Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Wat zijn de prijzen voor stoelen en tribunes met Pasen?

Gepubliceerd op 2 maart 2024 om 09:56

Wat zijn de prijzen voor stoelen en tribunes met de Samana Santa?

Wat kost een zitplaats als je langs de route wilt plaats nemen op een stoel of op een van de tribunes heb ik me afgevraagd, nou ik vindt het eigenlijk wel meevallen, alhoewel dit is natuurlijk relatief.

Het zal in ieder geval moeilijk zijn om een stoel of een zitplaats op een van de tribune's te bekomen. Nou weet ik niet hoe duur het in de verschillende steden kost maar ik heb van de stad Málaga de prijzen gezien. Dit is wat het kost om met Pasen 2024 in Malaga op een stoel of op de tribunes plaats te mogen nemen. Trouwens dit jaar zal het wel niet meer lukken, zover ik weet is het vol. 

Wat zijn de volgende feestdagen in Spanje?

In het geval van Malaga is het voor velen een voorrecht geworden om de processies vanaf de stoelen en tribunes van de officiële route te zien en een traditie die zich jaar na jaar herhaalt. De prijzen zullen dus hetzelfde zijn als in 2023. Volgens informatie die de Broederschapgroepen heeft verstrekt aan abonnees, heeft de groepering van broederschappen ingestemd met het bevriezen van de tarieven voor 2024

Booking.com

Een stoeltje vanaf 78 euro

De belangrijkste reden hiervoor is de verplichte btw-heffing sinds 2020, een belasting die in 2022 is geratificeerd door de economische rechtbank die, ondanks de afschaffing in Sevilla, van mening is dat de processies in Malaga geen privé-evenement zijn, omdat het publiek ze tijdens de officiële route zonder betaling kan zien..

De prijzen voor stoelen in 2024 variëren van € 78, de goedkoopste (laatste rijen in Puerta del Mar of Plaza de La Marina, Calle Atarazanas of rotonde van Marqués del Barrio) tot 154 euro voor de duurste (plaats op de eerste rij in Molina Larios of op de tribune, maar in dit geval stoelen die aan de broederschappen zijn toegewezen). 

De prijzen in Larios Street variëren van € 124 op de eerste rij tot € 103 op de laatste rij. Op de rotonde Marqués de Larios betaal je 90 om de processie vanaf de eerste posities te bekijken, of 78 als je hem liever van achteren ziet. 

De prijzen voor de officiële tribunes bedragen € 96 op de laatste rijen van Larios-Martínez, de rotonde Marqués de Larios en het Plaza de La Marina, en tot € 143 in de bocht Molina Larios. In Alameda ligt de prijs tussen de 100 en 111 euro.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :