Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

De straten van Madrid vullen zich Schapen en geiten

Gepubliceerd op 24 oktober 2022 om 08:51

Het Transhumance Festival terug naar de straten van Madrid, een traditioneel evenement dat de afgelopen decennia onvergetelijke afdrukken heeft achtergelaten met duizenden schapen die de hoofdwegen van de hoofdstad "verstoppen". Sinds 1994 verdedigt dit evenement de rol van transhumance en extensieve veehouderij als instrument voor het behoud van biodiversiteit en het bestrijden van klimaatverandering . 

DE STRATEN VAN MADRID VULLEN ZICH MET SCHAPEN EN GEITEN TIJDENS HET TRANSHUMANCE FESTIVAL 

Foto: 20minutos.es

Het blijft een apart fenomeen om duizenden schapen, geiten, herders en schaapshonden te zien in het centrum van een normaal gesproken drukke stad. Dit festival begon in 1994 om de Cortes Generales te helpen de nieuwe wet op de veewegen goed te keuren, waarbij de ravijnen, cordeles en paden werden erkend als eigendommen van het publieke domein en een uniek erfgoed in de wereld. 

Booking.com

Deze wandeling door het centrum is niet alleen traditie maar wordt elk jaar ook steeds meer een protest aangezien er steeds meer graas gronden verdwijnen en de herders op minder plaatsen terecht kunnen met hun schapen. 

Hoe dan ook, het zal weer een bont spektakel worden in het normaal gesproken drukke centrum van Madrid waar men nu niet eens een keer de claxons van de auto’s zal horen maar de belletjes van de schapen en het blaffen van de herdershonden.

 

Het is alweer de 29e keer dat de Fiesta de la Trashumancia  gevierd wordt waarbij de 1.200 schapen en 100 geiten hun traditionele Cañada Real volgen, de oorspronkelijke route die bewandeld wordt sinds het jaar 1273. De kudde loopt de route van de Casa de Campo, nabij de Plaza de la Villa, via de Calle Mayor naar de Puerta del Sol in het centrum van de stad en het land om daarna via de Plaza de Cibeles en Plaza de Colón te eindigen bij het startpunt Casa de Campo. De herders en begeleiders hebben allemaal hun typische klederdracht aan wat de traditionele sfeer versterkt.

De schapen staan sinds vrijdag in het Casa de Campo park in Madrid waar ze vanaf zondagochtend 10 uur het centrum van de stad in zullen lopen. Het Fiesta de Trashumancia is een feest wat weer sinds 1994 wordt gevierd maar eigenlijk al teruggaat naar de middeleeuwen.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: 20minutos.es
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :