Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Wanneer begint de herfst (otoño ) in Spanje?

Gepubliceerd op 30 augustus 2022 om 09:23

Ontdek wanneer en hoe laat de herfst van 2024 begint. Na een hete zomer en met september voor de deur, willen veel mensen weten wanneer ze hun zonnebril weer kunnen opruimen en hun sjaals uit de kast kunnen halen. Burgers in Spanje wachten, tussen de catastrofale branden en hoge temperaturen, op de langverwachte komst van de herfst. Wanner begint de herfst in 2024en begint geleidelijke daling van de temperaturen.

DE HERFST (OTOÑO )BEGINT IN SPANJE

Wanneer begint de herfst van 2022?

Op 1 september begint de klimatologische herfst maar eigenlijk moeten we voor de astronomische (echte) herfst nog wachten tot 23 september.

Het herfstseizoen begint met wat velen kennen als de herfstequinox . Het is noodzakelijk om te onthouden dat het eerder de equinox van september is. En het is dat het op deze datum aanleiding geeft tot een ander seizoen, afhankelijk van het halfrond waarin men zich bevindt.

Booking.com

Volgens de berekeningen van de National Astronomical Observatory, onderdeel van het National Geographic Institute, een instantie die afhankelijk is van het ministerie van Transport, Mobiliteit en Stedelijke Agenda, begint de herfst in Spanje op 23 september om 03 uur 04 minuten.

Dus op het noordelijk halfrond (waar Spanje ligt) begint de herfst met de september-equinox. Op het zuidelijk halfrond begint de lente echter. In 2022 is de september-equinox op 23 september om 03:04 uur (officiële schiereiland tijd). Daarom begint op het noordelijk halfrond de herfst van 2022 op 23 september om 03 uur 04 minuten.

Wat betekent eigenlijk Equinox?

Twee keer per jaar zijn dag en nacht even lang: als de lente begint en als de herfst begint (dus eind maart en eind september). De dag- en nachtlengte zijn dan zelfs over de hele wereld vrijwel gelijk. Dat moment wordt aangeduid met dag-en-nachtevening (waarin evening 'gelijkheid' betekent) of met equinox.

 

Wanneer eindigt de herfst in 2022

De herfst eindigt ongeveer 89 dagen nadat hij is begonnen. Dat wil zeggen, midden december. En het eindigt wanneer een ander astronomisch fenomeen optreedt, dat van de winterzonnewende .

 

De National Astronomical Observatory is ook verantwoordelijk voor het berekenen wanneer de herfst eindigt. In Spanje duurt het seizoen (min of meer) 89 dagen en 21 uur. Het eindigt op 21 december, de dag waarop het koudste seizoen van het jaar, de winter , begint .

 

Wat zijn zonnewendes?

Zonnewendes zijn astronomische gebeurtenissen en stamt af van het Latijnse solstitium waarbij de zon zijn hoogste of laagste punt aan de hemel bereikt . Om deze reden brengt de zomerzonnewende de kortste nacht en de de langste dag. De winterzonnewende gebeurt op de kortste dag en de langste nacht van het jaar, als de zon het laagst aan de hemel staat.

De winter op het noordelijk halfrond duurt tot de lente-equinox, die in maart plaatsvindt.

 

Zonnewendes zijn astronomische gebeurtenissen en stamt af van het Latijnse solstitium  zonnewende een astronomisch concept dat verwijst naar het moment van het jaar waarop de zon zijn hoogste of laagste stand aan de hemel bereikt, en de duur van de dag of nacht het maximum van het jaar is.

Volheid en verandering: regenachtige herfst, overvloedig jaar

De term herfst komt van het Latijnse  woord autumnus  dat is gekoppeld aan de wortel boom- , toename. Zo definieerden de Latijnse etymologen het woord als  auctus  ( voltooid deelwoord van  augeo )  annus , dat wil zeggen,  de toename of volheid van het jaar .

 

Maar een andere interpretatie suggereert dat de autu- wortel van de  Latijnse stem autumnus van Etruskische oorsprong is en het idee van verandering impliceert  en is gekoppeld aan de Etruskische godheid Vetumno die de verandering van de seizoenen voorspelde.

 

Hoe het ook zij, de herfst brengt ons zijn gebruikelijke temperatuurdaling waarmee het landschap van de Spaanse velden en parken geleidelijk de groene kleur zal verlaten voor andere roodachtige en geelachtige kleuren  die gepaard zullen gaan met de val van niet-groenblijvende bladeren  veroorzaakt door de toename van de wind . 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

bron:  Eltiempo.es

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :