Bisschoppelijk Paleis van Malaga - Palacio Episcopal de Málaga

Het bisschoppelijk paleis van Malaga ligt op de Plaza del Obispo , zeer dicht bij de kathedraal van Malaga . Het werd gebouwd onder het beschermheerschap van aartsbisschopJosé Francisco Lasso de Castilla vanaf het jaar 1762 . Na de dood van José de Bada maakte de architect Antonio Ramos het Bisschoppelijk Paleis af.

BISSCHOPPELIJK PALEIS VAN MALAGA - PALACIO EPISCOPAL DE MÁLAGA

De realisatie van dit paleis vertegenwoordigt het belangrijkste werk van de auteur en een van de beste voorbeelden van civiele architectuur in Malaga, en daarin verdeelt Ramos de ruimtes rond twee opeenvolgende patio's, waarbij de openbare ruimte van het complex rond de eerste van ze en het verhogen van een laag lichaam met bogen, terwijl het in de tweede zijn open fronten met balkons heeft, aan de ene kant een dubbel-shot keizerlijke trap die communiceert met het bovenste gedeelte van het paleis. Rond de tweede patio, eveneens twee verdiepingen hoog met een lichte boogstructuur, bevinden zich de privé kamers voor de prelaat.

Booking.com

Zeer belangrijk vanwege de hoge compositiekwaliteit is het ontwerp van de drie verdiepingen hoge hoofdgevel, die wordt gearticuleerd door gepaarde en eenvoudige onopvallende pilasters waartussen zich grote openingen bevinden als balkons op de bovenste verdiepingen en van ramen in de onderste. Van een classicistische barok waar de rechte en gebogen frontons van de bovenste openingen opvallen, valt het prachtige portaal-altaarstuk op aan deze façade, er bovenop geplaatst in het midden, drie lichamen hoog, een combinatie van marmer in grijs voor de achtergrond en roze voor de de kolommen, waarvan het aantal geleidelijk afneemt op elke bovenverdieping.

Het benadrukt het grote balkon met een levendig ontwerp boven de toegangsdeur, de elegante afwerking waarmee pilasters en zuilen worden gekroond en de wapenschilden die boven de toegangsdeur zijn weergegeven. Ook opmerkelijk in het laatste lichaam van dit portaal is de diepe nis tussen pilasters met guirlandes waarin een afbeelding van de Virgen de las Angustias is gehuisvest , het werk van Fernando Ortiz .

Bij de dood van Antonio Ramos in 1782 werden de werken aan dit paleis voortgezet door zijn opvolger José Martín de Aldehuela , misschien de auteur van de stenen balustrade waarmee het gebouw bovenaan eindigt, later toegevoegd.

BISSCHOPPELIJK PALEIS VAN MALAGA - PALACIO EPISCOPAL DE MÁLAGA

In 1924, toen Saint Manuel González Garcíabisschop was, vestigden de Zusters van het Kruis , een congregatie gesticht door Saint Ángela de la Cruz , zich op de begane grond . 

Op 15 december 1930 was er een poging om het bisschoppelijk paleis in brand te steken door antiklerikale groepen. Op 11 mei 1931 werd het gebouw aangevallen door antiklerikale groepen en in brand gestoken, waarbij bisschop San Manuel González erin slaagde te ontsnappen met de eucharistieviering en met de nonnen.

 

Het bisschoppelijk Paleis werd het gereconstrueerd in de jaren "40. Fernando Guerrero-Strachan Rosado en Enrique Atencia Molina namen deel aan de reconstructie. Momenteel is een deel van het gebouw, na een renovatie in de jaren "90, aangepast voor het hoofdkantoor van het BisschoppelijkMuseum voor Heilige Kunst van Malaga . Bron van cultureel belang , dit bisschoppelijk paleis staat op de monumentenlijst, volgens een verklaring gepubliceerd in BOJA  in 1991 . 

Curiositeiten 

Het bisschoppelijk paleis, de Plaza del Obispo en de kathedraal van Malaga verschijnen in de speelfilm El Puente de San Luis Rey ( 2004 ) als decor voor een 18e - eeuwse koloniale Peruaanse stad .

 

Openingstijden Bisschoppelijk paleis

Dinsdag t/m Zondag van 10.00 uur  t/m 20.00 uur

Het paleis is op maandag gesloten.

 

Entreeprijzen

  • entree inclusief exposities € 4,-
  • inwoners Málaga € 3,-
  • rondleiding met gids € 6,-
  • entreekorting € 2,- voor 65+, studenten, met een beperking, grote families en groepen van meer als 20 personen
  • tot 12 jaar gratis

 

Je kunt een ticket combineren voor het bisschopspaleis en de kathedraal voor € 7,-

 

De verborgen tuin

Sinds 2014 kun je ook de tuin bekijken. De tuin is niet echt groot en is compleet gerenoveerd. Desondanks is deze verborgen tuin, zeker leuk om te bezoeken, zeker het tegelwerk en de bogen.

 

Afrikaanse kunst en exposities

Er is ook een expositieruimte voor Afrikaanse kunst. De collectie ‘Alonso-Arellano’ bestaat uit typische Afrikaanse kunstwerken. Verder zijn hier regelmatig wisselende exposities te zien. Zie deze website 

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :