Kerstverlichting gaat aan in Spaanse Steden

Gepubliceerd op 8 november 2021 om 20:29

De Kerstverlichting gaat weer aan in de Spaanse steden en dorpen

Weet jij wanneer de kerstverlichting weer aan gaat in de Spaanse steden?

Het is nog lang geen Kerst maar de Spaanse steden en dorpen maken zich klaar voor het ontsteken van de kerstverlichting om dit alweer vreemde jaar redelijk normaal af te sluiten. Dit zal op veel plaatsen tegen het einde van november gaan gebeuren waarna de straten, pleinen en gevels weer vrolijk verlicht zijn. Weet jij wanneer de kerstverlichting weer aan gaat in de Spaanse steden? Hier de datums van vele bekende Spaanse steden.

DE KERSTVERLICHTING GAAT WEER AAN IN DE SPAANSE STEDEN EN DORPEN
DE KERSTVERLICHTING GAAT WEER AAN IN DE SPAANSE STEDEN EN DORPEN

De traditionele kerstverlichting op of boven de straten en pleinen in Spanje zorgt altijd wel voor een gezellige sfeer. De kerstverlichting van tegenwoordig is allang niet meer zo ‘saai’ als enkele jaren geleden en de intrede van de energiezuinige en makkelijk te onderhouden LED verlichting heeft ervoor gezorgd dat nu de mooiste creaties te zien zijn in de Spaanse steden. Het zijn bijna kunstwerken te noemen.

Booking.com

Een van de eerste die de kerstverlichting aandoet in Spanje is het warenhuisconcern El Corte Inglés die bij sommige winkels ware kunstwerken heeft neergezet. Daarnaast zijn er de bekende en populaire winkelstraten in de grote steden en grote winkelcentra waar extra aandacht wordt gegeven aan de kerstverlichting. Immers, deze verlichting gedurende de Kerstdagen is ervoor bedoeld om de economie te stimuleren en het voor de kopers gezelliger te maken tijdens de kerstinkopen.

Overzicht steden

De kerstverlichting blijft in Spanje altijd langer hangen dan in andere landen aangezien de kerstperiode voor de Spanjaard pas voorbij is na 6 januari, Driekoningen. Dit is de dag dat de kinderen hun cadeaus ontvangen.

 

Madrid
In de Spaanse hoofdstad zal het ongetwijfeld weer een spektakel worden wat betreft de kerstverlichting. Deze zal op 26 november aangaan en aanblijven tot en met 5 januari 2022.

 

 

Barcelona
In de Catalaanse hoofdstad Barcelona wordt de verlichting een dag eerder dan in Madrid aangedaan, op 25 november en zal dat ook aan blijven tot en met 5 januari.

 

Vigo
De Galicische stad Vigo wil de kerst-hoofdstad van Spanje zijn en dat lukt de burgemeester aardig want er wordt elk jaar meer geld geïnvesteerd en er komen ook steeds meer mensen naar het gezellige Vigo dat uitbundig verlicht is. Dit jaar gaat in Vigo de kerstverlichting op 21 november aan.

 

Valencia
In Valencia stad moeten de inwoners en bezoekers nog even wachten want de exacte datum is nog niet bekend maar het aandoen van de kerstverlichting zal pas in december gebeuren, waarschijnlijk 5 december.

 

Sevilla
In de Andalusische hoofdstad Sevilla wordt de kerstverlichting op 27 november aangedaan en zal dat tot en met 5 januari 2022 aan blijven.

 

 

Málaga 
In de hoofdstad van de Costa del Sol zal de kerstverlichting aan gedaan worden op 27 november. Uiteraard gaat alle aandacht uit naar de Calle Larios die weer fantastisch versierd is met de verlichte bogen met de muziek- en lichtshow.

 

Alicante
Na de blamage met de kerstverlichting in 2020 wil de gemeente een nieuw schouwspel voorkomen en begon men al op 1 oktober met het ophangen van de kerstverlichting. De kerstverlichting in Alicante wordt eerder dan op andere plaatsen aangedaan, te weten 19 november om 19 uur. 

 

Tarragona
In de hoofdstad van de Costa Dorada wordt de verlichting op 27 november aan gedaan en zal deze blijven branden tot en met 5 januari.

 

Girona
In de hoofdstad van de Costa Brava wordt de verlichting op 27 november aan gedaan en zal deze blijven branden tot en met 5 januari.

 

Zaragoza
In de hoofdstad van de autonome regio Aragón zal de kerstverlichting pas na 5 december worden aan gedaan al is een exacte datum nog niet bekend gemaakt.

 

Canarische Eilanden & Balearen
In de twee provinciale hoofdsteden van de Canarische Eilanden, te weten Santa Cruz de Tenerife en las Palmas, gaat de kerstverlichting op 24 november aan. Dat zal op dezelfde dag ook gebeuren in Palma, de hoofdstad van Mallorca.

Waarom Kerstverlichting ?

Ondanks dat het tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is en een traditie is geworden weet bijna niemand waarom we eigenlijk Kerstverlichting gebruiken. Tijdens het zonnefeest, de voorganger van het kerstfeest, vierde men de terugkeer of geboorte van de zon met het maken van vuren. Dit is overgenomen in het christelijke feest. Het vertegenwoordigt nu het licht dat Jezus in de wereld heeft gebracht. Daarnaast is het vooral gezellig in de donkere winterdagen. Overigens worden er pas sinds 1895 elektrische lichtjes gebruikt, daarvoor waren het kaarsen.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :