Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


de wijk Gran Vía in valencia

De Wijk Gran Via in Valencia - Beleef de wijk Gran Via in Valencia met tips van een local. Alle nuttige Reis- en Vakantie informatie voor de mooie wijk Gran Via in Valencia .

De wijk Gran Vía is wel een van de chicste buurten van Valencia, en is een residentiële wijk met leuke en goede restaurants en beschikt over een bruisend nachtleven. De Gran Vía is aangelegd in een 19e-eeuws raster waarbij de straten met bomen omzoomt zijn.

Gran Via is een wijk in de stad Valencia ( Spanje ), behorend tot het district Ensanche . Het ligt in het centrum van de stad en grenst in het noorden met El Pla del Remei , in het oosten met Mestalla , in het zuiden met Monteolivete en in het westen met Ruzafa.

De wijk Gran Vía is het gebied tussen de prachtige boulevard Gran Vía del Marqués del Turia, het Avenida del Reino de Valencia, en aan de andere kant het rivierpark.

Booking.com

De stad was halverwege de 19e eeuw enorm in grootte toegenomen, en door die groei werd besloten om dit district helemaal opnieuw in te richten.

Om plaats te maken voor meer bewoners werden de oude stadsmuren in 1865 afgebroken, en de stadsplanning voor deze buurt, in de vorm van een raster, werd aan het einde van de 19e eeuw voltooid.

Gran Vía is een van de meest dure residentiële wijken in Valencia. Het ligt dicht bij het centrum, maar toch op voldoende afstand van de drukte, en het ligt direct naast het prachtige Jardín del Turia.

Er liggen ook een groot aantal restaurants, bars en winkels in de buurt. In de vroege 20e eeuw verschenen er meer en meer grote appartementenblokken met een modernistische en statige bouwstijl.

De Gran Vía-boulevard is een vrij drukke straat met veel verkeer, maar de grote eeuwenoude ficussen die op de middenberm staan geven de boulevard een aangename sfeer. Deze bomen, met gigantische wortels, zijn prachtig om te zien!  

Omdat Gran Vía een woonwijk is, krijg je het idee dat je je hier in een ‘authentieke buurt’ bevindt. Maar er komen veel bezoekers naar deze wijk rond het lunchuur en voor het avondeten, en ook later op de avond. Ondanks het kleine formaat van de wijk vind je hier tal van goede restaurants.

Het gebied rondom Plaza Cánovas was bijzonder hip in de jaren ’90, en is nu nog steeds een populaire plek om ’s avonds te gaan stappen, vooral onder het 30+ publiek.

Kom je hier overdag, dan zie je een rustige en lieflijke buurt, maar bezoek je deze buurt zo rond het avondeten, op donderdag tot en met zaterdag, dan gonzen de populaire bars en terrassen van bedrijvigheid.

Beleef Spanje

Als je een Spaanstalig filmpje wilt pakken, ga dan naar Cinestudio d’Or, een instituut in Valencia dat al sinds 1951 bestaat en waar je twee films achter elkaar kunt kijken voor slechts een paar euro.

ZORG DAT JE JE REIS NAAR VALENCIA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Tix.nl

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN VALENCIA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :