Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

12 landelijke uitjes in Spanje


Twaalf LANDELIJKE UITJES IN SPANJE

Twaalf landelijke uitjes om elke maand van het jaar van te genieten. Spanje bestaat vol met buitengewone plekken waar u het hele jaar door kunt genieten van de natuur en de rust van het platteland. Want elk seizoen biedt een ander perspectief, niet alleen het landschap, maar ook de bedrijvigheid in de omgeving en in de omgeving van de steden. Hier zijn enkele suggesties voor elke maand van het jaar één.

TWAALF LANDELIJKE UITJES IN SPANJE

Januari: Sierra de las Nieves Nationaal Park (Málaga)

De winter kan een goede tijd zijn om te gaan wandelen in het nationale park Sierra de las Nieves . Het is gelegen in het binnenland van de provincie Malaga, vlakbij de Costa del Sol, en hoewel het het vaakst regent en sneeuwt, daalt de temperatuur meestal niet al te veel. Het is de tijd om te genieten van het groenste en meest vochtige landschap, met de toppen bedekt met wit. Ansichtkaartwandelingen om te ontspannen na een bezoek aan een van de mooie steden in de omgeving, zoals Ronda , Istán of Tolox. 

Booking.com

Februari: amandelbomen in bloei op Mallorca

Vanaf februari zie je een ander wit dat geen sneeuw is: dat van de amandelbloesem. Mallorca staat bekend om de talrijke velden van deze fruitbomen die, zonder te wachten op de lente, van begin februari tot half maart een prachtig kleurenspektakel bieden. 

12 LANDELIJKE UITJES IN SPANJE

Foto: spain.info

Het oosten van het eiland en de regio Raiger, aan de voet van het Tramuntana-gebergte , zijn ideale gebieden om amandelbomen in bloei te zien. Een excursie door steden als Santa María del Camí, Binissalem, Inca , SelvaManacor , Sant LlorencLlucmajor of Son Servera (waar de Amandelbloesem beurs wordt gehouden) biedt u tal van mogelijkheden om onvergetelijke foto's te maken. 

Maart: kersenbloesems in Valle del Jerte (Cáceres)

In de maand maart schitteren meer dan anderhalf miljoen kersenbloesem bomen in een verbazingwekkend natuurlijk landschap in de Valle del Jerte dat uit een droom lijkt te komen. Een natuurfestival zonder vaste datum dat, afhankelijk van de weersomstandigheden, plaatsvindt tussen half maart en circa 10 april. 

12 LANDELIJKE UITJES IN SPANJE

Foto: spain.info

De bloei duurt meestal ongeveer 10 dagen en verloopt geleidelijk: eerst bloeien de bomen in de lager gelegen gebieden en naarmate de dagen verstrijken, gaan de kersenbomen op grotere hoogte open. De steden van deze regio van Cáceres vieren ook het Kersenbloesem festival , met proeverijen, markten en tal van traditionele act

 

April: beren spotten in Somiedo en Muniellos (Asturië)

In april komen de beren uit hun winterslaap en neemt de kans toe om ze in hun natuurlijke habitat te zien. Asturië is een van de gebieden die nog steeds wordt onderhouden als toevluchtsoord voor deze wilde dieren. De observatie van de bruine beer in de gebieden van Somiedo , Muniellos of het natuurpark van Fuentes del Narcea, Degañas en Ibias , is een opwindende ecotoeristische ervaring. 

De rondleidingen zijn geschikt voor het hele gezin, ze bevatten materiaal om te zien (verrekijkers en telescopen) en onder begeleiding van deskundige gidsen in de natuur leer je niet alleen over het gedrag en de biologie van de beer, maar ook hoe je zijn sporen en aanwijzingen.    

 

Mei: de bron van de rivier de Mundo (Albacete)

De rivieren in het voorjaar zijn een garantie voor spektakel. De waterval die zich vormt aan de bron van de rivier de Mundo, met een verval van meer dan 80 meter, is een van de mooiste van Spanje . Het ligt op 8 kilometer van de stad Riópar, in de provincie Albacete , in het natuurpark Calares del Mundo en Sima. 

12 LANDELIJKE UITJES IN SPANJE

Foto: spain.info

Het water slaat neer uit de Cueva de los Chorros en in seizoenen van intense regenval kan de stroom toenemen, waardoor de beroemde waterval "Reventón" ontstaat. De plek om het van onderaf te zien is gemakkelijk te bereiken via een gemarkeerd pad. Als je naar de ingang van de grot wilt gaan, moet je een rondleiding huren. 

 

Juni: de Lobos River Canyon (Soria)

De maand juni is een ideale tijd om het natuurpark Cañón del Río Lobos te bezoeken . De lente is meestal laat in de provincie Soria , waar het zich bevindt, dus je kunt genieten van de grillige vormen van het landschap als alles groen is, met water en bloemen. De verschillende wandelroutes van het natuurpark ontdekken de meest opmerkelijke hoekjes, zoals de tempeliers hermitage van San Bartolomé, de Cueva Grande, de Colmenar de los Frailes of het uitkijkpunt Galiana. Daarna gaat er niets boven naar het monumentale stadje El Burgo de Osma (minder dan 20 kilometer verderop), om de heerlijke keuken te proeven en de populaire torreznos van Soria te eten.

 

Juli: de lavendelvelden van Brihuega (Guadalajara)

De Spaanse “Provence” ligt in Brihuega , in de provincie Guadalajara . De velden worden elk jaar in juli prachtig dieppaars als de lavendel bloeit. Het aanschouwen ervan is een unieke zintuiglijke ervaring die je met sereniteit vervult: het kleurenspel dat wordt geproduceerd door de veranderingen in het zonlicht, de beweging van de bloemen in de wind, het bedwelmende aroma... 

12 LANDELIJKE UITJES IN SPANJE

Foto: spain.info

Bovendien, tijdens de bloei, zullen de straten van de stad worden versierd en er worden tal van culturele activiteiten georganiseerd, zoals geleide bezoeken aan de velden of de muziekconcerten van het Lavendelfestival.

 

Augustus: Natuurpark Montseny (Barcelona)

Het is een van de favoriete plekken voor Catalanen om te ontsnappen om van de natuur te genieten. Het is uitgeroepen tot biosfeerreservaat en ligt op ongeveer 60 kilometer van de stad Barcelona , ​​​​tussen de regio's Osona, Vallés Oriental en La Selva. 

Augustus: Natuurpark Montseny (Barcelona)

Foto: spain.info

De bossen, meren, rivieren en watervallen zijn vooral aantrekkelijk in de zomer, wanneer zwemmen in de natuurlijke poelen en poelen ( kloven , in het Catalaans) het meest verfrissende plan wordt. Een wandelroute maken tussen de steden, of het erfgoed van steden zoals Viladrau, Montseny, Sant Esteve de Palautordera of Sant Celoni leren kennen, zijn ook goede opties.

 

September: de oogst op de wijnroutes

Je zult veel plaatsen in Spanje vinden waar de maand september op de kalender staat gemarkeerd met de druivenoogst: van Jerez de la Frontera tot La Rioja, via de Ribera del Duero en andere beroemde Spaanse wijnstreken. 

12 LANDELIJKE UITJES IN SPANJE

Foto: spain.info

Dit zijn perfecte dagen om aan wijntoerisme te doen en dichter bij de wijnroutes te komen . De wijnhuizen organiseren meestal dagen van bezoeken en activiteiten in de wijngaarden om uit de eerste hand te leren over het proces van het oogsten van de druiven en de productie van de wijn. Daarnaast worden in veel steden oogstfeesten gehouden, waarbij het traditionele stampen van de druiven, proeverijen en proeverijen van typische producten plaatsvindt.

 

Oktober: het beukenbos van de Selva de Irati (Navarra)

Wanneer de herfst zijn intrede doet, veranderen de bossen geleidelijk in een verrassende symfonie van kleuren. Een ontspannen wandeling maken door het Irati-bos en rustig de nuances van de bladeren bewonderen, is iets magisch. 

12 LANDELIJKE UITJES IN SPANJE

Foto: spain.info

Dit natuurgebied in Navarra is een van de grootste en best bewaarde beukenbossen van Europa. Bovendien is het Lizardoia-reservaat samen met andere Spaanse beukenbossen uitgeroepen tot werelderfgoed . Er is een netwerk van bewegwijzerde paden waarmee u het kunt verkennen en er worden rondleidingen georganiseerd vanuit het interpretatiecentrum. Als toetje een bezoek aan de nabijgelegen stad Ochagavía, om de prachtige Pyrenese architectuur te zien. 

November: de Ambroz-vallei (Cáceres)

De Ambroz-vallei wordt in november een bestemming om een ​​" magische herfst " te beleven. Onder deze naam, en om het spektakel te vieren dat de natuur in deze tijd van het jaar te bieden heeft, organiseren de steden in het gebied een festival van culturele en recreatieve activiteiten. U vindt er allerlei voorstellen om op een unieke manier van dit prachtige gebied van Extremadura te genieten : van mycologische dagen tot begeleide wandelroutes, fietstochten, concerten, theater, kinderactiviteiten... 

12 LANDELIJKE UITJES IN SPANJE

Foto: spain.info

Zonder natuurlijk andere attracties in de stadjes van de vallei zoals bijvoorbeeld de Joodse wijk Hervás , het thermale water van Baños de Montemayor of de lekkere stoofschotels uit de keuken.

 

December: waarneming van de Iberische lynx in de Sierra de Andújar (Jaén)

Het natuurpark Sierra de Andújar , in Jaén , valt op door het grote aantal symbolische bedreigde soorten die er hun toevlucht zoeken. In feite is het de ruimte met het grootste aantal exemplaren van de Iberische lynx in Spanje. December en januari is het paarseizoen voor deze katten, dus ze zijn actiever en de kans om ze in hun leefgebied te zien neemt toe. 

12 LANDELIJKE UITJES IN SPANJE

Foto: spain.info

Er zijn bedrijven die routes en rondleidingen organiseren met experts van verschillende tijdsduur, van een halve dag, tot een weekend of meerdere dagen. Na de waarnemingservaring is de beste suggestie om de gastronomische geneugten van de steden in de bergen te proberen, zoals bijvoorbeeld honing of kwartel in Andujareña stijl. 

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: spain.info
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :