Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Gibralfaro-kasteel in Málaga

Het kasteel Gibralfaro - Castillo Gibralfaro in Málaga is wel een van de mooiste bezienswaardigheden van de stad Málaga. Dit kasteel is gebouwd in de 14e eeuw om de troepen te huisvesten en het Alcazaba te beschermen, het is vandaag een van de meest bezochte monumenten in de stad Malaga waar je tussen de muren kunt lopen met een indrukwekkend uitzicht op de haven van de stad Malaga, of het museum kunt binnen lopen om het hele verhaal te weten te komen.

alcazaba Malaga

Aan de voet van de Gibralfaro bevindt zich het Alcazaba en het Theatro Romano en zoals je ziet El Pimpi

Het dankt zijn naam aan een vuurtoren die op de top stond ( Jabal-Faruk , de berg van de vuurtoren). Hoewel het werd gebruikt door de Feniciërs en Romeinen, zou het in 1340 de nazireeër koning Yusuf I zijn die deze nederzetting in een fort zou veranderen.

Bij de herovering werd het belegerd door de katholieke vorsten in de zomer van 1487 en Fernando del Católico maakte er na de overwinning zijn tijdelijke verblijfplaats van. Bovendien wees hij het kasteel aan als onderdeel van het stadswapen. 

Booking.com

Een tijdlang beschouwd als het meest onneembare fort op het Iberisch schiereiland. Het heeft twee rijen muren en acht torens. De buitenmuur sluit aan op de coracha, muren gerangschikt in zigzaggende vormen die het kasteel met de Alcazaba verbinden . Aan de andere kant kun je met het interieur rond de hele omtrek van het fort lopen.

Alcazaba - Málaga

Het kasteel kan in twee delen worden verdeeld. De bovenste wordt de belangrijkste binnenplaats genoemd en daarin vinden we het interpretatiecentrum waar u meer te weten kunt komen over de geschiedenis van het kasteel door zijn bewoners. In dit gebied staat de burgemeester toren, 17 meter hoog, de Fenicische put en de baden. De Airón-put is uit gesteente gegraven en heeft een diepte van 40 meter.

Het onderste deel, of paradeplaats, concentreerde de kazernes van de troepen en de stallen. De Albarrana-toren of Witte Toren , gericht naar het noordoosten, is een van de meest zichtbare en van binnen bewaart het een regenbak, afhankelijkheden en magazijnen.

Het had opeenvolgende reconstructies, sommige zelfs in de 20e eeuw , en is momenteel open voor bezoekers met belangrijke archeologische tentoonstellingen. Bij de eerste opgravingen voor de restauratie waren er overblijfselen van Romeinse betonnen muren bedekt met roodachtig stucwerk en kleine poelen uitgegraven in leisteen, bestemd voor de bereiding van Garum (vispasta die de Romeinen maakten) en een kerker waar ze 's nachts opgesloten zaten. Christelijke gevangenen die overdag werkten.

 

Je kunt vanuit het oude centrum naar het kasteel lopen mits je goed te voet bent . Er ligt een goed voetpad en in rond 20 minuten kun je de Gibralfaro bereiken . Waarvan je een prachtig uitzicht over de haven en de kustlijn en de stierenarena.

Aan de de noordkant van de Gibralfaro berg ligt een weg voor autoverkeer, je kunt ook de Málaga city tourbus en/of bus 35 nemen.

 

Adres

Calle Alcazabilla, 2
29012 Málaga

Telefoon: 952227230

Web: Alcazab Málaga

Openingstijden

Zomer

  • Zondag - maandag: 09:00 - 20:00 uur
  • Zondag vrij van 14.00 uur tot sluitingstijd.
  • Laatste toegang: 19:15 uur

 

Winter

  • Zondag - maandag:  09:00 - 18:00 uur
  • Zondag vrij  van 14.00 uur tot sluitingstijd.
  • Laatste toegang:  17:15 uur

 

Het andere deel van het fort - Het Alcazaba met info vind je HIER

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MALAGA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN MALAGA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :