Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Beleef Spanje » De Balearen » Mallorca  » De Sierra de Tramontana


De Sierra de Tramontana

De Sierra de Tramontana is het belangrijkste bergachtige gebied van de Balearen

De Sierra de Tramontana is het belangrijkste bergachtige gebied van de Balearen. Gelegen in het noordwesten van Mallorca, dankt het zijn naam aan de sterke wind die altijd in deze richting waait

DE SIERRA DE TRAMONTANA

n  2011 werd de Sierra de Tramontana door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed  en is momenteel een van de belangrijkste bergketens, niet alleen in Spanje, maar in heel Europa.

De Tramontana staat bekend om zijn  unieke kliffen en kloven op het continent , maar wordt ook gekenmerkt door een rotsachtig landschap dat een interessant contrast vormt met de baaien en stranden van de rest van het eiland.

Booking.com

Het hoogste punt van het eiland

De Puig Mayor is het hoogste punt van Mallorca. Deze berg heeft een hoogte van 1.436 meter en is daarmee een van de hoogste toppen van heel Spanje.

 

Dankzij de kalkhoudende steen en de geografie van het hele complex, bestaat de Sierra de Tramontana uit indrukwekkende natuurlijke ruimtes zoals beekjes , ravijnen, kloven , grotten , bergen en kliffen .

Een van de belangrijkste attracties van het gebied is het oneffen terrein, een waar paradijs voor liefhebbers van bergen en extreme sporten. Het oppervlak is op sommige plaatsen volledig gebarsten, iets waardoor in de loop der jaren verschillende gebieden met grotten en kloven zijn ontstaan die uniek zijn in Europa .

 

Beschermd natuurgebied

Naast het indrukwekkende berglandschap is het gebied waarin de berg zich bevindt omgeven door een spectaculair nationaal park en door een beschermd gebied met een eigen ecosysteem.

 

In de Sierra de Tramontana zijn enkele van de belangrijkste endemismen van de Balearen bewaard gebleven, een vegetatie die alleen in deze gebieden voorkomt, zoals het geval is met  negen soorten orchideeën en een grote verscheidenheid aan planten zoals sommige varens.

Een van de bekendste bochten op de veeleisende Sa Calobra-weg staat bekend als de Nudo de Corbata, een opvallend punt waar het een volledige bocht van 360 graden maakt om zichzelf te wikkelen tot verbazing van de chauffeurs.

Sa Calobra is niet alleen een van de belangrijkste toeristische attracties van Mallorca , maar biedt ook toegang tot een van de meest populaire attracties op het eiland, de indrukwekkende kloof Torrent de Pareis . De enige manieren om bij de Torrent de Pareis te komen, zijn per boot of met de auto door de Sa Calobra-weg over te steken.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

ZORG DAT JE JE REIS NAAR Mallorca NOOIT VERGEET.

Wat gaan we ondernemen op Mallorca

Dit is misschien ook interessant: