Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Activiteiten op de Canarische Eilanden 

Activiteiten op de Canarische Eilanden , Spanje. Hier vind je de beste activiteiten in Canarische Eilanden op Beleef Spanje

Velen kennen ze als de zon van Europa en vallen op door hun milde temperaturen en hun natuurlijke omgeving. In feite zijn vijf van de eilanden uitgeroepen tot biosfeerreservaat en heeft de archipel vier nationale parken.

Een van de belangrijkste attracties zijn de stranden, perfect om uit te rusten in de zon of watersporten te beoefenen, zoals windsurfen en duiken. Binnenin vind je verrassende landschappen die wandelen, fietsen, klimmen of zelfs speleologie aanmoedigen.

 

Snelle links;

De Spaanse Canarische Eilanden

Een van de meest opvallende, de vulkanische landschappen van Lanzarote, de duinstranden van Fuerteventura en Gran Canaria of de groene bossen van La Palma en La Gomera vallen op.

Op de Canarische Eilanden vindt u ook culturele voorstellen, zoals het kennen van het monumentale complex van San Cristóbal de la Laguna (op Tenerife) dat door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard; of de werken van César Manrique op Lanzarote. Als je in de maand februari gaat, zul je ook genieten van het hilarische carnaval van Santa Cruz de Tenerife.

Activiteiten op de Canarische Eilanden , Spanje. Hier vind je de beste activiteiten in Canarische Eilanden

Booking.com

Vijf routes om te doen met de auto, te voet of met de fiets

Tenerife (Canarische Eilanden) is een stimulerend land. Prachtige stranden, een beroemd carnaval, aangename temperaturen het hele jaar door en iets misschien minder bekends maar veel exclusiever. Het vulkanische karakter van het eiland nodigt je uit om jezelf te ontdekken terwijl je naar de oorsprong van de aarde reist, naar die uitbarstingen die Tenerife hebben ontstaan. Het bereiken van de top van de Teide, de op twee na grootste vulkaan ter wereld, is ongetwijfeld een uitdaging die de moeite waard zal zijn geweest als we op 3.718 meter hoogte zijn, maar niet de enige. Er zijn vijf minder frequente routes die te voet, met de auto of met de fiets kunnen worden afgelegd. Het voorstel om verbinding te maken met die vulkanische ziel van Tenerife wordt gecombineerd met bezoeken aan wijnhuizen, traditionele molens van het eiland en zelfs bootroutes.

Grondgebied van het oude massief

Dit gebied tussen Garachico en Puerto de Santiago staat bekend als "het eiland binnen het eiland". Een ideaal landschap om je voor te stellen hoe het allemaal begon. Vulkanische uitbarstingen hebben geleid tot indrukwekkende kliffen zoals die van Teno. Aanbevolen om te bezoeken: het uitkijkpunt van de Emigrante (Garachico), het uitkijkpunt van de walvis (Los Silos), het Los Pedregales Service Center (Parque Rural de Teno) of het uitkijkpunt van Archipenque (Los Gigantes).

 

Grondgebied van de Grote Aardverschuivingen

Begrensd door de valleien van La Orotava en Güímar, ligt het tussen Puerto de la Cruz en Puertito de Güímar. Een wandeling door hoeken zoals de uitkijkpunten Humboldt (La Orotava), de vallei (nationaal park de de de de deide) of de Crucita (boskroon) kan worden gecombineerd met een bezoek aan de Canarische wijnkelders. Een beloning die durft met de typische zwavelhoudende smaken van de Canarische Eilanden.

 

Grondgebied van de historische vulkanen

De 15 belangrijkste uitbarstingen die zich in het afgelopen millennium op de Canarische Eilanden hebben voorgedaan, vonden hier plaats. Het wordt aanbevolen om de dorsalen van Pedro Gil en Abeque te bezoeken; de uitkijkpunten van de vulkanen en Ucanca (nationaal park de teide), de vulkaan Boca Cangrejo (boskroon) of de Tagoro-bergtuinen. Naast het beklimmen van de Teide met de kabelbaan, kunt u een traditionele gofiomolen bezoeken (typisch meel van de Canarische Eilanden).

 

Grondgebied van de Dorsal van Abeque

Het wordt beschouwd als het meest actieve vulkanische gebied op het eiland sinds de Chinyero-uitbarsting pas 100 jaar geleden plaatsvond. De Cueva del Viento (Icod de los Vinos), de langste vulkanische buis van Europa, is hier ook. Rondom dit gebied kunt u landbouwcoöperaties en de uitkijkpunten Pino Gordo (Corona Forestal), de Neuzen van de Teide (Nationaal Park van de Teide) of Chirche (Santiago del Teide) bezoeken.

 

Grondgebied van explosief vulkanisme

Gelegen in het zuiden van het eiland, zijn hier authentieke velden met vulkanen geconcentreerd. Bezienswaardigheden zijn: de Cueva del Hermano Pedro, de Mirador de La Centinela (San Miguel de Abona) en de Mirador van Montaña Chiñama (Granadilla de Abona). Het is een optimaal gebied voor andere aanvullende activiteiten zoals windsurfen, duiken of zelfs boottochten om het indrukwekkende panoramische uitzicht op het terrein vanaf de zee te observeren.

Beste surfstranden op de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden, die aan de Atlantische Oceaan worden omwikkeld, beschikken over enkele van de beste surfspots van heel Europa. Ze behoren ook tot de beste Europese bestemmingen voor een breed scala aan watersporten.Surfliefhebbers en professionals trekken massaal naar de eilanden om te leren surfen in de vele surfscholen terwijl ze genieten van watertemperaturen die het grootste deel van het jaar rond de 20 graden Celsius schommelen. Een permanent lenteklimaat, vergezeld van passaatwinden en kwaliteitsgolven op droomstranden, zit je erin?

 

Strand van El Confital - Gran Canaria

Internationale surfkampioenschappen zoals de Red Bull Rivals zijn gehouden op dit strand in het noordoosten van het eiland Gran Canaria, en El Confital is een geschikte plek voor de meest ervaren surfers.De sterke deining zorgt voor snelle en krachtige golven en vormt buizen van ongelooflijk hoge kwaliteit. Rechtshandig brekend op vulkanisch gesteente, worden de golven beschouwd als de beste rechtshandige rifbreuk (een term die wordt gebruikt wanneer golven breken op een rotsachtige bodem) op deze eilanden.Het wordt echter niet aanbevolen voor beginnende surfers om de sport in El Confital te beoefenen, omdat de rotsen onderaan gevaarlijk zijn en de stroming je dicht bij de kliffen kan brengen.

 

El Hierro, Fuerteventura

El Hierro is de bekendste surfspot op het eiland Fuerteventura. Waarom? Het staat bekend om zijn kwaliteitsbrekers, snelle, holle golven die de neiging hebben buizen te vormen en over een aanzienlijk diep vulkanisch bed te breken.Het is een geweldige plek in het noorden van Fuerteventura waar talloze surfers samenkomen om een surfstuntshow op te zetten!

Izquierda de Las Palmeras, Tenerife

De meest populaire surfplek op het eiland ligt aan het toeristische strand van Las Americas in het zuiden van Tenerife. Het heeft wereldsurfevenementen georganiseerd, zoals de WQS (World Qualifying Series) en ASP (Association of Surfing Professionals) kampioenschappen.De linkergolven zijn meestal lang en hebben een gemiddelde moeilijkheidsgraad en zijn dus geschikt voor beginners. Het strand heeft zelfs surfscholen opgezet waar je kunt leren surfen. Surfen bij Izquierda de Las Palmeras wordt aanbevolen tussen de maanden oktober en maart.

 

El Quemao, Lanzarote

Vanuit het vissersdorp La Santa zie je het strand van El Quemao, bekend als een van 's werelds beste surfspots, maar ook een van de meest gevreesde en intimiderende op de Canarische Eilanden. Daarom mogen alleen ervaren en bekwame professionals erop surfen. De deining is erg sterk, wat aanleiding geeft tot snelle en diepe buizen.Bezoek dit Lanzarote strand tussen oktober en maart voor het beste surfseizoen op Lanzarote. Er zijn ook verhuurwinkels voor surfuitrusting en surfscholen in de buurt van El Quemao.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR DE CANARISCHE EILANDENE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Spain.info
WAT GAAN WE ONDERNEMEN OP DE CANARISCHE EILANDEN

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :