Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Wentelteefjes Vs ‘torrijas’

Gepubliceerd op 3 maart 2024 om 13:19

Wentelteefjes Vs ‘torrijas’ met Pasen in Spanje

Normaal gesproken wordt de Semana Santa of Paasweek groot gevierd met emotionele processies maar ook met heerlijke recepten en lekkernijen. Dit jaar zal alles een beetje anders zijn geen  processies en andere festiviteiten dit vanwege de noodtoestand en de corona-crisis maar  de typische Semana Santa lekkernijen die kun je wel eten zoals de de ‘torrijas’ dat maakt niet uit of je nu binnen of buiten bent.

Wentelteefjes Vs ‘torrijas’ met Pasen in Spanje - Beleef-Spanje.nl

Deze heerlijke traktatie, met recepten die dateren uit de jaren 1600, is zeer traditioneel voor Pasen. De Torrijas zijn een beetje te vergelijken met de in Nederland ons bekende wentelteefjes maar dan met honing. Dikke stukken – van het liefst enkele dagen oud – brood worden geweekt in een mengsel van melk en ei, vervolgens gebakken in olijfolie en geserveerd met honing en/of suiker en kaneel.

reisaanbod-spanje - Beleef Spanje

Een wentelteefje, ook verloren brood of gewonnen brood genoemd, is te vergelijken met de Spaanse torrijas. Het is populair als ontbijt in grote delen van Europa en Noord-Amerika waar het ook bekend staat als French Toast.

 

Sneden brood worden kort geweekt in een mengsel van melk en eieren en vervolgens in boter gebakken. Ten slotte wordt het baksel bestrooid met suiker en desgewenst kaneel.

Het verschil tussen de torrijas en de wentelteefjes zit hem wellicht in het type brood dat men gebruikt waarbij dit in Spanje iets dikker (oud stokbrood of pan de pais) is dan in Nederland. Daarnaast gebruikt men in Spanje in plaats van suiker liever honing maar komt ook beide voor. Een ander verschil is het bakken in olijfolie in Spanje terwijl men dat in Nederland in boter doet.

Misschien ook interessant :

Wat gaan we ondernemen in Spanje?