Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Lucainena de las Torres

Gepubliceerd op 5 juni 2022 om 13:51

Reisindrukken van het dorpje Lucainena de las Torres

Reisimpressies van het het dorpje Lucainena de las Torres, dit pareltje ligt in Andalusië en is een prachtige dorpje in de provincie Almería

Het dorpje Lucainena de las Torres ligt in de Spaanse provincie Almería, Andalusië. In het binnenland van de provincie Almería liggen dorpjes, pareltjes zijn het. Die soms een aards paradijs zijn, waar je al het mooie dat deze provincie te bieden heeft kunt ontdekken. En een van deze paradijselijke dorpjes is Lucainena de las Torres.

REISINDRUKKEN VAN HET DORPJE LUCAINENA DE LAS TORRES

Sinds 2013 maakt  Lucainena de las Torres  deel uit van het bevoorrechte netwerk van de  mooiste steden van Spanje . Deze stad met iets meer dan vijfhonderd inwoners, gelegen in de regio Los Filabres-Tabernas, is het een toeristische trekpleister in het binnenland geworden dankzij de prachtige straten, met witte gevels versierd met potten met kleurrijke bloemen, het industriële erfgoed en de groene weg.

Booking.com

Met een landelijke traditie biedt deze gemeente, gelegen in het hart van de Sierra Alhamilla, een diversiteit aan landschappen,  geschiedenis , cultuur en gastronomie , naast andere voordelen. Van de oude mijntrein tussen Lucainena de las Torres en Agua Amarga erfden ze een van de meest authentieke routes door het binnenland van Almeria, de Vía Verde . 

In de schaduw van de Sierra de Alhamilla en op het ritme van de Rambla de Lucainena, reizen we door het land van de zon tussen boerderijen, stilte, woestijn, eenzaamheid, bergen en ravijnen, en prijzen alle kleur en vegetatie die op onze weg komt .

Lucainena de las Torres

De calcineringsovens van Lucainena de las Torres, vertegenwoordigen een van de belangrijkste architecturale overblijfselen uit de tijd waarin Lucainena de las Torres een grote relevantie had binnen de provinciale economie, omdat het een zeer belangrijke mijnenclave was van waaruit het ijzer werd geleverd

 

Het wordt vergezeld door de verschillende paden, het uitkijkpunt Poyo de la Cruz, een mooi balkon met banken waar u kunt zitten en genieten van het panoramische uitzicht op Lucainena; het uitkijkpunt Garruchete ; de acht calcineringsovens; en het Juagarí- ravijn . Dit alles zonder de traditionele festiviteiten te vergeten, zoals de dag van de bloemen, het festival van San Sebastián of het festival ter ere van de Maagd van Montesión.

REISINDRUKKEN VAN HET DORPJE LUCAINENA DE LAS TORRES

De smalle straatjes vol met bloemen , het Volksplein; de openbare wasserijen waar de buren samenkwamen om hun kleren te wassen, de kruiken met water te vullen of de dieren te drinken te geven; of de kerk Nuestra Señora de Montesión, herbouwd in de 17e eeuw , zijn slechts enkele voorbeelden die deel uitmaken van zowel het immateriële als het materiële erfgoed van de gemeente.

Kortom, Lucainena de las Torres is een van de stadjes in het binnenland die de provincie tot een charmante plek maken 

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR Lucainena de las Torres NOOIT VERGEET.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Almeria?

Misschien ook interessant :