Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


bezienswaardigheden Costa Brava

De Spaanse Costa Brava in Spanje en zijn bezienswaardigheden. Alle nuttige Reis- en Vakantie informatie voor de Spaanse Costa Brava! Ontdek hier alles over dit stukje Spaanse kust! De meeste mensen gaan naar de Costa Brava voor de zon, maar er is veel meer te zien in deze streek. 

Neem bijvoorbeeld het Dalí-museum in Figueres, het benedictijnerklooster met prachtig uitzicht en de verschillende Griekse en Romeinse opgravingen bij L’Escala.  Meer bezienswaardigheden Costa Brava »

POPULAIRE BESTEMMINGEN AAN DE COSTA BRAVA

Het pure Viva España beleef je aan de 200 km lange kuststrook van de Costa Brava . Lange zandstranden en kleine baaitjes, omgeven door pijnbomen en rotspartijen, brengen de Costa Brava tot leven. 

Vakantie Costa Brava: van zonnige stranden, een magische natuur en Barcelona. Ervaar de veelzijdigheid van 'Viva España' tijdens een vakantie aan de Costa Brava. Boek bij TUI een goedkope...

CAMPING VAKANTIE AAN DE COSTA BRAVA

De Costa Brava is een populair gebied om te kamperen, met voor een deel uitstekend toegeruste campings, vooral in de streek van Sant Pere Pescador en Pals. Ook verder landinwaarts liggen er mooie campings in de Pyreneeën, in de nabijheid van een natuurpark of een kleine rivier. De prijzen kunnen sterk variëren naargelang het seizoen en de voorzieningen. Voor vakantiegangers die zonder tent of caravan reizen, zijn er op veel campings bungalows te huur.

Zoek, vergelijk en reserveer campings aan de Costa Brava via ANWB

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

Of je nu op zoek bent naar een rustig plaatsje in Spanje met leuke winkelstraatjes, of juist naar een druk strand in een bruisende badplaats, aan de Costa Brava vind je het allemaal. Relaxen op ...

De Costa Brava biedt geweldige stranden en een gezellig uitgaansleven. Er zijn coole (water-)parken en Barcelona en Gerona liggen om de hoek om uw zonvakantie aan de Costa Brava 

DE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN COSTA BRAVA

Girona

Girona is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, die in de streek Costa Brava ligt, en is met zijn universiteit ook zo ongeveer de culturele hoofdstad van deze streek. De voorstadjes mogen misschien een wat minder uitnodigende indruk maken – des te pittoresker is het nog sterk middeleeuws getinte oude stadsdeel met zijn wijk Klein-Venetië aan de rivier de Onyar. Behalve de imposante kathedraal vind je hier ook onder meer de Call, een van de eerste joodse getto’s van Europa. Na een zorgvuldige restauratie vertelt deze buurt tegenwoordig de geschiedenis van de belangrijkste gemeenschap van de Catalaanse Sefardische joden.

 

Salvador Dalí-museum

Vele kunstenaars hebben zich laten inspireren door het grillige landschap van de Costa Brava, maar niemand had zo’n nauwe band met de landschapsvormen van de woeste kust als de surrealist Salvador Dalí. Hij werd in 1904 in Figueres geboren en heeft een groot deel van zijn leven in deze kuststreek doorgebracht. Zijn laatste rustplaats heeft hij ook in zijn geboortestad gevonden – in het door hem opgerichte Teatre-Museu, dat een van de meest bezochte musea van Spanje is.

De voormalige stadsschouwburg, een imposant gebouw uit de 19de eeuw, te herkennen aan de eieren die de dakrand tooien. Het is geen toeval dat hij voor zijn museum uitgerekend een theater uitzocht: veel meer dan een museum biedt hij hier een enscenering, een voor het publiek toegankelijke kunstinstallatie met theaterachtige effecten.

Salvador Dalí-museum - Bleef Spanje

Spectaculair uitzicht bij San Pere de Rodes

Alleen al het uitzicht maakt een bezoek aan het Sant Pere de Rodes-klooster de moeite waard: op een duizelingwekkende hoogte van 520 meter boven de baai van Port de la Selva staat dit monumentale benedictijnenklooster op de hellingen van een steile kust. Het biedt een adembenemend panorama van Cap de Creus tot aan de Franse grens. Het klooster werd ooit gebouwd in de 11de en de 12de eeuw. De gerestaureerde ruïne is nu een van de belangrijkste romaanse bouwwerken van Spanje.

 

Tijdreis naar de oudheid

Het is nauwelijks te geloven: op slechts een paar meter van het strand met zijn dicht op elkaar liggende badgasten en zijn waterfietsen neem je hier een duik in de geschiedenis van duizenden jaren geleden. Zonder de ontwikkelingen in dat verre verleden zou Spanje in zijn huidige vorm misschien niet eens bestaan.

In de 6de eeuw v.Chr. stichtten Griekse handelaars hier de antieke kolonie Emporion. Later kwamen Romeinse soldaten aan land in de haven van Empúries en begonnen vanhier uit aan de verovering van het Iberisch Schiereiland. De ruïnes van hun steden uit die tijd nodigen ertoe uit om te midden van pijnbomen en cipressen door een soort open geschiedenisboek te wandelen.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR DE COSAT BRAVA  NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: ANWB CAMPING

Wat gaan we ondernemen aan de Costa Brava?

Misschien ook interessant :