Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Het mooiste moment van de dag in de bruisende stad Málaga

Het leukste, het mooiste moment van de dag in de bruisende stad Málaga is voor mij de ochtend. Als de straatjes nog zo heerlijk leeg en rustig zijn en de winkeltjes zo langzaam opengaan, terwijl er hier en daar een verdwaalde gast slaperig op een terrasje zit met een kop koffie en een pan con tomate.

Het mooiste moment van de dag in Málaga

Op zo’n typische rustige ochtend, rond een uur of half 10, verdwaal ik weer eens in de kleine kronkel straatjes van de stad. Ik loop langs de grappigste winkeltjes. Zo is er hier een winkel speciaal met alles voor onze zeer geliefde viervoeter. Het was me al opgevallen dat veel Malagueños echte hondenliefhebbers zijn. Overal in de stad zie je honden; groot en klein en allemaal heerlijk aangepast aan het stadse leven, althans zo lijkt het.

Booking.com

Wijn wordt beter met de jaren, ik word beter met wijn

Even verderop verbaas ik me weer over het ‘blauwe’ winkeltje van Paco Jose, gespecialiseerd in huisgemaakte chips, die in de etalage liggen te pronken. Ik loop langs heel bijzondere vintage kledingwinkeltjes en snoepwinkeltjes, bakkerijen en de meest interessante speciaalzaakjes. Bij de Taverna Malagueña lees ik de troostende woorden: “El Vino mejora con los años. Yo mejoro con el vino: wijn wordt beter met de jaren, ik word beter met wijn.

Tijd om te verdwalen

Het is fijn hier in de oude binnenstad, ver weg van de grote winkelstraat Calle Llarios, waar de grote winkelketens, dure lingeriezaken en juweliers zijn gevestigd. Hier in deze straatjes verlies ik het gevoel van tijd en hoef ik alleen maar te genieten van al het leuks dat Málaga te bieden heeft.

Het mooiste moment van de dag in de bruisende stad Málaga
Het mooiste moment van de dag in de bruisende stad Málaga

Malagueños zijn vriendelijk, geïnteresseerd en open

Ik stap een klein winkeltje binnen dat allerlei oosterse beeldjes en sierraden verkoopt. Ik maak een praatje met de eigenaar, hij vertelt me dat vroeger, voordat de crisis begon, het aantal kleine winkeltjes en bijzondere ondernemers in Málaga veel groter was dan nu. Volgens hem zijn er te veel failliet gegaan en is het winkelen in de stad niet meer wat het was. In Málaga willen de meeste winkeliers wel even een praatje met je maken, Malagueños zijn vriendelijk, geïnteresseerd en open.

Het mooiste moment van de dag in de bruisende stad Málaga

Dulces en Dreams

Wat ik ook een prachtig plekje vind is het straatje voor de Hammam. Ik ga eventjes een kop koffie drinken bij Dulces en Dreams, een hostel, café en taartwinkeltje in één, waar de heerlijkste zelfgebakken taart en gebakjes worden geserveerd. Ik neem me voor om binnenkort een paar uur naar de Hammam te gaan, om daarna op dit terrasje neer te strijken voor een kop koffie met een overheerlijk taartje.

Het mooiste moment van de dag in de bruisende stad Málaga
Het mooiste moment van de dag in de bruisende stad Málaga
Bron:  Spanjeliefhebbers.nl AutheurIngrid Smit

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN MÁLAGA

Misschien ook interessant :