Ciutat Vella - het Historisch centrum van Valencia

De wijk Ciutat Vella met info, hints, tips en inspiratie van een local.


Ciutat Vella in het Nederlands oude Binnenstad, is het historisch centrum van Valencia ook wel het oude stadscentrum van Valencia genoemd. Het mooiste van Ciutat Vella, het historisch centrum van Valencia - Beleef het Historisch centrum van de stad Valencia met tips van een local. Alle nuttige Reis- en Vakantie informatie voor het centrum van Valencia 


CIUTAT VELLA - HET HISTORISCH CENTRUM VAN VALENCIA - Beleef Spanje

Als je houdt van nauwe kronkelende middeleeuwse straatjes en coole winkels,  barretjes en leuke restaurants dan ben je in deze oude wijk op de juiste plaats. Hier ben je in het echte hart van de stad Valencia!

Valencia is naast een rivier gebouwd, maar dit is tegenwoordig niet meer zichtbaar omdat de rivierbedding in de jaren ’80 is omgetoverd tot een gigantisch park; Jardín del Turia


Booking.com

Ciutat Vella (Oude Binnenstad) ligt naast dit park en is het hart van de stad. Vroeger stond er een muur omheen – eerst een Romeinse muur en daarna een Moorse muur.

Twee van de oude poorten, Torres de Serranos en Torres de Quart, zijn bewaard gebleven en moet je ook zeker bezoeken. De huidige grenzen van deze wijk zijn dezelfde als waar de oude 14e-eeuwse stadsmuren hebben gestaan.

Er is veel te zien en te doen in deze relatief kleine buurt; Cuitat Vella heeft belangrijke straten zoals Colón, Caballeros en La Paz, en schitterende historische gebouwen.In deze wijk kun je in kleine winkeltjes traditioneel keramiek kopen, winkelen in trendy boetieks, een biertje drinken op een kleine plaza, of musea bezoeken om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad.

Ook zijn er natuurlijk veel restaurants waar je een lekker hapje kunt eten. Een paar plekken die je moet bezoeken zijn Plaza de la Virgen en Plaza de la Reina (twee iconische pleinen aan weerszijden van de Kathedraal), Calle de la Paz (een mooie straat met schitterende architectuur), de historische buurt El Carmen, Plaza del Ayuntamiento (het stadhuisplein – bekijk hier het Hoofdpostkantoor en de versierde lichtkoepel!), en de marktwijk El Marcat (met z’n beroemde ronde plein Plaza Redonda en de winkeltjes met vlechtwerk).

Er zijn in deze wijk zoveel musea en historische plekken te vinden die ik je kan aanraden, dat je in Cuitat Vella alleen al een aantal dagen lang kunt wandelen, eten, winkelen en cultuur kunt snuiven.Een paar van de beste musea zijn Palacio del Marqués de Dos Aguas (een 15e-eeuws paleis met een omvangrijke collectie keramiek), L’Almoina (een archeologisch museum op het oudste plein - uit 138 v. Chr.! - van de stad), Palacio del Marqués de Campo (een 17e-eeuws woonhuis), Baños del Almirante (een badhuis in Moorse stijl uit de 14e eeuw) en het Colegio del Arte Mayor de la Seda (waar men vroeger zijde maakte).

Je zult je geen moment vervelen in dit deel van de stad!


Beleef Spanje

Deze wijk heeft een charmante architectuur met gedetailleerde façades en keramieken versieringen in Valenciaanse stijl, en overal zie je fantastische street art!


Bron: Tix.nl

Wat gaan we ondernemen in Valencia?


Misschien ook interessant :