Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


El Centro Sevilla  -  Het centrum van Sevilla 

De stad Sevilla, El Centro met Informatie, Reisnieuws, Inspiratie en Tips

De Casco Antiguo - El Centro of te wel het stadscentrum van de stad Sevilla, Sevilla is de hoofdstad van de regio Andalusië, Spanje. De stad  ligt aan de  oostelijke oever van de rivier de Guadalquivir. Het oude centrum van Sevilla grenst in het noorden aan de wijk Macarena, in het oosten aan  Nervión en San Pablo-Santa Justa en in het zuiden grenst het Casco Antiguo aan Distrito Sur.

De Casco Antiguo - Het historisch centrum van Sevilla 

DE CASCO ANTIGUO - HET HISTORISCH CENTRUM VAN SEVILLA 

Het stad centrum van Sevilla is een mengeling van pleinen, majestueuze gebouwen, leuke winkelstraatjes en prachtige historische kerken.

Het Centrum van de stad  ligt rond de Kathedraal en de daarbij horende winkelgebieden,  in el Centro vind je ook de meeste  bezienswaardigheden. Je kunt hier urenlang slenteren door een onafzienbaar labyrint van enge kronkelende straatjes, waarna je  richting de rivier kunt lopen.  In deze wijk liggen vele pleinen elk met hun eigen kerk, barretjes, restaurants en mooie uitzichten.  

El Centro loopt in het noorden tot aan het Metropol Parasol, hier vind je vele tapas restaurants aan de voet van dit ultra moderne gebouw liggen. Loop je naar het noorden van het centrum kom je uit bij de  grote winkelstraten zoals  Calle Cuna en Calle Sierpes, en natuurlijk de vele kleine zijstraatjes. In het westen ligt de wijk Arenal, deze loopt langs de  de rivier. Vroeger was dit de haven van de stad Sevilla hier werden alle rijkdommen en goederen die Spanje invoerde uit de verschillenden koloniën aan land opgeslagen.

De strategische ligging maakte van Sevilla een heel belangrijke stad. In de wijk El Arenal vind je vele bodegas, tapasbarretjes en restaurants, ook de Torre de Oro, 'de Gouden Toren',  en het bekende Plaza de Toros de la Maestranza; de oudste stierenvechtersarena van Spanje.

Booking.com

Het is tegenwoordig een omstreden onderwerp, maar je kunt erover denken zoals je wilt maar er vinden hier nog steeds gevechten plaats, het begint met de Feria abril tot aan het einde van de zomer. Je kunt als je hier geen problemen mee hebt de arena bezoeken dit kan te samen gaan met een museumrondleiding.

In het centrum bevinden zich een aantal UNESCO-werelderfgoederen zoals bijvoorbeeld de Kathedraal, het Alcázar-paleis en het Archivo General de Indias.

in het oude centrum bevinden zich vele groene plaatsen – loop eens langs de Universiteit van de stad Sevilla, dan loop je zo het Maria Luisa Park in en als je dan lekker verder wandelt kom je zo op Plaza España .

Oostelijk van het  Casco Antiguo ligt de wijk Alfalfa. Als je hier door loopt, dan kom je vanzelf bij glazen blokken die in de stoep  verwerkt zijn daardoor heen zie je de Romeinse ruïnes die hier onder liggen.

Dit is de plaats waar vroeger het Romeinse Forum stond. In deze wijk was vroeger een dieren markt, tegenwoordig vind je rondom het plein in de gebouwen bakkerijen en bars.  Een klein stukje verderop ligt Casa de Pilatos, een prachtig paleis die zeker een bezoek waard is..

beleef spanje

Het wordt heet in Sevilla. Als je even wilt afkoelen, kun je altijd in de schaduw zitten aan de rivieroever.

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SEVILLA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SEVILLA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :

Bron: Tix.nl