reisindrukken van de badplaats Pineda de mar

De badplaats Pineda de Mar is een geliefde vakantiebestemg in Spanje onder Belgische en Nederlandse toeristen en geheid kun je hier genieten van zon, zee en strand.

Reisimpressies van de badplaats Pineda de Mar - De kustplaats Pineda de Mar is een vissersdorpje dat ligt aan de Costa del Maresme aan de Middellandse Zee in de provincie Barcelona in de autonome gemeenschap Catalonië in Spanje.10% van de gemeente maakt deel uit van het natuurpark Montnegre y el Corredor. De weg N11 en de spoorlijn (lijn 1 Rodalies Renfe) delen de stad in tweeën. Hier vind je reisindrukken van Pineda de Mar met veel Info, Inspiratie en Tips.

De badplaats Pineda de Mar is een rustig kustplaatsje met een zeemanstraditie, gelegen tussen Malgrat de Mar en Calella de la Costa op een bevoorrechte locatie aan de kust van Costa del Maresme, tussen het blauw van de Middellandse Zee en het groen van het natuurpark Montnegre. De badplaats heeft een oorspronkelijk deel met zijn 'Plaza de Melias', waar je oergezellige tapas bars en terrasjes aantreft. Elke zondagavond gaat het hier de Catalaanse toer op met vurige Sardanas dansen.

Booking.com

Een van de charmes van Pineda del Mar is de goed bewaard gebleven de oude stad, een gebied waar je kunt verdwalen tussen de gebouwen, pleinen en monumenten, die een rijk artistiek en historisch erfgoed vormen. De hoofdstraten van de stad zijn Major en Sant Antoni, straten vol met winkels waar u lokale producten kunt kopen, restaurants waar u kunt genieten van de rijke mediterrane keuken en belangrijke monumenten zoals de grote kerk van Santa María de Pineda del Mar een van de oudste en oudste kerken van Catalonië. 

Pineda de Mar misschien wel het vriendelijkste dorp van de regio

Pineda de Mar is een vissersdorpje met sterke en diepgewortelde tradities. Het is een vriendelijke gemeente om in te wonen, vriendelijk om te bezoeken en vriendelijk om van te genieten.

Onze buurman en vriend, Eduard Punset, zei ooit dat hij had besloten om naar Pineda de Mar te komen wonen omdat het 'het vriendelijkste dorp in de regio' is: omdat het naast de zee ligt, maar ook aan de bergen; omdat het dicht bij Barcelona ligt, maar het rustig is; omdat het een dorp is dat is ontworpen voor gezinnen, maar met een groot cultureel en recreatief aanbod; omdat je uiteindelijk alles kunt vinden wat je nodig hebt (goed weer, strand, winkels, restaurants, vrije tijd...).

REISINDRUKKEN VAN DE BADPLAATS PINEDA DE

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden die je tijdens je verblijf niet mag missen, is de Masia de Can Jalpí, met als hoogtepunt de verdedigingstoren, de Torre de San Jaume, naast de Masía Castellar uit de 14e eeuw, en de Torre de Merola. Een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad is de Paseo del Mar, La Cruz del Término de Can Quintana in gotische stijl, gelegen in het hart van de stad en de kapellen verspreid over de hele gemeente, met name de kapel van de Mare de Déu de Grácia en de kapel van Sant Antoni, het bijna vier kilometer lange Romeinse aquaduct daterend uit in de 3e eeuw voor Christus en het kasteel van Montpalau in een benijdenswaardige omgeving in Montpalau. 

 

Lang leve Pineda!

Bezoekers kunnen een wandeling maken langs onze stranden, allerlei sporten beoefenen, met het gezin genieten van alle exclusieve en gratis voorzieningen op de stranden van Pineda, zoals het Baby Center  of de Mini Beach Club (zie hieronder), wandelen en het natuurpark Montnegre ontdekken, de oorsprong van Pineda verkennen via rondleidingen of gewoon genieten van de terrassen van de bars en restaurants, de parken en de straten van een charmant dorp.

REISINDRUKKEN VAN DE BADPLAATS PINEDA DE MAR

Het Baby Center

Het nieuwe Baby Center is een ruimte voor baby's en kinderen tot 6 jaar. Gezinnen kunnen gratis gebruikmaken van voorzieningen om hun verblijf op het strand te vergemakkelijken: commode, kinderstoelen, magnetron, een koelkast met tupperware, wastafels, babybedjes en een bank voor borstvoeding. Ze kunnen de kinderwagen ook achterlaten terwijl ze gebruik maken van de service. De binnenruimte is voorzien van airconditioning en er is een wastafel speciaal voor jongens en meisjes. De instructeurs geven elke 30 minuten gratis workshops voor de kleintjes, verhalen en knutselen in verschillende talen (Catalaans, Spaans, Engels, Frans, Duits en Russisch). Het kind moet te allen tijde worden begeleid en begeleid door een verantwoordelijke volwassene. Voor het eerst komen er drie gratis voorzieningen samen op één strandlocatie: het Baby Center, het VVV-punt en de educatieve workshops op het strand. Het is van maandag tot en met zondag van 10 tot 18 uur geopend.

 

Mini Beach

De Mini Beach Club bestaat uit een reeks educatieve workshops op het strand voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De workshops, die allemaal te maken hebben met de zee en de zomer, zullen de creativiteit van de kleintjes opwekken en hen op een speelse manier met andere kinderen laten communiceren. Naast de workshops worden er elke middag diverse activiteiten en waterspelletjes georganiseerd.

Het Waterpark

Het drijvende waterpark wordt afgewisseld tussen de stranden van Pescadores en Poblenou. 

Wat betreft het waterpark:

  • Gemaakt van sterk PVC. Getest en gecertificeerd door TÜV-laboratoria in overeenstemming met de veiligheidsvoorschriften voor openbare waterblaasbare speels en waterblaasbare toepassingen EN 15649.
  • Met 16 elementen, 9 oefeningen.
  • 910 m2.
  • Geschikt voor 70 personen.
  • De openingstijden zijn van 10:30 tot 19:00 uur.
    geopend van 1 juni tot 1 oktober.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR DE COSTA DEL MARESME NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen aan de Costa del Maresme?

Dit Is misschien ook interessant: