BARCELONA IN EEN RUSTIG TEMPO

We willen in een rustig tempo wandelen, foto's maken, genieten van hoe bijzonder een reis naar Barcelona is met een geheel frisse blik. De stad waar we ons het meest toe aangetrokken voelen wacht op ons - laten we verborgen juweeltjes ontdekken die voorheen onopgemerkt bleven.

BARCELONA IN EEN RUSTIG TEMPO

We willen niets liever dan een stedentrip te maken naar Barcelona een stad die, zelfs als we hier eerder zijn geweest, ons altijd een groot aantal nieuwe ervaringen te bieden heeft. 

De parken en tuinen van de stad zijn prachtig , we zullen een ontspannen wandeling maken en de verscheidenheid aan bloemen observeren die een explosieve kleurrijke compositie vormen. Sommigen van hen zullen ons uitnodigen om te gaan zitten en te ontspannen, zoals de Jardins de Cervantes in Pedralbes, heel anders dan het Parc del Laberint, en biedt avontuur binnenin. 

Booking.com

Als we de Montjuïc opklimmen, vinden we ook parken en tuinen met planten van verschillende variëteiten, van waterlelies tot indrukwekkende cactussen. Maar het beste deel wacht ons wanneer we de top bereiken: een panoramisch uitzicht van 360º over de stad beloont onze inspanningen die ongetwijfeld de meest authentieke herinnering aan de reis zullen vormen. Dit zijn slechts enkele ideeën uit de groenere kant van Barcelona die u tijdens uw wandelingen zult waarderen.

De brede lanen zijn een andere optie die we niet mogen negeren tijdens onze wandelingen door Barcelona. Van de elegante Passeig de Gràcia , met modernistische gebouwen die al lang worden erkend als wereldiconen: La Pedrera, La Casa Ametller of Casa Batlló... om nog maar te zwijgen van de klassieke hotels aan de avenue. En natuurlijk de exclusieve boetieks met hun luxe etalages. 

Tegelijkertijd kunnen we ook naar de zee lopen langs Rambla Catalunya, met zijn meer beheersbare breedte en gastvrije sfeer het hele jaar door. De bomen lijken ons aan te moedigen om verder te lopen. De gevels van de gebouwen zijn zo mooi, met hun unieke details en afwerkingen: de balkons, ramen, figuren en reliëfs. 

We mogen niet vergeten dat het modernisme een explosie van fantasie en schoonheid was die tot het maximum werd gebracht . De terrassen geven ons een excuus om uit te rusten en de balans op te maken van onze omgeving. Een glas wijn misschien? En als we wat tapas toevoegen, hebben we meer energie om onze wandeling voort te zetten.

We gaan verder tot we Plaça Catalunya bereiken, de geboorteplaats van de wereldberoemde Rambles van Barcelona. Mooi, we zien weer wat koffers rollen, maar ook lokale families zijn teruggekeerd naar Les Rambles. 

We bevinden ons opnieuw in de aanwezigheid van traditionele krantenwinkels, bloemenstalletjes met geurende rozen in alle kleuren en natuurlijk het Liceu, het paleis van dans, muziek en zang. We lopen verder langs deze hoofdstraat, waarvan de invloed ons verandert door er gewoon doorheen te lopen. We voelen ons ontspannen, maar ook opgewonden over het eindelijk naderen van de zee en het zien van het Columbus-monument niet al te ver weg. 

Het Drassanes-gebouw aan onze rechterkant is een aanrader. Een gebouw in pure Romaanse stijl met tijdelijke tentoonstellingen en een tentoonstelling van schepen uit verschillende historische perioden. Het gebouw zelf verdient een stop om er goed over na te denken.

En zonder het te beseffen, zijn we bij de zee aangekomen. Las Golondrinas zijn daar het bewijs van: traditionele boten die passagiers vervoeren op een circuit langs de kust en de haven van Barcelona. We vervolgen onze weg over de houten loopbrug, die af en toe opengaat om de zeilboten te laten vertrekken. 

We nodigen je uit om op de banken te zitten, beschut tegen de zeebries door de vitrines die hiervoor zijn opgesteld. De stad die uitkijkt op de zee is blij om je weer te vinden onder de mensen en waardeert de kleine details, zo eenvoudig als de kleur van de lucht en de zee. 

Er valt nu niet veel meer te doen dan het fijne Barcelona-zand aan onze voeten voelen terwijl we zoeken naar gladde schelpen of stenen. Strek je uit en lees het boek dat je mee op reis hebt genomen, voel de zonnestralen en de bries. En als jij een van degenen bent die uitkeek naar een duik in de Middellandse Zee, dan is je tijd daar: spring in het water en ontspan na je eerste wandeling door de stad . Er is morgen een hele reeks andere plaatsen om te bezoeken: El Born, de Gotische wijk, Gràcia, Sarrià, de Eixample, Horta, een eindeloos aantal buurten wachten op u om ze in een rustig tempo te ontdekken.

 

Er zijn maar weinig steden die ons al deze intense sensaties te bieden hebben. 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR barcelona NOOIT VERGEET.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN BARCELONA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :