Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Fornalutx

Gepubliceerd op 10 augustus 2022 om 15:49

Reisindrukken van het stadje Fornalutx 

Reisimpressies van het middeleeuwse dorpje Fornalutx op het eiland Mallorca  in het hart van de Sierra de Tramontana.

REISINDRUKKEN VAN HET STADJE FORNALUTX 

Foto: wikipedia

In de vallei van Sóller, in het hart van de Sierra de Tramontana op Mallorca , en aan de voet van Puig Mayor, ligt dit rustige en charmante stadje waar zo'n 700 inwoners wonen. Fornalutx wordt omgeven door bossen en bergen en ligt ook op slechts 10 kilometer van de noordkust van het eiland Mallorca en de toeristische haven van Sóller, die bereikbaar is via een kronkelige weg. De plek is perfect voor diegenen die willen loskoppelen en tegelijkertijd willen genieten van de zee en de bergen, en ook voor liefhebbers van wandelen en fietsen.

Booking.com

Behorend tot de vereniging van de Mooiste Steden van Spanje , is de grootste attractie van Fornalutx de historische wijk, met een duidelijke middeleeuwse indeling, die wordt aanbevolen om te verdwalen. Citroen- en sinaasappelbomen, evenals bougainvillea en geraniums op de gevels, kleuren de smalle, geplaveide en steile steegjes geflankeerd door stenen huizen met rode daken en kleurrijke luiken.

De Plaza de España is het zenuwcentrum en ontmoetingspunt van de rustige stad. Het brengt winkels, bars en restaurants samen met smakelijke terrassen. Een paar meter verderop ligt het stadhuis , een van de meest karakteristieke gebouwen in de stad, samen met de kerk, een 13e-eeuwse tempel met een combinatie van gotische en barokke stijlen. Het gebouw waarin het stadhuis is gevestigd, is traditioneel van stijl en heeft een 17e-eeuwse verdedigingstoren.

 

Naast het stadhuis staat Can Xoroi , een adellijk huis dat tegenwoordig een cultureel centrum is waar u de geschiedenis van de stad kunt ontdekken en de tentoonstelling van beschilderde tegels (meer dan 300), uit de omliggende gemeenten, kunt bezoeken.

 

DE OMGEVING

Fornalutx ligt verscholen tussen ansichtkaartlandschappen in het hart van de Sierra de la Tramontana, die op de Werelderfgoedlijst staat. Daarom is het aan te raden om de omgeving te verkennen, hetzij langs de kronkelende wegen die naar andere charmante steden leiden, hetzij te voet. Vanuit de stad zijn er verschillende routes die de natuur in gaan, omringd door bergen, weelderige bossen en weilanden. 

 

Een van de meest populaire routes is de Camí de l'Alzina Fumadora (de weg van de rokende eik), een cirkelvormige route van ongeveer 7 km die begint op de Plaza de España en langs een ruiterpad loopt, tussen olijf- en boomgaarden. , met prachtig uitzicht op Fornalutx en het naburige Sóller.

 

Anderen zijn de Camí d'Es Creuer , een gemakkelijke route van 8 km die eindigt in Biniaraix, en de route die van Fortnalutx naar Sóller leidt : een route van 3,2 km tussen bergen, watervallen, weiden en door uitkijkpunten.

Naast het pittoreske Fornalutx heeft het gebied andere steden die een bezoek waard zijn, zoals de kustplaats Puerto de Sóller, met zijn baaien, stranden en promenade; Deyá (ongeveer 15 km), aan de kant van een berg die wordt doorkruist door een rivier die door de steile straten stroomt, of Valldemossa , een ander wonder gelegen in een vallei omringd door bergen die opvalt door de kerk van San Bartolomé, waarvan de oorsprong is uit de 13e eeuw, en door de Cartuja de Valldemosa, waar het romantische stel bestaande uit de beroemde componist Chopin en George Sand in 1838 verbleef.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR Fornalutx NOOIT VERGEET.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron::  Elmundo.es

Wat gaan we ondernemen op Mallorca?

Misschien ook interessant :