Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

15 dingen om te doen in Valencia


15 aantrekkelijke dingen om te doen in de heerlijke  stad Valencia

De aantrekkelijkste dingen om te doen en te zien in Valencia. Ontdek de vele en gevarieerde charmes van de hoofdstad van Turia

Hier 15 aantrekkelijkste dingen om te zien en te doen in de prachtige stad Valencia. Ga deze leuke en fijne dingen eens ondernemen tijdens je verblijf in Valencia, die meestal ook nog eens gratis zijn of goedkoop.

Ondanks dat Valencia de Middellandse Zee aan zijn voeten heeft, lijkt de stad haar belangrijkste levensbron de rug toe te keren, als een trotse en zelfvoorzienende minnaar. Weliswaar genieten Valencianen tijdens de vele warme dagen van het jaar van een duik in de Middellandse zee, maar wanneer je door het prachtige historische centrum van Valencia wandelt , heb je niet het gevoel dat je door een kuststad loopt.

DE DINGEN OM TE DOEN EN TE ZIEN IN VALENCIA

Foto: David Escribano

Valencia is een van mijn favoriete steden in Spanje . Een paar weken geleden liep ik er voor de zoveelste keer door de straten en de waarheid is dat ik nooit genoeg krijg van het grote aantal mooie dingen dat Valencia te zien heeft.

Ondanks dat Valencia de Middellandse Zee aan zijn voeten heeft, lijkt de stad haar belangrijkste levensbron de rug toe te keren, als een trotse en zelfvoorzienende minnaar. Weliswaar genieten Valencianen tijdens de vele warme dagen van het jaar van een duik in de Middellandse zee, maar wanneer je door het prachtige historische centrum van Valencia wandelt , heb je niet het gevoel dat je door een kuststad loopt.

 

De beste tijd om Valencia te bezoeken is de lente , wanneer de tuinen van de stad exploderen van kleur, de temperatuur ideaal is en de nacht, met zijn verlichte gebouwen, romantisch is.

Dit zijn voor mij de leukste plekken om te zien in Valencia:

Booking.com

Plaza de la Virgen

Ik zit op de trap tegenover de prachtige Fuente del Turia en kijk geboeid naar de drie monumentale gebouwen die uitkijken op de Plaza de la Virgen in Valenciade kathedraal van Santa María, de basiliek van de Virgen de los Desamparados en het paleis van de Generaliteit .

Hier passeren dagelijks een groot aantal toeristen en sommigen, als de zon ondergaat en de temperatuur wat aangenamer wordt, maken van de gelegenheid gebruik om een koel drankje te drinken op een van de terrassen met uitzicht. Op dat moment verschijnen ook jongeren met hun skateboards, klaar om hun kunstjes te oefenen op deze historische plek.

En het is dat, in de hitte van de lentedag, de Plaza de la Virgen geschiedenis zweet.

Stadhuisplein

Een van de belangrijkste en mooiste pleinen van Valencia is het stadhuis. Het is minder dan vijf minuten lopen van de Maagd en het eerste dat je ziet als je daar aankomt, is de grote witte façade van het stadhuis , de zetel van de gemeenteraad van Valencia.Het stadhuis werd gebouwd tussen 1758 en 1763 in een mengeling van stijlen, variërend van het originele neoklassieke tot het neobarokke, via de neorenaissance, gebruikt in de uitbreiding.

In het midden van het plein staat een prachtige ronde fontein. De bloemen zijn niet alleen hoofdrolspelers in de tuinen , maar je kunt ze ook kopen in de vele kraampjes die op het plein staan.

Het prachtige Post- en Telegraph -gebouw verschijnt tegenover het stadhuis en biedt heldhaftig verzet tegen de explosies van het beestachtige vuurwerk dat hier op mascletà- dagen wordt ontploft , wanneer tienduizenden Valencianen en toeristen het spektakel van buskruit uit de Fallas komen ervaren.

 

Biopark Valencia

Ik heb het Bioparc in Valencia twee keer bezocht en ik beschouw het nog steeds als een van de beste bezienswaardigheden in Valencia, vooral als je met je gezin reist.

Het Bioparc heeft niets met een dierentuin te maken . En wie zoiets voorstelt, is er nog nooit geweest. Het is een educatief centrum waar de dieren worden verzorgd door geweldige vakmensen die van hun werk houden. Bovendien heeft het veel natuur beschermingswerk , bijvoorbeeld door soorten te herstellen die in het wild zijn uitgeroeid, zoals de Mhorr's gazelle waarvan de laatste exemplaren in het wild in Noord-Afrika zijn uitgestorven.

Bij Bioparc Valencia vind je betekenis in het concept van zoö onderdompeling terwijl je door de vier natuurlijke ruimtes wandelt: savanne, wetlands, equatoriaal bos en Madagaskar.

Maki's, grote katten, gorilla's, krokodillen, giraffen, buidelratten en nog veel meer dieren om over te leren.

 

Markt van Valencia

Om te genieten van de belangrijkste monumenten die je in Valencia kunt zien, hoef je alleen maar een paar minuten van de ene naar de andere te lopen. Dat is een van de dingen die ik het leukst vind aan de hoofdstad van Turia. Zo kwam ik aan bij de Lonja de la Seda , ook wel bekend als de Lonja de los Mercaderes .

Het werd door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed (in 1996) en werd gebouwd tussen 1482 en 1548. Pere Compte, de architect, wilde de Lonja de Palma de Mallorca evenaren en de waarheid is dat het, dat beide gebouwen een grote overeenkomst hebben.

 

De Lonja de la Seda is een staaltje van de economische macht van Valencia in de vijftiende eeuw , toen de stad haar bijzondere Gouden Eeuw beleefde.

Na het passeren van de kleine, met bomen omzoomde patio, betreedt men het prachtige gebouw, een meesterwerk van de Valenciaanse burgerlijke gotiek. In de spectaculaire Sala de Contratación – ook wel Salón Columnario genoemd – bleef ik de geribbelde gewelven en de machtige lampen die aan de hoge plafonds hingen bewonderen. Hier werden de deals van de Valenciaanse textielhandel gesloten, een belangrijk onderdeel van de economie van die tijd.

 

Centrale Markt

Op minder dan honderd meter van het Lonja de Valencia-gebouw ligt de Centrale Markt , een van de beste voorbeelden van modernistische architectuur in Valencia .

De markt is een levendige plek, een feest voor de zintuigen . De kleuren en geuren van de tentoongestelde goederen worden vergezeld door de vreugde van de vele bezoekers die het elke dag ontvangt. Toeristen en locals mengen zich in de wandelgangen. Ik vond het merkwaardig om te zien hoe de dames met het oog en de aanraking van de kenner hun boodschappen doen, in de waren roeren en kletsen met de winkeliers, samen met de toeristen die alleen maar ongelovig glimlachen en hier en daar foto's maken.

Hier worden dagelijks de beste producten uit de Middellandse Zee en de Valenciaanse boomgaard verkocht. Veel van de beste restaurants van de stad – zoals Riff of die van Ricard Camarena – kopen hier de grondstoffen voor hun met een Michelinster bekroonde gerechten.

Het gebouw zelf is een kunstwerk uit het begin van de 20e eeuw en daarbuiten word je ondergedompeld in de drukte van de terrassen waar men aperitieft.

 

Gastronomie van Valencia

Na een bezoek aan de Mercado de Valencia vraagt je lichaam je om alles te proberen wat je in de kraampjes hebt gezien. Je bent gek geworden: glimmende paprika's, allerlei soorten fruit, hammen, tientallen soorten olijven, kousenband, inktvis... Niet getreurd, in Valencia kun je lekker eten .

Enkele van de beste restaurants in Valencia zijn :

  • Riff : De Duitse chef-kok Bernd H. Knöller voelt zich alsof hij uit Valencia komt en kookt als een van hen in zijn restaurant. Bovendien is hij een erg aardige vent en pronkt hij niet met zijn Michelin-ster of zijn twee Repsol-zonnen.
  • Casa Carmela : goede rijstgerechten in een traditioneel familierestaurant. In de Stokroos.
  • La Cigrona: Mediterrane keuken in het hart van de Ciutat Vella.
  • Canalla Bistro: het informele werk van Ricard Camarena.

Ontdek de ranglijst van de beste restaurants in Valencia volgens gebruikers waar u ook een tafel kunt reserveren en interessante kortingen kunt vinden.

 

Serranos-torens

De torens vormen een van de symbolen om te zien in Valencia. Het is een van de twaalf poorten die de oude christelijke muur bewaakten . Gebouwd aan het einde van de 14e eeuw in de Valenciaanse gotische stijl, lijkt de naam te komen van de locatie. Dat noordwestelijke deel van de Ciutat Vella was vroeger de natuurlijke ingang voor bezoekers uit de regio Los Serranos.

Het is het betrouwbare bewijs van de fout die betrokken was bij het afbreken van die oude christelijke muur (het gebeurde in 1865, in opdracht van gouverneur Cirilo Amorós).

Hier worden enkele officiële handelingen gehouden, zoals La Crida (de proclamatie) van de Fallas de Valencia .

 

Turia-tuinen

De Turia-tuinen zijn het bewijs dat er soms iets positiefs voortkomt uit een ramp. In het verleden stroomde de rivier de Turia door het centrum van Valencia. Met stortregens waren overstromingen echter niet ongewoon.

Eindelijk, na de grote overstroming van 14 oktober 1957 - die de stad verwoestte - werd de rivierbedding omgeleid naar het zuiden van Valencia , waardoor een brede strook land vrij kwam die de stad van west naar oost doorkruist.

In de jaren tachtig begon een groep stedenbouwkundigen aan een ambitieus project dat in 1986 aan het licht zou komen, toen de Turia-tuinen werden ingehuldigd.

Deze groene long van de stad probeert het oude rivierlandschap te reproducerenPalmbomen, sinaasappelbomen, pijnbomen, fonteinen, vijvers, sportvelden, rozenstruiken, kinderspelen, rozentuinen, enz.

Het is de perfecte plek om te sporten of een rustige wandeling te maken. Een van mijn favoriete plekken om te zien in Valencia als je rust en ontspanning wilt .

 

De Falla's

De Fallas van Valencia zijn beroemd over de hele wereld.

Tijdens de dagen voorafgaand aan het festival van San José geeft de stad zich over aan een spektakel van buskruit, vuur, muziek, dans, kostuums, tradities, gastronomie ... Het is een van de beste festivals in Spanje en trekt elk jaar miljoenen toeristen .

Ik heb de Fallas van Valencia verschillende keren meegemaakt en hoewel ik toegeef dat ik mijn Hogueras de Alicante verkies , heb ik het altijd naar mijn zin gehad. De enige "maar" is het verraderlijke weer dat de stad in maart soms heeft. 

In de nacht van de Cremà - 19 maart - worden de Fallas-monumenten verspreid over de stad verbrand en het aftellen begint voor de stad om zich een jaar later opnieuw uit te dossen.

 

Stad van Kunsten en Wetenschappen en de Oceanografie

Het controversiële werk van Calatrava, met zijn tegenstanders en zijn verdedigers, laat niemand onverschillig en heeft zich in korte tijd gevestigd als een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Valencia.

De waarheid is dat, als het niet uit elkaar was gevallen en geen arm en been had gekost, het me een spectaculaire plek zou lijkenIk heb een geweldige tijd gehad met spelen en leren met alle gadgets verspreid over de drie verdiepingen van het Príncipe Felipe Science Museum .

Ook de Oceanographic , die de mariene ecosystemen van de verschillende zeeën en oceanen van de planeet vertegenwoordigt, is een educatieve en vermakelijke attractie, geschikt voor het hele gezin. Een bezoek aan de Stad van Kunsten en Wetenschappen is ongetwijfeld een van de leukste dingen om te doen in Valencia.

 

De Albufera van Valencia

Bovenaan de lijst van natuurlijke bezienswaardigheden in Valencia staat de Albufera, een natuurpark dat ongeveer 10 km ten zuiden van de hoofdstad van Turia ligt.

Dit natuurpark omvat een ondiepe lagune aan de kust, duinen, stranden, dennen- en rietbossen , allemaal in een gebied van ongeveer 24 vierkante kilometer land dat beweegt tussen zeeniveau en 1000 meter boven zeeniveau, waardoor een prachtige collage ontstaat waar Moeder Natuur heeft geen geschenken gespaard. Een oneindig aantal trekvogels en grijze reigers, squacco-reigers, visdiefjes of de gemarmerde wintertaling rusten hier uit.

Onvergetelijk zijn voor een generatie die scènes uit de serie 'Cañas y barro' , die werd bewerkt voor Televisión Española, het magnifieke werk van de Valenciaanse schrijver Vicente Blasco Ibáñez. Daarin vertelt hij perfect hoe het leven was voor de mensen die aan het begin van de 20e eeuw in de Albufera woonden en werkten.

Daarnaast vind je er ook restaurants waar je heerlijke rijstgerechten (er zijn talloze rijstvelden rond de Albufera) of verse vis kunt proberen. Een must om te bezoeken in Valencia als je even de stad uit wilt. 

 

Ronde van stedelijke kunst in Valencia

Sinds een paar jaar heeft Valencia een stadskunsttour waar je muurschilderingen kunt vinden die zijn geschilderd door straatartiesten zoals de grote Escif, door veel kenners van deze kunst beschouwd als de Spaanse Banksy. 

Kleurrijke muurschilderingen, die meestal een zekere sociale aanklacht bevatten, sieren de gevels en luiken van oude en charmante gebouwen in het historische centrum van Valencia. In de straten van de Barrio del Carmen vind je werken van lokale kunstenaars, zoals Esik (een liefhebber van abstracte kunst die al sinds de jaren 90 schildert), Julieta XF en Cere , maar ook Italianen (zoals Erica Il Cane en Blu ) of Argentijnen, zoals Hyuro , een Argentijn die al jaren in Valencia woont.

De straten Purísima, Calatrava, Peydro, Baja en Plaza del Tossal zijn enkele van de punten waar u deze unieke kunst kunt bewonderen. Vanuit cultureel oogpunt is het zonder twijfel een van de meest interessante dingen om te doen in Valencia, en je kunt er optimaal van genieten .

 

Het Fallas-museum

Op nummer 4 van Plaza Monteolivete is een van de musea in Valencia die je niet mag missen. Het is het Fallas-museum.

Door het te bezoeken, kun je meer te weten komen over de geschiedenis en het reilen en zeilen van het Valenciaanse festival bij uitstek: de Fallas de Valencia, uitgeroepen tot immaterieel erfgoed van de mensheid door UNESCO in 2016.

Daar vind je een goede weergave van de ninots met gratie , dit zijn de fallas-figuren die dankzij de populaire stemming uit de vlammen werden gered. Je hebt al degenen die het sinds 1934 hebben gemaakt. Bovendien kun je leren hoe deze ninots worden gemaakt en hoe ze door de geschiedenis heen zijn geëvolueerd.

Er zijn ook posters, foto's, video's en nog veel meer.

Een ander aanbevolen bezoek is het Museum van het Artisan Guild of Fallas Artists, dat je zal onderdompelen in de voorouderlijke beroepen die het leven geven aan de Fallas.

 

Kathedraal van Valencia

De plechtige gotische kathedraal van de stad dateert uit de 13e en 14e eeuw , met renaissance-, barok- en neoklassieke wijzigingen die in de loop van de volgende honderden jaren zijn aangebracht.

Stap binnen om 15e-eeuwse renaissanceschilderijen te zien van kunstenaars zoals de Valenciaanse Jacomart, maar ook enkele uit Rome in opdracht van paus Alexander VI.

 

Maar het meest fascinerende en misschien wel controversiële deel is de Kapel van de Heilige Kelk . Op het altaar staat een van de weinige kelken waarvan wordt beweerd dat ze door Jezus zijn gebruikt om de Heilige Eucharistie in te stellen bij het Laatste Avondmaal. Archeologen hebben dit agaatvat gedateerd tussen de 4e eeuw voor Christus. C. en de eerste eeuw na Christus. C., maar er is nog geen wetenschappelijke analyse uitgevoerd.

Een van de iconen om te zien in Valencia.

Carmenbuurt

De noordoostkant van het oude centrum van Valencia is het jongste en meest Boheemse deel van de stad. El Carmen kreeg vorm in de middeleeuwen, gelegen buiten de Moorse muren van de 11e eeuw, maar binnen de christelijke muren die in de 14e eeuw werden gebouwd.

Het goede aan deze plek is de manier waarop de paleizen naast deze koele en schaduwrijke steegjes zijn omgetoverd tot trendy boetieks, bars, restaurants en nachtclubs. Calle de Caballeros, die begint op Plaza de la Virgen, is waar je vele nachten zult eindigen in Valencia.

Je kunt ook fragmenten zien van de laatmiddeleeuwse verdedigingswerken van Valencia, in de Torres de Quart en de Torres de Serranos .

Dit is zonder twijfel een van de meest emblematische gebieden van Valencia.

 

Malvarrosa-strand

Wandelen langs het strand van Malvarrosa is een waar genoegen en een van de beste dingen om het hele jaar door te doen in Valencia. De schuld hiervoor is het goedaardige klimaat.

In de zomer kunt u heerlijk baden in het blauwe Middellandse Zeewater , terwijl u in de lente of winter een wandeling langs de promenade kunt maken om nieuwe energie op te doen.

Daar kun je volleyballen, voetballen, uitrusten op het zand of een drankje drinken in de restaurants en strandbars. Speciale vermelding voor de rijstgerechten van Casa Carmela, een van de beste in Valencia.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR DE COSTA BLANCANOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN VALENCIA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :