Warmste, koudste en de meeste regen in Spanje

Gepubliceerd op 21 december 2020 om 17:14

WAAR IS HET WARMST,  HET KOUDST EN WAAR VALT DE MEESTE REGEN IN SPANJE

In Spanje leed een stad onder 47,6ºC, terwijl er ook temperaturen van -32ºC werden waargenomen. 

Waar is het warmste,het koudst en waar valt de meeste regen in Spanje? En waar is Spanje het dunst bevolkt? Voor al die mensen die zichzelf ooit vragen van dit type hebben gesteld, dit zijn de meest merkwaardige gegevens die door geografische en meteorologische gegevens worden aangeboden.

Waar is de warmste plaats in Spanje? En waar is Spanje het dunst bevolkt? Waar regent het echt veel? Voor al die mensen die ooit dit soort vragen hebben gesteld, zijn dit de meest merkwaardige gegevens die worden aangeboden door de geografische en meteoro

De heetste plek in Spanje

De hoogst gemeten temperatuur ooit in Spanje 47,6 graden, geregistreerd op 14 augustus 2021 in La Rambla in de provincie Córdoba (Andalusië) sinds er gegevens beschikbaar zijn. De 47,6 ° C, is gecertificeerd door de State Meteorological Agency (AEMET).
Maar absolute records kunnen worden gemotiveerd door uitzonderlijke weersverschijnselen, zoals hete luchtgolven. Gezien de jaarlijkse gemiddelde temperatuur is Almería de warmste provinciehoofdstad, met 18,5 ° C, hoewel de AEMET erop wijst dat de temperatuur mogelijk hoger is op punten in het kustgebied van de provincie Huelva en lager Guadalquivir.

Booking.com

Koudere plekken

De laagste temperatuur in de geschiedenis van Spanje werd opgetekend in het jaar 1956 in het meer van Estangento, in de Pyreneeën van Lleida, waar de thermometers 32 graden onder nul bereikten en “het is waarschijnlijk dat ze in hogere gebieden -50 ° C bereikten”, zegt de AEMET.
Maar onder de bewoonde populaties registreert Calamocha (Teruel) het historische minimum, met -30ºC; gevolgd door Molina de Aragón (Guadalajara), met -28,2 ° C; en Riaño (León), met -26,5 ° C. Volgens het gemiddelde jaarlijkse temperatuurcriterium zou Burgos met 9,9 ° C de koudste hoofdstad van Spanje zijn.

 

Waar valt de meeste regen

De Navarraanse steden Arruazu en Articuza kunnen worden beschouwd als de meest regenachtige bevolkingsgroepen in Spanje, met respectievelijk 2800 en 2654 liter per vierkante meter jaargemiddelde. Ze worden gevolgd door Visuña en Vallarbacu (Lugo) met respectievelijk 2369 mm en 2346 mm, en Grazalema (Cádiz) met 2093 mm. De meest regenachtige hoofdstad is San Sebastian, met 185 regenachtige dagen per jaar.

Waar geen druppel valt

Onder de droogste bevolkingsgroepen op het schiereiland valt het eiland Fuerteventura (Canarische eilanden) op, waar de regen gemiddeld amper 98 liter per vierkante meter per jaar bereikt en Cabo de Gata (Almería), met een neerslag van 120 liter per vierkante meter per jaar volgens eltiempo.es. Qua provincies is Murcia de droogste Spaanse regio, met 32% van het droge gebied.

 

De dicht bevolkte gemeente

Madrid is de meest dichtbevolkte stad van Spanje, met meer dan 3,16 miljoen inwoners volgens de laatste telling door het National Statistics Institute (INE), terwijl de hoogste bevolkingsdichtheid is geregistreerd in Emperador (Valencia), waar 22.900 inwoners wonen. per vierkante kilometer als gevolg van het delen van de 687 inwoners door 0,0306 km * uitbreiding.

 

De gemeente met de minste inwoners

Illán de Vacas (Toledo) en Villarroya (La Rioja) zijn volgens het INE de kleinste steden van Spanje, met elk 5 inwoners. Jaramillo Quemado, een stad in Burgos met slechts 7 inwoners, is de gemeente met de laagste bevolkingsdichtheid: 0,4 inwoners per vierkante kilometer.

 

Het hoogste punt van Spanje

Met een hoogte van 3718 meter boven zeeniveau is de Teide- top (Tenerife) het hoogste punt van Spanje, terwijl de Mulhacén (Granada) het hoogste is op het schiereiland, met 3482 meter. Valdelinares (Teruel), gelegen op 1695 meter hoogte, is de hoogste stad van het land en Ávila, met 1.132 meter gemiddelde hoogte, de hoogste provincie.

Het laagste punt van Spanje

Het laagste punt in Spanje dat tot nu toe bekend is, is een bron die onlangs is ontdekt in Ruesga (Cantabrië) , met bijna 436 meter onder zeeniveau, een diepte die bijna overeenkomt met de hoogte van de voormalige Twin Towers in New York. Van haar kant is de provinciale hoofdstad op de laagste hoogte Santa Cruz de Tenerife, met gemiddeld 5 meter boven zeeniveau, terwijl Bilbao met 6 meter de laagste is van de steden in het schiereiland.

 

De noordelijkste plaats can Spanje

De Estaca de Bares (A Coruña) is het noordelijkste punt van het Iberisch schiereiland. Het meest noordelijke punt bevindt zich met name op een plateau genaamd Ventueiro, op een heuvel waarvan de uitbreiding de kaap vormt die de Cantabrische Zee van de Atlantische Oceaan scheidt.

 

De meest zuidelijke plaats van Spanje

La Punta de Tarifa (Cádiz), ook wel bekend als Punta Moroccan, is het zuidelijkste punt van het Iberisch schiereiland en continentaal Europa. Op nationaal niveau is het meest zuidelijke punt Punta Restinga, gelegen voor de visserspier van de stad die het zijn naam geeft, op de zuidpunt van het eiland El Hierro.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :