Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Wat te doen op Gran Canaria

Gran Canaria is een groot Sportcentrum in de open lucht.

Gran Canaria is een groot Sportcentrum in de open lucht. U hebt een levenslang lidmaatschap van een kilometers lang sportcentrum in de open lucht. Een fantastisch centrum met het hele jaar door goed weer. Met een aangename temperatuur in de wintermaanden. Zonnig in de zomer, zonder extreme hitte. Met de zee als zwembad.

WAT DOEN IN GRAN CANARIA

Gran Canaria is dit mooi weer-eiland. Een eiland op maat voor sporters. Omzoomd door stranden, met een zee aan sportieve mogelijkheden. Het is een ideale plek voor surfers, windsurf enthousiasten, duikers, kitesurfers en zeilers.

Booking.com

Gran Canaria is een sportcentrum met altijd goed weer. Deelnemers hebben maar één ding nodig: Ze moeten lekker bezig willen zijn. Daarom is het de winterbestemming voor veel professionele sportteams uit heel Europa. En van iedereen die graag sportief bezig wil zijn in de gevarieerde omgeving die het bergachtige eiland biedt. Wandelen in de naaldbossen, golfen bij een vulkaan, joggen langs zee… sporten in elk seizoen van het jaar.

WAT DOEN IN GRAN CANARIA

Vergeet niet dat de inschrijving al open is. Surfen, mountainbiken, klimmen, zwemmen in zee, wandelen, windsurfen, fietsen, golfen, kitesurfen, duiken en bijna alles wat er nog meer valt te bedenken, is op Gran Canaria mogelijk. Het mooi weer-sportcentrum gaat nooit dicht.

Het weer en klimaat op Gran Canaria

Gran Canaria heeft een warm en zonnig, subtropisch klimaat. De temperatuur is het hele jaar vrij gelijkmatig door de vochtige noordoostpassaat (calisio), en de Canarische stroom, een aftakking van de Golfstroom. Volgens de universiteit van Syracuse heeft de stad Las Palmas op Gran Canaria het beste klimaat ter wereld.

 

In de bergen in het binnenland is het wat koeler en op de hoogste bergen kan enkele maanden per jaar zelfs wat sneeuw liggen. Tijdens de Calima (wind vanuit de Sahara over de Atlantische Oceaan) lopen de temperaturen op tot soms boven de 40 °C en hangt er een stofwolk van Saharazand boven het eiland.

Het zuiden van Gran Canaria ligt in de regenschaduw van de bergen, met als gevolg dat het daar droger en zonniger is dan in het noorden.

 

De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt 22 °C; de koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 17 °C en augustus is de warmste maand met gemiddeld 24 °C. De meeste regen is in de wintermaanden november, december en januari; de droogste maanden zijn de zomermaanden juni, juli en augustus.

Door de Golfstroom ligt de temperatuur van het zeewater bijna het hele jaar door tussen de 19 en 24 °C.

We verwachten je op het eiland Gran Canaria!

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR DE CANARISCHE EILANDENE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat kunnen we ondernemen op Gran Canaria

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :