RONDREIZEN OP FUERTEVENTURA

Een prachtige Autoroute over het Canarische eiland  Fuerteventura, het eiland van de paradijselijke stranden.

Een rondreis over het eiland Fuerteventura kan zo maar vier dagen of langer duren, want naast de perfecte stranden heeft het eiland nog vele andere geheimen te onthullen, van ongewone plaatsen tot charmante stadjes, adembenemende uitzichtpunten tot prachtige landschappen. Deze reis begint in Puerto del Rosario, de hoofdstad, en we reizen met de klok mee en we stoppen op verrassende uithoeken.

RONDREIZEN OP FUERTEVENTURA

De luchthaven van Fuerteventura ligt op 6 kilometer van Puerto del Rosario, dus zodra je daar landt, is het eerste wat je moet doen een auto huren om je over het eiland te verplaatsen.

De woonwijken van Caleta de Fuste, met zijn strand en de San Buenaventura-toren, achterlatend, is de eerste stop bij de Salinas del Carmen, de enige die in bedrijf is. Geïntegreerd in de faciliteiten is het Zoutmuseum, waar we voor een dag een zoutman kunnen worden en genieten van deze handel die in de afgelopen twee eeuwen een belangrijke rol speelde in het dagelijks leven.

Booking.com

Op 15 minuten van de zoutvlakten was Pozo Negro een van de belangrijkste havens van het eiland sinds de 15e eeuw, nu trekt het kleine vissersdorp met zijn brede stranden met waaiend donker zand en een restaurants ernaast.

Tussen Pozo Negro en het charmante stadje Las Playitas, met zijn witte huizen, ligt het unieke en prachtige gebied van Los Cuchillos de Vigán, een uitgestrekt veld van recente lava dat het beste en mooiste  panoramische uitzicht biedt vanaf de vuurtoren van Entallada, gelegen boven op een klif 200 meter boven de zee.

De kustplaats Gran Tarajal blijft misschien onopgemerkt, maar als je vroeg gaat, is het een wandeling waard, inclusief een bezoek aan de kerk van La Candelaria, de 30 gigantische muurschilderingen die huizen en gebouwen aan de levendige promenade sieren, het zwarte zandstrand en een rustige maaltijd waarbij je de vis en schaaldieren proeft die worden aangeboden door het restaurant van de Vissersvereniging. Ook authentiek is het stadje Tarajalejo, met een lokale sfeer en aan de poorten van het schiereiland Jandía.

Het is in dit indrukwekkende en rechtlijnige zandbastion zonder obstakels in het zicht van het uiterste zuidwesten van Fuerteventura, waar we enkele van de meest paradijselijke stranden van het eiland ontdekken.

Om een ​​idee te krijgen van wat het natuurpark Jandía inhoudt, nemen we de onverharde weg die begint bij Morro Jable en leidt naar de vuurtoren van Punta Jandía, nadat we het kleine witte stadje Puertito de la Cruz zijn gepasseerd.

Aan de ene kant en aan de andere kant het uitgestrekte strand van Sotavento, negen kilometer goudkleurig zand en ondiep kristalhelder water, en Barlovento, voordat je het dorp Cofete bereikt, met zijn wilde en maagdelijke zand en de unieke Villa Winter.

De route loopt langs de westkust van Fuerteventura naar het kleine stadje La Pared, dat zijn stranden bij zonsondergang, omgeven door unieke postkliffen biedt, en gaat dan verder naar het astronomische uitkijkpunt van Sisacumbre, een uitstekend observatiepunt, hier vindt je een sterrenkaart en een zonnewijzer.

De volgende is Pájara, een charmante plek voor zijn stenen huizen en zijn kerk van Nuestra Señora de Regla, met zijn portiek versierd met Azteekse details, en van waaruit we het rustige en pittoreske gehucht Ajuy zullen leren kennen en zijn unieke zwarte grotten die erosie veroorzaakt door de zee en de wind die door de eeuwen heen in de rots zijn gevormd. Ook het vulkanische zandstrand en de natuurlijke zwembaden die hier in de buurt charcones worden genoemd.

De FV-30-weg die naar het noorden gaat, kan niet panoramischer zijn en om het te verifiëren, niets beters dan te stoppen bij zijn uitkijkpunten, zoals Risco de las Peñas, Las Peñitas, Morro Velosa (het werk van César Manrique) of die van Guise en Ayose, met twee indrukwekkende beelden van deze twee koningen die in de 15e eeuw over Fuerteventura regeerden.

Zo afgeleid kwamen we in een flits aan in Betancuria, een stad verloren tussen de bergen met veel charme, met zijn witte huizen met houten balkons, zijn goed verzorgde kerk, zijn oude stadhuis en zijn straten met geschiedenis, die de eer heeft van de eerste hoofdstad van Fuerteventura geweest. Voor een rustig bad zijn er de Groene Wateren, een reeks natuurlijke poelen die langs de kust zijn gevormd.

Als je de traditionele smaken van het eiland wilt blijven ontdekken, moet je naar Antigua gaan en het Majorero- kaasmuseum bezoeken, waar je alle geheimen kunt leren van deze lokale schat gemaakt met de melk van de majorera-geit en ook de oude windmolen die deel uitmaakt van het lokale landschap.

Als je daar zin in hebt, Los Molinos is een van die rustige vissersdorpjes aan de westkust waar we kunnen stoppen om te eten in een van de restaurants. Zo niet, dan gaan we naar La Oliva om de berg Tindaya te aanschouwen, een van de magische plekken op het eiland. Je kunt het beklimmen, maar wie er geen zin in heeft, er is altijd het uitkijkpunt Vallebrón dat ons in staat stelt om het in al zijn grootsheid te aanschouwen.

En zo komen we aan bij de ruige noordwestelijke kust van het eiland, waar de kleine haven van El Cotillo uitkomt, bewaakt door de Tostón-vuurtoren (hoofdfoto), het enige bouwwerk in dit ongerepte gebied. Een authentiek Eden met zulke spectaculaire stranden en wit zand als die van Los Charcos, Los Lagos of La Concha, met een Caribische lucht vanwege de minimale golven, het turkooisblauwe water en het ongelooflijke onderwaterleven.

Wandelaars zullen genieten van een andere eenvoudige wandeling, die vanuit de stad Lajares als doel heeft de Calderón Hondo-krater, met panoramische uitzichten over deze 70 meter diepe monding en de zee op de achtergrond. Vanaf hier zie je al het Corrajelo Dunes Natural Park, in het noordoosten van het eiland. Een uniek landschap dat door de sterke en constante wind is gevormd, waardoor een uitbreiding van 2.700 hectare vaste en mobiele duinen is ontstaan ​​die zich evenwijdig aan de kust uitstrekken en beschutting bieden aan een exclusieve flora en fauna. Daarin zijn de 300 meter van het Moro-strand, met zijn fijne witte zand en groenblauwe wateren, een paradijs voor surfers die op zoek zijn naar zijn goede golven.

En voor liefhebbers van wandelen en snorkelen, tegenover de stad Corralejo, met zijn interessante kustbuurten, ligt het kleine vulkanische eiland Lobos, ooit een belangrijk toevluchtsoord voor zeerovers en tegenwoordig een essentiële excursie om een ​​van de andere beschermde gebieden Fuerteventura en afscheid te nemen van dit eiland zoals het verdient.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Hola.com

Wat gaan we ondernemen op Fuerteventura?

Misschien ook interessant :