Puerto del Carmen

Gepubliceerd op 12 mei 2022 om 09:56

reisindrukken van de badplaats Puerto del Carmen op Lanzarote

Reisimpressies van de badplaats Puerto del Carmen, gelegen in het zuidoosten van het Canarische eiland Lanzarote, op korte afstand van de luchthaven, is een van de belangrijkste toeristische centra van Lanzarote. De stad Puerto del Carmen heeft eindeloze gouden zandstranden en een uitgebreid aanbod aan restaurantswinkels,   hotels en appartementen.Puerto del Carmen ligt ten zuidoosten van Arrecife en is de drukste badplaats van het eiland.

Puerto del Carmen OP LANZAROTE

Terugkijken

Het gebied van Puerto del Carmen, voorheen bekend als Tiñosa, was al bewoond vóór de komst van de Noormannen op Lanzarote. Na de verovering zou de haven van het kleine vissersdorpje de belangrijkste van het eiland worden , hoewel de sterke groei van Arrecife het door de jaren heen op de achtergrond zou laten.

Booking.com

In 1957 zou het zijn huidige naam krijgen ter ere van zijn beschermheer, Nuestra Señora del Carmen. Tien jaar later begon de stad aan de race om een ​​belangrijke toeristische bestemming te worden, met niet alleen bezoekers uit Spanje, maar ook uit het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland.

Wat te doen in Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is een van de steden van Lanzarote die wordt gekozen door een groot deel van de toeristen die het eiland bezoeken.

 

Het meest populaire gebied om te zien in Puerto del Carmen is de eindeloze promenade , een lange laan die langs de oceaan loopt en eindeloze restaurants en winkels biedt aan bezoekers die op zoek zijn naar entertainment.

 

Tussen de stranden van Puerto del Carmen , Playa Grande , Los Pocillos en Matagorda vallen in totaal acht kilometer kustlijn op, uitgerust met allerlei voorzieningen die de ideale omgeving bieden voor sport en allerlei soorten wateractiviteiten .

 

Zodra de zon ondergaat, heeft Puerto del Carmen naast de natuur en de uitgestrekte stranden nog veel meer te bieden , aangezien de boulevard en de omgeving een uitstekend hotelaanbod hebben en vol zijn met winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. licht en kleur bij het vallen van de avond.

 

Op de Plaza del Varadero is elke vrijdag van 10:00 tot 14:00 uur een markt vol typische Lanzarote producten en handgemaakte stukken die ideaal zijn om mee te nemen als souvenir van het eiland.

Hoe komt u in Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is een van de best gecommuniceerde steden op Lanzarote. De meest gebruikelijke manier om er te komen is met de auto , aangezien de meeste toeristen besluiten een auto te huren op Lanzarote om het eiland zonder complicaties te verkennen.

De reis van de luchthaven van Lanzarote naar Puerto del Carmen duurt ongeveer 10 minuten en vanaf de hoofdstad Arrecife duurt het slechts 15 minuten.

Als u niet van plan bent om een ​​auto te huren op Lanzarote, is het ook mogelijk om met de bus naar Puerto del Carmen te komen, hetzij vanaf het vliegveld, hetzij vanaf de belangrijkste steden op het eiland.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR Puerto del Carmen NOOIT VERGEET.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JEHIER

Wat gaan we ondernemen op Lanzarote?

Misschien ook interessant :