Met je hond of kat naar een Paradores hotels in Spanje?

Gepubliceerd op 27 mei 2021 om 07:48

MET JE HOND OF KAT NAAR EEN PARADORES HOTELS IN SPANJE?

Met je hond of kat naar een Paradores hotels in Spanje? Spanje en Portugal hebben rond de 100 Paradores hotels verspreidt over het Iberische schiereiland waar je als gast kunt overnachten in diversen monumenten zoals in kastelen, kloosters, paleizen en verschillende andere monumenten. Maar tot 2019 kon je niet met je viervoeter overnachten in een van deze monumentale panden, maar daar is ondertussen verandering in gekomen er zijn ondertussen 31 hotels waar je met een hond (of kat) mag overnachten.

MET JE HOND OF KAT NAAR EEN PARADORES HOTELS IN SPANJE?

Foto: AECA-ITV

De Paradores hotels hebben sinds 2019 het aanbod van hotels waar honden zijn toegestaan uitgebreid van 7 hotels twee jaar geleden naar een totaal van 31 Paradores waar men met een hond mag overnachten. Deze Paradores hebben de naam ‘Paradores Pet Friendly’ gekregen.

De 31 Paradores waar honden zijn toegestaan zijn onder te verdelen in Paradores in de bergen, dichtbij zee, Paradores met geschiedenis en Paradores in de stad.

Booking.com

Paradores in de bergen/natuur: 

Artíes (Lerida), Bielsa (Huesca), Cangas de Onís (Asturië), Cazorla (Jaén), Cervera de Pisuerga (Palencia), Cruz de Tejeda (Gran Canaria), Fuente Dé (Cantabrië), Gredos (Cáceres), La Gomera (Santa Cruz de Tenerife, La Gomera), Las Cañadas del Teide (Tenerife), Vic-Sau (Barcelona) en Villafranca del Bierzo (Léon).

 

Paradores dichtbij of aan zee: 

Benicarló (Castellón), El Hierro (Santa Cruz de Tenerife, El Hierro), El Saler (Valencia), La Palma (Santa Cruz de Tenerife, La Palma), Limpias (Cantabrië), Málaga Golf (Málaga) en Ribadeo (Lugo, Galicië).

Paradores met geschiedenis: 

Ciudad Rodrigo (Salamanca), Guadalupe (Cáceres), Jarandilla (Cáceres), Verín (Ourense, Galicië) en Zafra (Badajoz).

 

Paradores in de stad: 

Albacete (Castilla-La Mancha), Benavente (Zamora), Ceuta, Manzanares (Ciudad Real), Melilla, Tordesillas (Valladolid) en Tui (Galicië).

 

Om met een hond in een van bovenstaande Paradores te overnachten moet de leeftijd en het formaat van de hond bevestigd worden en mag het in het geval van honden niet om potentieel gevaarlijke rassen gaan.

Bij de reservering dient het te gaan om honden x-small of mini (<5 kilo), small dogs (5-14 kilo) and medium dogs (15-24 kilo).

Om te reserveren dient men te bellen, dat gaat (nog) niet via internet.

De kosten zijn 15 euro per dag/nacht per huisdier waarbij er geen onderscheid wordt gemaakt tussen een hond of een kat en de grootte van het dier.

Er mag maximaal maar één huisdier per kamer gereserveerd worden.

Alle documenten van het huisdier moeten in orde zijn en huisdieren uit het buitenland moeten het Europese Paspoort voor huisdieren hebben. Meer regels, zijn HIER te lezen.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :