Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Wat is de meest gebruikte belediging in Spanje?

Gepubliceerd op 31 januari 2021 om 16:52


WAT IS DE MEEST GEBRUIKTE BELEDIGING IN SPANJE?

De Koninklijke Spaanse Academie definieert het woord belediging als "iemand beledigen door hem te provoceren en te irriteren met woorden of daden". 

Het is het eerste wat buitenlanders leren als ze in Spanje verblijven.  De waarheid is dat beledigingen in Spanje vaker worden gebruikt dan we ons in onze dagelijkse leven voorstellen kunnen, maar wist u dat ze van de ene autonome gemeenschap tot de andere verschillen?

PCR Test Airport

Onderzoekers Jon Andoni Duñabeitia, directeur van het Centrum voor Cognitie wetenschap van de Faculteit Talen en Onderwijs van de Universiteit van Nebrija, en María del Carmen Méndez Santos, hoogleraar op het gebied van de taalkunde van de Universiteit van Alicante, hebben uit een studie,  geanalyseerd hoe wij , de Spanjaarden ons beledigen en hoe deze verscheidenheid aan krachttermen van het ene geografische gebied naar het andere verandert, en ook afhankelijk van de leeftijd van degenen die ze uitspreken.

Booking.com

Meer dan 800 beledigingen van de meer dan 2500 mensen uit heel Spanje die aan het onderzoek hebben deelgenomen, zijn geanalyseerd om te concluderen dat  in volgorde van frequentie worden klootzakken, imbeciele en subnormale beledigingen het meest gebruikt onder Spanjaarden . Het woord cabrón / cabrona kent ook veel aanhangers onder de Spanjaarden. Deze trend zet zich in vrijwel alle autonome gemeenschappen voort, ondanks het feit dat er enkele variaties zijn.

Beledigingen per regio

  • Lul, imbeciel, klootzak, teef (Gilipollas, imbécil, cabrón/cabrona): Asturië, Baskenland, Foral Gemeenschap van Navarra, Aragon, Castilla-La Mancha, Castilla y León, Gemeenschap van Madrid, Catalonië, Valenciaanse Gemeenschap en Balearen.
  • Lul, imbeciel, klootzak, hoer (Gilipollas, imbécil, hijoputa/hijaputa): Cantabrië
  • Lul, imbeciel, subnormaal (Gilipollas, imbécil, subnormal): Galicië, Extremadura en Murcia.
  • Lul, imbeciel, idioot (Gilipollas, imbécil, idiota): La Rioja.
  • Lul, klootzak, teef, klootzak (Gilipollas, cabrón/cabrona, hijoputa/hijaputa): Andalusië.
  • Lul, klootzak / teef, subnormaal (Gilipollas, cabrón/cabrona, subnormal): Canarias.

 

Taal volwassenheid

Naarmate we volwassener worden, worden de beledigingen minder omdat ze in bepaalde situaties over andere taalhulpmiddelen beschikken.

In die zin gebruiken jongeren regelmatig beledigingen als taalkundige hulpbron, waarbij de term 'klootzak' de meest gebruikte onder hen is. Bij de meest volwassen mensen is het echter de klootzak die het meest wordt gebruikt.

Veel van de beledigingen die in Spanje worden gebruikt, zijn seksistisch en homofoob en in veel gevallen geassocieerd met overtuigingen of waarden. In die zin zijn beledigingen zoals hoer, teef, slet of zeug, maar ook flikker, afwijkend, subnormaal, Mongools of achterlijk, verzameld in het onderzoek.  

 

Hoewel de deelnemers in het onderzoek hun sociodemografische profiel moesten invullen, is de waarheid dat in Spanje beledigingen geen begrip hebben voor sociale klasse of seks en het is iets dat zich over het hele land uitstrekt zonder onderscheid in dit opzicht. Daarnaast concludeert de studie dat de verschillen tussen regio's of leeftijd minimaal zijn, en dat daarom alle Spanjaarden bijna dezelfde termen gebruiken om te beledigen.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  65ymas.com - geschreven door: MANUELA MARTIN
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :