Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Wil je ook 19.000 euro om uw huis te renoveren

Gepubliceerd op 8 januari 2024 om 09:38

Steun van 19.000 euro om uw huis te renoveren: dit moet u doen om het aan te vragen.

Het Recovery, Transformation and Resilience Plan (PRTR) Residential Rehabilitation Programme, gefinancierd met 3,42 miljard euro uit NextGenerationEU-fondsen, biedt aanzienlijke mogelijkheden om de energie-efficiëntie van woningen en woongebouwen te verbeteren. Met steun die tussen de 40 en 80% van de renovatiekosten dekt , is het een uitgelezen kans voor wie de duurzaamheid van zijn woning wil verbeteren. en bevorderen de duurzaamheid van de woonomgeving.

Wil je ook 19.000 euro om uw huis te renoveren

VEREISTEN VOOR TOEGANG TOT HULP

Minimale energiebesparing van 30%: Het is essentieel om door middel van renovatiewerkzaamheden een energiebesparing van minimaal 30% te realiseren.

Booking.com

BEDRAG VAN DE STEUN

Tussen 6.300 en 18.800 euro per woning: Begunstigden kunnen bedragen ontvangen variërend tussen 6.300 en 18.800 euro per woning, afhankelijk van de gegenereerde energiebesparing.

Verhoging tot 100% in geval van economische kwetsbaarheid: In situaties van aangetoonde economische kwetsbaarheid kan de hulp tot 100% worden verhoogd.

FINANCIEERBARE WERKEN

Verbetering van de energie-efficiëntie: Verbeterde isolatie van de gevel en het dak, renovatie van ramen, verandering van verwarmingssystemen, integratie van hernieuwbare energiebronnen, onder andere.

Behoud van gebouwen, verbetering van de bewoonbaarheid en toegankelijkheid: Instandhouding werkzaamheden en verbeteringen van de bewoonbaarheid en toegankelijkheid worden gefinancierd, op voorwaarde dat de energiebesparing doelstelling wordt bereikt.

 

AANMELDINGSPROCEDURE

Contact met technici: Het wordt aanbevolen om contact op te nemen met een technicus om voorstellen te vinden die aan de behoeften voldoen en het ondersteuningsniveau te optimaliseren.

Verdeling door autonome gemeenschappen: De autonome gemeenschappen zijn verantwoordelijk voor de distributie van hulp, en de rehabilitatiebureaus geven informatie en advies over de programma's.

FISCALE VOORDELEN

Belastingvrijstelling: Deze subsidies zijn vrijgesteld van belasting.

Belastingaftrek: Het deel dat niet door de steun wordt gedekt, kan in aanmerking komen voor belastingaftrek tot 60% in de inkomstenbelastingaangifte.

 

Om deze hulp aan te vragen, moeten geïnteresseerde partijen de aanvraag indienen in het overeenkomstige register, volgens de instructies van de Rehabilitatie bureaus van de autonome gemeenschappen.

Deze initiatieven dragen niet alleen bij aan energiebesparing, maar verbeteren ook het comfort en de levenskwaliteit, verminderen de uitstoot.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Hoyaragon.es

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :