De bijnamen van Spaanse lotnummers

Gepubliceerd op 10 december 2020 om 08:20

DE BIJNAMEN VAN SPAANSE LOTNUMMERS

Oorspronkelijk afkomstig uit Alicante, zijn er plaatsen waar tienden niet op nummer worden gekocht, maar op hun bijnaam

SPAANSE VUURTOREN

El Gordo de kerstloterij komt steeds dichterbij en de lot verkopers zijn volop bezig de laatste loten te verkopen, maar je moet maar eens goed luisteren wat ze allemaal roepen/zingen zeker de verkopers die door de stad lopen dan hoor je bijvoorbeeld in het Spaans roepen het mooie meisje, de eendjes of de dood. 

Booking.com

Weet u met welke nummers ze overeenkomen? Op respectievelijk 15, 22 en 00 uur. Welnu, er zijn enkele verkopers van loten die, behalve dat ze ze perfect deze namen kennen, ze ook non-stop verkondigen om de bijgelovigen aan te trekken.

 

Deze traditie vindt zijn oorsprong in het Levantijnse gebied, waar verlotingen voor blinden in het begin van de 20e eeuw werd geboren.

Maar weet je hoeveel bijnamen er zijn voor de laatste cijfers van een ticket? Misschien meer dan 100. Tot de meest merkwaardige, naast het populaire mooie meisje, behoren de pijn (99), het scapulier (44), de trommel (45), de hoed (46), de roos (10)

 

Er zijn er enkele die verband houden met historische gebeurtenissen , zoals 36, de oorlog, verwijzend naar de Spaanse burgeroorlog. De burgers, nummer 55, verwijst naar de burgerwacht, die meestal in paren gaat.

 

Getallen met bijnamen van dieren zoals de leeuw (30), de kippen (26), de hond (38) of de stier (39); voor groenten zoals paprika (53), wortel (57) of ui (63).

Zelfs voor degenen die chocoladeliefhebbers zijn, is er een nummer, 67.

Huwelijk, 81, de kakkerlak, 78, de rat, 94, allemaal nummers met een speciale betekenis voor velen, maar de verkopers uit verschillende delen van Spanje kennen ze allemaal die vaak met hun lied in dicht vorm luid zingend dit ten gehore brengen om jou te laten weten dat ze u nummer nog hebben. 

65 is het gevecht, maar we blijven liever bij 96 om het kerstfeest te vieren.

 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: 65ymas.com/ - Geschreven door: MANUELA MARTIN

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :