus achter het stadhuis, een lift.

Aan de stadskant heb je een prachtig uitzicht op het historisch centrum en de bergen van Montes de Málaga.

Onderaan tegen het Alcazaba ligt het Teatro Romana (Romeins theater). Als je vanaf boven naar beden kijkt heb je een prima uitzicht op dit theater.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MÁLAGANOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WE BEZOEKEN HET MOORSFORT ALCAZABA IN MÁLAGA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :