Renfe Gold Card 2024

Gepubliceerd op 9 januari 2024 om 09:16

Renfe Gold Card 2024: zo krijgt u 40% korting op uw treinreizen.

Deze maatregel, bedoeld voor mensen ouder dan 60 jaar, biedt kortingen op reizen met AVE, Avant, Lange en Middellange Afstand. Renfe Gold Card, een van de meest aantrekkelijke opties voor mensen ouder dan 60 jaar die met de trein door heel Spanje willen reizen. De aangeboden kortingen kunnen oplopen tot 40%.

RENFE GOLD CARD 2024

Het gaat om een persoonlijke en niet-overdraagbare kaart die al verkrijgbaar is vanaf € 6. Volgens Renfe biedt deze optie prijsverminderingen op de volgende trintypes: AVE, AVE Internationaal tussen Spanje en Frankrijk en lange afstand: 25% korting op elke beschikbare prijs; Avant: 25% korting van maandag tot vrijdag, 40% korting in het weekend; middellange afstand: 40%

Een voorbeeld: een enkele reis Madrid-Barcelona met de AVE kost normaal ongeveer € 60. Met de gouden kaart betaalt een 60-plusser slechts € 45, een besparing van 25%.

Booking.com

Hoe de kaart verkrijgen

Om de Gouden Kaart te verkrijgen, ga je naar elk treinstation-loket of reisbureau en vraag je er een aan. De enige vereiste is 60+ zijn en een ID of paspoort te overleggen.

Bij verlenging wordt het proces vereenvoudigd via de Renfe-website. Je hoeft alleen je ID-nummer, buitenlands identificatienummer (NIE) of paspoortnummer in te voeren en een kaartnummer om betaling te doen. De prijs hangt af van het aantal jaren dat je verlengt: € 6 voor 1 jaar, € 12  voor 2 jaar of € 15 voor 3 jaar. Betaling kan met creditcard, debetkaart of via Bizum. Zodra de betaling is voltooid, stuurt Renfe per e-mail een link om het nieuwe gouden kaart als PDF te downloaden.

Online aanvragen

Sinds kort is het ook mogelijk om de Tarjeta Dorada Card online aan te vragen via de website van RENFE. Je hebt je identiteitsbewijs nodig en een creditcard om te betalen. Het hele proces duurt slechts een paar minuten. Je moet persoonlijke gegevens invullen zoals naam, geboortedatum etc. en je moet een ID-kaart uploaden/verzenden om daarna je creditcard gegevens in te vullen. Nu kan dat voor sommige buitenlanders moeilijk zijn (zoals geen creditcard hebben), dus is het waarschijnlijk makkelijker als je naar een loket gaat, het liefst bij een groter treinstation.

 

Controle van de kaart

Elke keer dat je jouw Gouden Kaart gebruikt om treinkaartjes te kopen, controleert het Renfe-personeel de geldigheid ervan in hun systeem. Op deze manier wordt regelmatige controle gewaarborgd en misbruik voorkomen.

Ze controleren:

  • Vervaldatum – is de kaart nog geldig?
  • Persoonsgegevens – komen deze overeen met de ID?
  • Kaartnummer – is dit een geldig nummer in het systeem?

Er kunnen strenge sancties volgen als iemand probeert de gouden kaart te misbruiken zoals inbeslagname van de kaart, blokkade van verdere aankopen en boetes van honderden euro’s. Het is dus van belang dat 60-plussers hun kaart zorgvuldig bewaren en alleen voor eigen gebruik aanwenden. Anders lopen ze het risico gestraft te worden.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :