Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Ga echt Spaans eten en drinken

Gepubliceerd op 2 december 2020 om 17:16

Ga echt Spaans eten en drinken zoals een echte local

Ga echt Spaans eten en drinken zoals een echte local, wil jij dat ook?Lik je vingers af van s'morgens vroeg tot s'avond laat. Als je onze tips opvolgt denkt bijna iedereen dat je een Spanjaard bent, maakt niet uit waar je op vakantie bent in Alicante, Sevilla, op Ibiza of op Gran Canaria .

GA ECHT SPAANS ETEN EN DRINKEN ZOALS EEN ECHTE LOCAL - Beleef Spanje

Ga niet zitten

Wij Nederlanders houden wel van een terrasje. Zeker als we op vakantie zijn, toch kun je in Spanje beter blijven staan. Het maakt namelijk niet uit of ‘s morgens een kop koffie, ‘s middags een bocadillo of in de avonduren een vino tinto bestelt. Blijven staan scheelt je namelijk (tot wel) de helft van het geld. Dat geld kun je tijdens je vakantie mooi weer ergens anders aan uitgeven, niet waar?

Niet opdrinken

Churros, de iets wat vette deegslierten zie je in Nederland ook steeds vaker ziet. In Spanje worden ze geserveerd met een kop chocolade. Deze chocolade is bedoeld om de churros in te dippen, niet om te drinken. Wanneer je het kopje met de bruine substantie toch aan je lippen zet, zal je door de Spanjaarden vreemd aangekeken worden.

GA ECHT SPAANS ETEN EN DRINKEN ZOALS EEN ECHTE LOCAL - Beleef Spanje

Bestel geen sangria

Als je jezelf als toerist wil blootgeven, bestel dan een glas sangria. Natuurlijk zijn er, cafés en restaurants die deze drank serveren. Echter enkel aan vakantiegangers! Als je aan de Spaanse kust vertoeft terwijl het hoogzomer is, wordt het je nog wel vergeven. Ben je echter midden in de stad in najaar of winter, niet doen.

Booking.com

Koffie

Je hebt koffie en je hebt koffie. Op een terras – of beter nog staand (zie de eerste tip) – een café bestellen zal je niet ver brengen. De ober zal je in rap Spaans vragen wat voor koffie je dan precies wil. Een kleine spoedcursus koffie bestellen:

  • café solo: vergelijkbaar met espresso
  • cortado: minder sterke bak
  • café con leche: koffie met (veel) melk
  • americano: reguliere bak koffie zoals wij die in Nederland graag drinken

Eet, zoals je thuis nimmer eet

Nu ik je allemaal heb laten weten wat je vooral niet moet doen, hier een tip, wat wel te doen. Geniet van de overheerlijke tapas. Er is geen excuus nodig, want je bent in Spanje en snacken is een must. Bij het ontbijt zet je je tanden in een heerlijk stuk pan con tomate. Na het verlaten van de ontbijtzaal bestel je natuurlijk de eerder genoemde churros. Begint je maag rond het middaguur te knorren, zoek een barretje op en neem een boccadillo (broodje) om je trek te stillen. Aan het broodje niet genoeg? Een portie calamaris doet wonderen. Geniet van overheerlijke tapas. Hiermee leg je alvast een bodem voor het diner. Want val niet door de mand door vroeg aan het diner te beginnen. Doorgaans gaat men in Spanje niet voor 22:00 uur aan tafel.

 

Wil je nog meer weten over eten en drinken in Spanje en zijn typische gewoonten lees hier meer »

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Zoover.nl
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :