Pas op bij het inhalen van fietsers: de DGT verandert de regels en dit moet u voortaan doen

Gepubliceerd op 3 juli 2021 om 09:07

Pas op bij het inhalen van fietsers: de DGT verandert de regels en dat moet u voortaan doen

Pas op bij het inhalen van fietsers: de DGT verandert de regels en dit moet u voortaan doen. Het niet naleven van deze regels zal leiden tot een  boete van 200 euro en nog eens drie punten op je rijbewijs.

 Nederlandse Ambassade in Spanje - Beleef-Spanje.nl

We kennen allemaal het gevaar dat het inhalen van FIETSERS door andere voertuigen op de weg gevaar met zich meebrengt. 

Om dit zoveel mogelijk te verminderen, heeft de Algemene Directie Verkeer de inwerkingtreding van een nieuwe maatregel aangekondigd.

Booking.com

Inhalen kon tot nu toe worden uitgevoerd door de maximumsnelheid te rijden die is toegestaan ​​op de weg waarop wordt gereden en door een afstand van anderhalve meter te laten met de rij fietsers. 

 

Maar vanaf nu wordt die afstand tussen voertuig en fiets vergroot tot twee meter om te voorkomen dat het zogenaamde 'zinkeffect' ontstaat waardoor de fietser valt.

Het vermindert ook de toegestane snelheid van het voertuig tijdens het inhalen, die vanaf nu maximaal 20 kilometer per uur onder de op de weg toegestane limiet zal zijn . 

Met andere woorden, op een weg met een toegestane snelheid van 90 kilometer per uur moeten fietsers worden ingehaald met 70 en als de weg 70 is, moeten we inhalen met 50 enzovoort.

Het niet naleven van deze regels zal leiden tot een  boete van 200 euro en nog eens drie punten op je rijbewijs.

Zoals aangekondigd door de directeur-generaal van Verkeer, Pere Navarro , maken deze maatregelen deel uit van een pakket hervormingen dat is opgenomen in het koninklijk besluit dat de verkeerswet zal wijzigen  en waarvan de goedkeuring in de komende maanden wordt verwacht. 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  65ymas.com

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :