Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Het oude centrum van Santa Cruz de Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden

De hoofdstad van dit Canarische eiland is Santa Cruz de Tenerife deze stad heeft een zowel een haven voor vracht- en cruiseschepen en is gelijktijdig een doorvoerhaven  voor de andere Canarische eilanden. Het oude centrum van Santa Cruz de Tenerife is opgericht in 1494. Het oude centrum is als een driehoek die gevormd wordt door Calle de La Noria, de Plaza de España en de Plaza de Candelaria, lopen naast elkaar, en die van Weyler. 

Het oude centrum van Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz, opgericht in 1494, begon als een charmante vissershaven. Maar wie dacht dat deze vredige enclave na enkele honderden jaren de gloednieuwe hoofdstad van het eiland zou worden? Nu is het een stad van niet te stoppen activiteit. Terwijl grote cruiseschepen aanmeren in de haven, vertegenwoordigt het avant-gardistische Tenerife Auditorium Adán Martín het archetype van de moderniteit dat het kenmerk is geworden. Santa Cruz heeft echter zijn oude charme niet verloren.

Booking.com

Het oude centrum zit vol met trendy modewinkels, allerlei winkels (elektronica, fotografie) en restaurants en bars die de meest karakteristieke gebouwen van het stadsbedrijf bewaren.

De kerk van de conceptie is een van de architectonische overblijfselen van Santa Cruz. Het werd gebouwd in 1500 en 150 jaar later herbouwd nadat het door vuur was opgegeten. Niet ver weg zijn de kerk van San Francisco, de Plaza del Príncipe de Asturias, de Nuestra Señora de África-markt en het García Sanabria-park, enkele van de plaatsen die een rondleiding door de stad niet mag missen.

De volgende restauratie van de vrijmetselaars-tempel zal het toevoegen aan de club van onvermijdelijke stops, naast het Paleis van de Letter, of in het kustgebied, het Zwarte Kasteel. Onder de Plaza de España bevinden zich de ruïnes van een ander kasteel, dat van San Cristóbal, dat nog steeds kan worden bezocht, en dat zijn naam gaf aan de Calle del Castillo, die precies op dat punt begint.

Wat kunnen we ondernemen op Tenerife

Dit Is misschien ook interessant: