Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

de mooiste wijken in Malaga

Er zijn verschillende wijken in de stad Malaga die je zeker eens moet gaan bezoeken. Deze stad aan de Spaanse kust is een ware trekpleister het hele jaar door. De inwoners van Málaga wonen echt niet allemaal in het historische centrum, is maar goed ook. Als je Málaga goed wilt leren kennen,  moet je ook maar eens de verschillende andere wijken kennen leren .

Malaga street art graffiti

Het historisch centrum van Málaga blijft onmisbaar

Van alle wijken in Malaga is het oude centrum het meest indrukwekkend. Deze Andalusische stad stond er al voordat de Romeinen langs kwamen. Van die cultuur is niet al te veel meer over, maar er zijn tal van oude gebouwen uit de Spaanse glorietijd. Wat dacht je van de 16e eeuwse kathedraal? In dit gebied vind je veel lekkere restaurants en winkels. Calle Larios is een uitstekende winkelstraat. Wie wil shoppen in Malaga zit hier zeker goed!

Bezienswaardigheden Málaga

Hier vind je de bekende bezienswaardigheden als het Alcazaba, het Gibralfaro kasteel, het Picasso museum en de kathedraal. Hier zijn ook de leukste tapas tentjes én je vindt er geweldige street art.

Ofwel; hier moet je als je het mij vraagt echt verblijven. Ideaal: alles ligt op loopafstand. Van de een naar de andere kant kost je misschien 15 minuutjes.

Binnen no time sta je in de leukste tapas straat van de stad of aan de voet van de kathedraal.

 

Beklim de berg

Wist je dat Málaga een van de best bewaarde Moorse forten van Spanje herbergt? Het Alcazaba werd gebouwd rond de 9e eeuw en in de 11e eeuw uitgebreid. Verdedigd werd het gebouw vanuit het hoger gelegen Castillo de Gibralfaro. Beide indrukwekkende bouwwerken kun je bezoeken, maar zeker voor de laatste moet je wel even klimmen. Het uitzicht loont wel!

 

Bewonder de stad vanaf het dak van de kathedraal

Doen in Málaga: kathedraalWil je getrakteerd worden op nog een geweldig uitzicht over de stad? Beklim de kathedraal! Op verschillende momenten op de dag is er een tour die je via (wentel)trappen naar het dak van de immense kathedraal brengt, dat hoog boven de stad uittorent.

 

Je kunt jouw kaartje het beste kopen bij het bisschoppelijk paleis op het pleintje voor de kathedraal, om je vervolgens in de tuinen van de kathedraal te melden bij het verzamelpunt. Extra voordeel; koop meteen een kaartje om de kathedraal van binnen te bezoeken. Zo bespaar je jezelf wat euro’s.

De visserswijken El Palo & Pedregalejo

Espetos, gegrilde sardientjes op het strand

Het is toch echt een ander stukje Málaga stad. Hier voert de visserij de boven toon, op het strand liggen overal de vissersbootjes. Hier staan wuivend vele palmbomen, en de kleine typische huisjes en ze verkopen op het strand de echte heerlijke espetos. Dat zijn gegrilde sardientjes die meestal diezelfde dag zijn gevangen. Ze worden op de vissersbootjes op het strand gegrild en voor een euro of 3 a 4 kun je een aantal gespietste sardientjes krijgen. 

 

Kom heerlijk tot rust op het strand in de visserswijk El Palo

El Palo is een vissers wijkje in het oosten van de stad. Het ligt vlakbij de kust en heeft een aantal populaire stranden. Wil je vis eten in Malaga dan raden we je aan om El Palo te bezoeken. De stranden hier zijn populair onder de internationale bezoekers maar ook de lokale bevolking komt hier graag. Aangezien het weer in Malaga vaak erg aangenaam is, zijn deze stranden het hele jaar door lekker gezellig.

Lekker koel drankje doen in Pedregalejo

El Palo lijkt op Pedregalejo

Oostelijk van Pedregalejo ligt de visserswijk El Palo, deze wijk is bekender en ligt tegen de visserswijk Pedregalejo. Maar het strand van El Palo is precies het zelfde als dat van Pedregalejo. Deze twee stranden zijn erg geliefd bij de Malagueños. 

Tussen het historisch centrum en de visserswijk El Palo ligt de visserswijk Pedregalejo. Deze wijk is erg geliefd en hip. Er zijn leuke tentjes waar je een koel drankje kunt drinken of/en een sardientje kunt eten. Alleen de stranden van deze wijk zijn verdeeld in kleinere stukjes en zijn prima als je Malaga bezoekt met kinderen. De boulevard van Pedregalejo is ook in s'avonds een leuke plaats om je tijd door te brengen.

De wijk Soho in Málaga: het artistieke hart van de stad

Tussen de haven en het park van Malaga ligt de artiestenwijk Soho. Dit zie je terug in de straten; het zit vol met kunst. Op veel straathoeken zie je hele gebouwen versierd met mooie graffiti en er zijn tal van hippe tentjes en galerijen. Je vindt er ook een paar van de leukste musea van Malaga, waaronder het CAC Museum vol hedendaagse kunst. Tijdens onze alternatieve fietsroute in Malaga neemt onze gids je ook mee naar de mooiste straten van Soho

Deze vier wijken in Malaga zijn zeker de moeite waard om te bezichtigen. Ze liggen niet ver van elkaar, dus een fiets huren in Malaga om deze buurten te bekijken zorgt voor gegarandeerd plezier!

 

Soho: van pauperwijk tot kunstwerk

In het westen van het historische hart ligt één van mijn favoriete wijken, Soho. Waarom ik zo dol ben op deze wijk? Ooit was dit een verpauperde wijk. Maar daar werd rond afgelopen jaarwisseling verandering in gebracht. Buurtbewoners en creatievelingen bedachten samen een plan om de wijk een nieuw aanzien te geven.

Hoe? Met behulp van straatartiesten en graffiti-kunstenaars van over de hele wereld. De oude gebouwen – die eerst het domein waren van bedelaars, drugsdealer en seksshops – zijn omgetoverd tot ware pareltjes. Met dank aan artiesten uit o.a. de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Het street art project in Soho draagt de titel MAUS (Málaga Arte Urbano Soho). Alles weten over dit project en de kunstwerken die je kan spotten? Check het artikel dat ik eerder schreef over street art in Málaga.

Alleen kunstwerken waren uiteraard niet voldoende om de wijk een nieuw leven in te blazen. De gemeente zorgde er ook voor dat er speciale voetgangersgebieden kwamen, dat parkjes werden opgefrist en dat er grote renovatiewerkzaamheden plaatsvonden.

Booking.com

Niet overslaan! Een kijkje bij CAC

Als je kunstliefhebber bent, houdt het dan niet alleen bij de openbare kunst. Neem zeker een kijkje bij Centro de Arte Contemporáneo de Málaga (in het kort CAC), welke je ook in de wijk vindt.

Het kunstcentrum werd geopend in 2003 en sindsdien zijn er continu bijzondere en unieke posities van bekende en minder bekende kunstenaars. Overigens vind je in de straten rondom het CAC ook de meeste street art van het MAUS-project.

 

Eten & drinken in Soho

Soho is in geen één opzicht te vergelijken met de rest van Málaga; naast het CAC en het street art project vind je er namelijk geen bijzondere bezienswaardigheden. Wel vind je er een leuk lokaal leven met dito eettentjes. Waar je o.a. terecht kunt?

  • Voor een goede start van de dag ga je naar het kleurrijke PICNIC. Het kleine cafeetje is de plek voor een goede kop koffie of – als je wat minder tijd hebt – een bagel to go. Tussen de middag staan er o.a. salades op de kaart.
  • Eerder dit jaar werd La Fábrica geopend, ofwel de bierfabriek. In het enorme complex worden talloze lichte en zwaardere bieren geschonken. Je kunt er daarnaast regelmatig rekenen op live muziek en er is de mogelijkheid om in de zon te genieten van jouw blonde rakker.
  • Hoewel Soho nog steeds een rauw tintje heeft, geldt dat zeker niet voor La Deriva. Door haar chique uiterlijk lijkt dit restaurant haast op de verkeerde plek te zijn gevestigd. Loop toch zeker even binnen; het eten is geweldig!

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MÁLAGA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN MÁLAGA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :

ReizenReizen