Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


De 5 BESTE Roadtrips om van Catalonië te genieten

De 5 Roadtrips om van Catalonië te genieten - Vijf manieren om Catalonië te verkennen tijdens een roadtrip. Al deze routes combineren cultuur, natuur en lekker eten en kunnen in vier of vijf dagen worden afgelegd.

DE 5 ROADTRIPS OM VAN CATALONIË TE GENIETEN

Route 1. Van de Pyreneeën naar de Middellandse Zee

We stellen een route voor van vijf dagen door de Catalaanse Pyreneeën, die u door een deel van de provincies Lleida en Girona voert. Als u van wandelen en buitenactiviteiten houdt, vindt u hier genoeg interessants.

 

Afstand: 475 kmReis: met de auto / duur: minimaal 5 dagen

Dag 1 Val d'Aran - Vall de Boí: De route begint in Val d'Aran - de Aran-vallei. Interessante plaatsen in dit prachtige berglandschap zijn onder meer het dorp Vielha en de bostocht bij Baricauba (vooral in de lente en zomer). De N-230 brengt u naar Vall de Boí, een vallei die bekend staat om zijn romaanse kerken. De kerken staan ​​op de werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn omgeven door een spectaculair landschap. Kom meer te weten over hen en hoe u ze kunt bezoeken in het Romaanse centrum van Vall de Boí .

 

Dag 2. Aigüestortes i Estany de Sant Maurici Nationaal Park: U kunt de hele dag genieten van de natuur. Het nationaal park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ligt bijvoorbeeld heel dicht bij Vall de Boí. Als u de weg N-260 volgt, komt u in Pallars Sobirá. Dit gebied is erg populair bij liefhebbers van wildwatervaren en andere avontuurlijke sporten.

Nationaal park Caldes Aigüestortes, Lleida © Joan Masdeu, Archivo del Parque Nacional de Aigüestortes
 

Dag 3. Seu d'Urgell - Ripoll: We raden twee culturele bezoeken aan. Enerzijds gaat de route verder langs de N-260 naar Seu d'Urgell. Dit is de enige volledig romaanse kathedraal in Catalonië. Verderop, in Ripoll, kunt u het klooster van Santa María de Ripoll bezoeken, met een opmerkelijke romaanse ingang en kloostergang. Halverwege tussen deze plekken ligt skigebied La Molina, waar je het hele jaar door van een breed scala aan sporten kunt genieten.

 

Dag 4. La Garrotxa - Besalú: De route gaat naar La Garrotxa, een gebied met opvallende vulkanische landschappen, met meer dan 40 kraters die nu volledig overwoekerd zijn. De meest spectaculaire manier om het te zien, is door met een heteluchtballon over het gebied te zweven. We raden ook aan om enkele van de dorpen in de omgeving te bezoeken, rustige plekjes met middeleeuwse architectuur waar de tijd lijkt stil te staan, zoals Besalú, Beget of Santa Pau.

 

Dag 5. Costa Brava - de Dalí-driehoek: Het einde van deze route brengt ons naar de Middellandse Zee en de beroemde Costa Brava waar je het levenswerk van het surrealistische genie Salvador Dalí kunt ervaren. De “Dalí-driehoek” bestaat uit het Dalí Theater-Museum (in Figueres, waar de kunstenaar werd geboren), het Salvador Dalí House-Museum (Portlligat, in Cadaqués) en het Gala Dalí-kasteel (Púbol).

Booking.com

Route 2. De Middellandse Zeekust

We raden een route van vijf dagen langs de Middellandse Zeekust aan. De route begint in de provincie Tarragona en eindigt in het noorden van Catalonië, in de provincie Girona. Als je van de zee, ontspannende dagen op het strand en traditionele vissersdorpjes houdt, dan is dit de route voor jou.

 

Afstand: 350 kmReis: met de auto / duur: minimaal 5 dagen

Dag 1. Natuurpark Delta del'Ebre: Natuurpark Delta del'Ebre is een goed startpunt, vooral als u van natuur en vogels kijken houdt. Dit is een enorm waterrijk gebied, bewoond door zes op de tien Europese vogelsoorten. Er zijn verschillende manieren om het te bezoeken: fietstochten, rondleidingen, fotosafari's en boottochten zijn allemaal opties. Het gebied is ook een belangrijk rijstteeltcentrum, met rondleidingen door de wetlands als je de traditionele landbouwmethode wilt zien. Sant Carles de la Ràpita is waarschijnlijk de meest toeristisch-vriendelijke van de deltasteden.

 

Dag 2. PortAventura World - Costa Daurada: Slechts een uur rijden van het natuurpark is een van Europa's leukste themaparken: PortAventura World. Het park heeft onlangs Ferrari Land toegevoegd, met tal van attracties voor fans van snelheid en motorsport. Het themapark ligt in de badplaats Salou en dicht bij andere, zoals Cambrils en de stranden van de Costa Daurada, perfect als je zin hebt in een duik in de Middellandse Zee.

 

Dag 3. Tarragona: Ten eerste de natuur; volgende, leuk; en op de derde dag, een culturele reis door de geschiedenis van Tarragona en het tijdperk van pracht tijdens het Romeinse rijk. De archeologische overblijfselen maken deel uit van een UNESCO-werelderfgoed en omvatten een Romeins theater, een amfitheater, een Romeins circus en de sporen van het Tarraco-forum. De vroegchristelijke necropolis en het museum zijn ook een bezoek waard, en je zou kunnen eindigen met een wandeling door het oude stadscentrum om de kathedraal, het voormalige ziekenhuis van Santa Tecla en de Joodse wijk te zien. De stad ligt op iets meer dan 10 kilometer van PortAventura World.

 

Dag 4 en 5. Barcelona - Costa Brava: De route gaat verder in noordelijke richting naar de immer populaire Costa Brava. Onderweg heb je de mogelijkheid om een ​​dag door te brengen in de stad Barcelona (ongeveer 100 kilometer van Tarragona). Als je maar een paar uur hebt, raden we je aan om ze door te brengen met een wandeling langs de Ramblas, de Gotische wijk en de Passeig de Gràcia, en een bezoek te brengen aan de Sagrada Familia. Als je meer tijd hebt, hebben we een gids voor twee dagen in Barcelona en meer informatie over de bestemming.Aan de Costa Brava worden stranden afgewisseld met mooie baaien omzoomd door dennenbossen die praktisch aan de waterkant groeien. Enkele van de beste steden en dorpen om te bezoeken zijn Palamós (iets meer dan 100 kilometer van Barcelona), Begur (ongeveer 20 kilometer verder naar het noorden), Roses (nog eens 70 kilometer daarvandaan) en Cadaqués (ongeveer 15 kilometer meer) waar je echt kunt beleven de benijdenswaardige mediterrane levensstijl van Catalonië.

Route 3. Werelderfgoedlocaties

We stellen een vierdaagse tour voor, beginnend in Barcelona, ​​door Tarragona over te steken en landinwaarts te eindigen in Lleida.

 

Afstand: 400 km

Dag 1. Barcelona: Barcelona betekent Art Nouveau, en vooral Gaudí. Park Güell, Palau Güell, Casa Milà “La Pedrera”, Casa Batlló, de Sagrada Familia, Casa Vicens en de Crypte van de Colonia Güell (ongeveer 20 kilometer van het stadscentrum) zijn de zeven werken van Antoni Gaudí in Barcelona die samen een UNESCO werelderfgoed. Het Palau de la Música Catalana en Hospital de la Santa Creu i Sant Pau zijn de andere UNESCO-sites van de stad.

 

Dag 2. Tarragona: De route gaat verder zuidwaarts, ongeveer 100 kilometer langs de Middellandse Zeekust, naar Tarragona. De archeologische overblijfselen maken deel uit van een UNESCO-werelderfgoed, waaronder een Romeins theater, een amfitheater, een Romeins circus en de sporen van het Tarraco-forum. De vroegchristelijke necropolis en het museum zijn ook een bezoek waard, en je zou kunnen eindigen met een wandeling door het oude stadscentrum om de kathedraal, het voormalige ziekenhuis van Santa Tecla en de Joodse wijk te zien.

 

Dag 3. Klooster van Santa María de Poblet - Mediterrane boog: Het Romeinse verleden van de regio kan ook worden verkend in de gebieden rond de stad Tarragona. U kunt Romeinse villa's bezoeken in Centcelles (ongeveer 10 kilometer van Tarragona) en Els Munts (ongeveer 15 kilometer). Ze maken allebei deel uit van het archeologische complex Tarraco, dat op de Werelderfgoedlijst staat. U kunt de rest van de dag een bezoek brengen aan het klooster van Santa María de Poblet, ongeveer 40 kilometer van Tarragona. Dit UNESCO-werelderfgoed is een van de mooiste voorbeelden van religieuze architectuur in Catalonië en er zijn rondleidingen beschikbaar.Een andere optie is een bezoek aan enkele van de grotten met prehistorische kunst die deel uitmaken van de rotskunst van het werelderfgoed van het Middellandse Zeegebied. Deze omvatten de Cabrafeixet-grot, in El Perelló, en de rotsschuilplaatsen van Abrics de l'Ermita in Sierra de la Piedad, Ulldecona (respectievelijk ongeveer 70 en 100 kilometer ten zuiden van Tarragona).

 

Dag 4. Vall de Boí vallei: De N-230 weg voert ons landinwaarts naar Vall de Boí, een bergvallei beroemd om zijn romaanse kerken, ongeveer 200 kilometer van het klooster van Santa María de Poblet. De kerken vormen een UNESCO-werelderfgoed van grote artistieke waarde, omgeven door een spectaculair landschap. Kom meer te weten over hen en hoe u ze kunt bezoeken in het Romaanse centrum van Vall de Boí . We raden vooral een bezoek aan de kerk van Sant Climent de Taüll aan om te genieten van een videomapping die de originele interne muurschilderingen, nu in musea, nabootst.Ongeveer 125 kilometer hiervandaan ligt de grot van Vilars (in Os de Balaguer) met prehistorische kunst. Als u het wilt bezoeken, houd er dan rekening mee dat het alleen op zondag geopend is voor rondleidingen in terreinwagens.

 

Route 4. Het binnenland in

We raden een vijfdaagse route aan die landelijke uitjes, prachtige natuur, een ontspannende dag in een spa en veel cultuur combineert.

 

Afstand: 300 kmReis: met de auto / duur: minimaal 5 dagen

Dag 1. Middeleeuwse dorpjes: De route begint aan de oever van de Middellandse Zee in het dorp Begur. Het historische stadscentrum wordt gedomineerd door het middeleeuwse kasteel. Een goede optie om uw tour te beginnen is een bezoek aan enkele van de rustige middeleeuwse dorpjes in de omgeving. Naast Begur kunnen we bijvoorbeeld Pals, Peratallada en Monells aanbevelen, die allemaal dicht bij elkaar liggen.

 

 

Dag 2. Verken het massief van Les Gavarres: Als u landinwaarts reist over de C-65, voert uw route u langs het massief van Les Gavarres. Dit gebied is rijk aan megalithische monumenten, achtergelaten door de eerste kolonisten in het gebied (van 3300 tot 1800 v.Chr.). U kunt gemakkelijk een route organiseren om deze te verkennen, via Fitor, Calonge, Romanyà de la Selva en de omgeving.

 

 

Dag 3. Sant Hilari Sacalm: Wist je dat er een plaats in Catalonië is die zo rijk is aan mineraalwater en kuuroorden dat ze het "de stad met honderd bronnen" noemen? Dit is Sant Hilari Sacalm, je volgende stop op de route (ongeveer 70 kilometer van Les Gavarres). Het is het perfecte moment om te genieten van een dag vol zelfzorg en welzijn in een van de spa's van de stad. Als u de dag in een natuurlijke omgeving wilt eindigen, ligt op slechts 15 kilometer afstand een bos met de hoogste bomen overal in Catalonië, waaronder sequoia's. Dit is het Masjoan Arboretum.

 

Dag 4. Rupit i Pruit-Vic: Anderhalf uur op de C-25 leidt je naar een van de best bewaarde geheimen op deze route: Rupit i Pruit. Het is een van de meest charmante landelijke plekjes in Catalonië. Dit vredige middeleeuwse dorp lijkt in de steen van de bergen te zijn uitgehouwen. De autovrije geplaveide straten, het rustige centrale plein, de balkons vol bloemen, het kasteel en de uitstekende restaurants maken het gemakkelijk om je plannen te vergeten en gewoon van het moment te genieten. Als het je lukt om jezelf los te rukken, kun je de middag doorbrengen met een bezoek aan Vic (minder dan een uur rijden op de C-153). Tijdens een wandeling door het oude stadscentrum kunt u de kathedraal van Sant Pere, het bisschoppelijk paleis en een Romeinse tempel uit de 2e eeuw na Christus zien.

 

 

Dag 5. Montserrat Natural Park: De route eindigt bij Montserrat Natural Park, ongeveer een uur rijden over de C-25. Het gebied is buitengewoon mooi en de vreemde vormen van de berg zijn erg opvallend. De belangrijkste attractie hier is het klooster van Montserrat, een van de beroemdste bedevaartsoorden in Catalonië. U kunt genieten van rondleidingen door het klooster, het museum bezoeken en comfortabel genieten van het uitzicht als u de kabelbaan neemt.

Route 5. Wijn en cultuur

De voorgestelde route duurt vier dagen om de wijngebieden van Penedès (Barcelona en Tarragona) en Priorat (Tarragona) te verkennen, waarbij bezoeken aan wijnmakerijen worden afgewisseld met kleine dorpjes in het binnenland, de route van de cisterciënzer kloosters en het gebied rond Horta de Sant Joan .

 

Afstand: 400 kmReis: met de auto / duur: minimaal 4 dagen

Dag 1. De wijn- en cava-route van Penedès: De twee belangrijkste stops op de wijn- en cava-route van Penedès zijn Sant Sadurní d'Anoia en Vilafranca del Penedès. Sant Sadurní staat bekend als de cava-hoofdstad van Catalonië en Vilafranca als de wijnhoofdstad. Met zoveel wijnmakerijen in de omgeving, is het gemakkelijk om interessante proeverijen, wijngaarden en vele andere wijngerelateerde activiteiten te vinden. U kunt deze steden vanuit Barcelona via de tolweg AP-7 in minder dan een uur bereiken.

 

Dag 2. De cisterciënzer kloosterroute: De cisterciënzer kloosterroute is ongeveer 150 kilometer en is gemakkelijk te bereiken vanuit Vilafranca del Penedès. De belangrijkste haltes zijn drie cisterciënzer kloosters, open voor bezoekers, gekenmerkt door hun soberheid en door een architecturale stijl in de overgang van romaans naar gotisch. Het klooster van Poblet (in de provincie Tarragona) staat op de Werelderfgoedlijst. De andere twee zijn de kloosters van Santes Creus (Aiguamurcia, in Tarragona) en Vallbona de les Monges (in de gelijknamige stad in Lleida). Een andere nabijgelegen plaats die een bezoek waard is, is het middeleeuwse dorp Montblanc (Tarragona), iets meer dan 10 kilometer van Poblet.

 

 

Dag 3. El Priorat : We volgen de route naar het zuiden en komen bij een van de bekendste wijngebieden van Catalonië: El Priorat (Tarragona). U kunt hier een aangename dag doorbrengen, waarbij u het verkennen van enkele dorpen in de omgeving combineert met wijnmakerijtochten en proeverijen. Enkele van de bekendste dorpen, nog aantrekkelijker gemaakt door hun bergachtige omgeving, zijn La Morera de Montsant (met het interessante Escaladei Charterhouse), Siurana, Porrera, Gratallops, Bellmunt del Priorat, Cornudella de Montsant en Falset. Sommige van de wijnmakerijen hebben art nouveau-architectuur, populair in de regio rond de eeuwwisseling. Bijvoorbeeld Pinell de Brai en Gandesa.De totale tocht zal iets minder dan 200 kilometer bedragen.

 

Dag 4. Horta de Sant Joan - Tortosa: De route eindigt met de landschappen die de kunstenaar Pablo Ruiz Picasso inspireerden: het gebied rond Horta de Sant Joan. Je kunt het Picasso Centrum bezoeken om meer te weten te komen over de relatie tussen de schilder en het dorp, en om werken te ontdekken van verschillende kunstenaars die hier ook inspiratie hebben opgedaan. Horta de Sant Joan ligt op ongeveer 25 kilometer van de Art Nouveau-wijnmakerijen die de vorige dag werden aanbevolen.U kunt uw tocht afsluiten met een bezoek aan Tortosa, 40 kilometer verderop, de voormalige hoofdstad van de regio Terres de l'Ebre. De attracties van de stad zijn onder meer het Arabische kasteel van La Suda, de Joodse wijk en de Santa María-kathedraal.Wil je blijven ontdekken, dan kun je je route verlengen met een dag in het natuurreservaat Delta del'Ebre Natural Park of bijvoorbeeld de kustplaats Sant Carles de la Ràpita bezoeken.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR CATALONIË NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Spain.info
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN CATALONIË

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :