Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


De stranden van Gran Canaria

De prachtigste stranden op Gran Canaria - Het eiland Gran Canaria is een stranden paradijs, en heeft rond de 80 stranden! Welk strand moet je nu echt zien en beleven? 

Gran Canaria met een zee van zonnige stranden. Gran Canaria is een continent in het klein. Een eiland in de buurt van Europa, met veel verschillende stranden die net zo divers zijn als de landschappen in het binnenland. Bijna 60 kilometer strand op een kustlijn van 236 kilometer, onder een heerlijke zon die elke dag weer schijnt.

De stranden van Gran Canaria

Op Gran Canaria vind je allerlei soorten stranden. ‘Zon en zand’ is de magneet die al generaties lang bezoekers van verschillende punten op de wereld aantrekt. Er zijn drukke en bekende stranden, zoals het lange zandstrand van Maspalomas. Een eindeloos lange strook van zand die begint bij Playa del Inglés en zich uitstrekt tot de vuurtoren van Maspalomas, langs een woestijn van duinen aan de zuidkust van het eiland.

Booking.com

Maar er zijn ook veel andere stranden aan de zuidkust. Je vindt hier rustige familiestranden, zoals San Agustín, het strand van Amadores of het kleine strand van Puerto de Mogán. Of misschien ben je meer op zoek naar de gezellige drukte van bijvoorbeeld de vanouds bekende badplaats Puerto Rico.

HET SPAANSE EILAND GRAN CANARIA BELEEF SPANJE

In het zuiden van Gran Canaria vind je ook een groot aantal kleine stranden En overal is het bijna het hele jaar door mooi weer. Sommige stranden zijn toeristisch, met veel mogelijkheden tot vermaak. Op andere stranden kun je juist genieten van de rust.

De stranden in het noorden van het eiland zijn meer voor de rustzoekers. Daar vind je kleine vissersdorpen als Agaete, een plek om even weg te zijn van alle drukte.

Ook in het noorden ligt de hoofdstad, Las Palmas de Gran Canaria, die met recht trots is op haar grote mondaine strand Las Canteras. Een kilometerslang strand dat de stad met badgasten en surfers vult.

Gran Canaria biedt de bezoeker alle mogelijke dienstverlening die je van een eiland met een rijke toeristische traditie mag verwachten. Elk jaar keren duizenden Europeanen naar 'hun' eiland terug. Kom en verken een wereld van verschillende stranden op één eiland. Kom wanneer je maar wilt. Want hier gaat het mooie weer maar zelden met vakantie.

Het weer en klimaat op Gran Canaria

Gran Canaria heeft een warm en zonnig, subtropisch klimaat. De temperatuur is het hele jaar vrij gelijkmatig door de vochtige noordoostpassaat (calisio), en de Canarische stroom, een aftakking van de Golfstroom. Volgens de universiteit van Syracuse heeft de stad Las Palmas op Gran Canaria het beste klimaat ter wereld.

In de bergen in het binnenland is het wat koeler en op de hoogste bergen kan enkele maanden per jaar zelfs wat sneeuw liggen. Tijdens de Calima (wind vanuit de Sahara over de Atlantische Oceaan) lopen de temperaturen op tot soms boven de 40 °C en hangt er een stofwolk van Saharazand boven het eiland.

Het zuiden van Gran Canaria ligt in de regenschaduw van de bergen, met als gevolg dat het daar droger en zonniger is dan in het noorden.

De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt 22 °C; de koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 17 °C en augustus is de warmste maand met gemiddeld 24 °C. De meeste regen is in de wintermaanden november, december en januari; de droogste maanden zijn de zomermaanden juni, juli en augustus.

Door de Golfstroom ligt de temperatuur van het zeewater bijna het hele jaar door tussen de 19 en 24 °C.

We verwachten je op het eiland Gran Canaria!

Wat kunnen we ondernemen op Gran Canaria

Dit Is misschien ook interessant: