Hoe wordt de koffie gedronken in Spanje

Gepubliceerd op 12 december 2020 om 10:39

Hoe wordt de koffie gedronken in Spanje

Koud, in een glas, met sterke drank ... Er zijn duizend-en-één manieren om een goede koffie te drinken in Spanje

Het drinken van een koffie naar uw eigen smaak kan in sommige gevallen best moeilijke zijn, want hoewel het heel eenvoudigs lijkt als vragen om een kopje koffie 'koffie alstublieft', zijn er duizend-en-één versies en duizend-en-een-paar manieren om koffie te drinken. 

Hoe wordt koffie gedronken in Spanje

De koffie kan in een kopje of een glas geschonken worden.

Er zijn mensen die liever in een kopje drinken omdat ze liever een kopje met een oor hebben is niet zo heet aan u vingers bij het oppakken, maar toch zijn er gebieden in Spanje zoals onder andere Andalusië of het eiland Tenerife waar koffie meestal wordt geserveerd in een glas. Door het in glazen te serveren, kunnen we genieten van de kleur, textuur etcetera.

Wat betreft de temperatuur, misschien vanwege de drukte waarmee mensen zich gewoonlijk in de grote steden verplaatsen, is de waarheid dat koffie daar meestal warm en zelfs koud of met ijs wordt geserveerd, afhankelijk van de seizoenen van het jaar. 

In Valencia is wordt in de zomer veel ijskoffie geconsumeerd met een bolletje ijs: 'zwart en wit'.

Booking.com

Van carajillo tot gestoofde koffie

In Madrid is het heel typisch om om een 'carajillo' te vragen als we het hebben over koffie met een beetje rum of cognac . In Barcelona drinken ze op hun beurt 'a Catalan', wat niets meer is dan een koffie met Catalaanse room.

In Zaragoza kun je een 'soldaat' bestellen op basis van koffie, cointreau en frisdrank.

Een van de meest uitgebreide koffiesoorten is die van Tenerife: 'barraquito'. Naast sterke koffie omvat deze variëteit ook gecondenseerde melk, sterke drank, conventionele melk, kaneelstokjes en citroenschil.

Vooral met Kerstmis, het koude seizoen, wordt in Cuenca koffie gedronken met cognac, cognac, suiker, gedroogde sinaasappelschil en kaneel. Als je er zin in hebt, heet het 'I resolved'.

Als je Murcia bezoekt , mag je de typische 'Aziatische koffie' proberen, bestaande uit koffie, gecondenseerde melk, cognac, likeur, koffiebonen, citroen en kaneel, allemaal geserveerd in een speciale glazen beker.

Op de Balearen kunnen we genieten van een 'rebento'. Een koffie met rum uit de streek.

In Galicië is het 'café de puchero' beroemd, dat wordt gekenmerkt door een heel oud bereidingssysteem dat erin bestaat de koffie die al in heet water is gemalen, te laten weken, wat resulteert in een zeer intense infusie die door een hoes moet worden gezeefd of doek voor consumptie.

Of het nu koud of warm is,  met of zonder melk, mager, normaal of lactosevrij, ... Ongetwijfeld een waaier aan mogelijkheden om te genieten in verschillende uithoeken van ons land.

 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  65ymas.com - Geschreven door: MANUELA MARTIN - Foto: Bigstock

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :