Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


VERTICALE TUINEN 

BARCELONA EN MADRID

In de 21e eeuw zijn het behoud van het milieu en het samenleven van mens en natuur belangrijke aandachtspunten. Sinds onheuglijke tijden hebben mensen geprobeerd samen te komen en daarom zijn ze begonnen met het bouwen van steeds comfortabelere gebouwen. Sinds enige tijd worden natuur en vegetatie weer in de schijnwerpers gezet, in steden, dankzij innovatieve stedelijke projecten. Vandaag nodigen we je uit om de verticale tuinen in Barcelona en Madrid te ontdekken, die even nuttig als mooi zijn!

Málaga: Meer dan een stad bij het strand

Waarom verticale tuinen maken?

Verticale tuinen zijn indrukwekkend en laat stedelingen, terwijl ze zijn omringd door vegetatie genieten van de voordelen van de stad, deze tuinen hebben ook vele onvermoede voordelen zoals de absorptie van energie van de zon, die helpt om de stad te reguleren temperaturen door evapotranspiratie. De vele planten in de verticale tuinen helpen ook bij het bevorderen van de biodiversiteit, het verbeteren van de luchtkwaliteit door het aantal deeltjes in de lucht te verminderen en ook het verkeer geluidsniveau met 10 dB te verminderen. 

Om al deze redenen hebben verticale tuinen positieve gevolgen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van stadsbewoners; nog een reden om te genieten van het stedelijk toerisme en ook om deze groene muren te observeren tijdens uw verblijf in Spanje!

 

In Barcelona…

Neem uw tijd op de 45m2 plantaardige muur van Plaza del Pedró in de wijk Raval . Dit is indrukwekkend, niet alleen vanwege zijn grootte, maar ook vanwege zijn werking, omdat hij volledig zelfvoorzienend is in water en energie. Bovendien werden de planten en materialen die werden gebruikt voor de constructie gekozen om visueel te integreren met de bakstenen gevel van het architecturale ensemble en de buurt.

De Edificio Planeta is een spectaculair gebouw dat ook de eerste hangende tuin in de stad was. Gemaakt in 1978 op Avenida Diagonal, het is een voorbeeld van het vergroenen van gebouwen.

Málaga: Meer dan een stad bij het strand

In Madrid... De Cristal-toren in Madrid is een beroemde wolkenkrabber, maar hier is ook een van de vier torens met een verticale tuin van meer dan 40 meter en heeft een hoogte van meer dan 200 meter. Ontworpen door de architect César Pelli, heeft de toren sinds 2008 een plantaardige muur gehuisvest door de botanicus Patrick Blanc. De plantenmuur van het Caixa Forum, met zijn meer dan 15.000 planten, waarvan 205 verschillende soorten, is een verplichte stop, aangezien de 24 meter hoge, volledig vegetalized, je uitnodigt om een ​​paar minuten te luieren voordat je weer verder gaat gaat genieten van de levendige straten van de stad Madrid.

Sinds 2018 kun je ook een prachtige groene muur in de Calle de la Montera bekijken, die tijdens de renovatie van het gebouw is versierd met een verticale tuin van meer dan 200 m². Meer dan 8.000 planten, waaronder 22 verschillende soorten, vormen de tuin.

Voor een vakantie in een vegetarisch restaurant , het hoofd naar het Belamon restaurant in Alcorcón, op slechts een paar kilometer van Madrid. Dit is een verfijnd visrestaurant met de grootste groene muur in Europa.

Overnachten

Booking.com

Autoverhuur - Sunnycars


Vakantiehuizen


Op vakantie  naar Spanje


Met de Camper door Spanje

Dit is misschien ook interessant:

Wat gaan we ondernemen in Spanje?