Beleef Spanje » Andalusische stad Sevilla » Bezoek de mooiste bezienswaardigheden in Sevilla? 


Bezoek De mooiste bezienswaardigheden in Sevilla

Bezoek je de mooiste bezienswaardigheden in de stad Sevilla? Ga mee en ontdek beste stekjes en de bekendste monumenten. Bezoek de musea en de ongedwongen en sfeervolle  wijken van Sevilla!

Sevilla en zijn mooiste bezienswaardigheden, de stad Sevilla is gelijktijdig de hoofdstad van de provincie Sevilla en de regio Andalusië. De stad heeft een fleurig en levendig geschiedenis. Sevilla heeft prachtige  historische gebouwen die zelfs teruggaan naar de romeinse tijd

Real Alcázar Beleef Spanje

Real Alcázar

Het Koninklijk Paleis van Sevilla is een uitstekend voorbeeld van de zogeheten mudéjar-architectuur, die populair was in de periode na de Reconquista: de katholieke herovering van Spanje, oftewel het verjagen van de Moren. In deze periode werd de bouwkunst nog duidelijk beïnvloed door de Moorse cultuur. Het paleis wordt nog steeds door de koninklijke familie gebruikt, maar is ook toegankelijk voor bezoekers. Die kunnen genieten van schitterende patio’s, een duizelingwekkende koepel van verguld houtwerk, azulejos (siertegels) en schitterende tuinen.

Adres

Patio de Banderas (zonder nummer)
41004 Sevilla
Website

 

Openingstijden:

Van oktober tot maart:
Maandag t/m zondag van: 09.30 t/m 17.00 uur

Van april tot september: 
Maandag t/m zondag van 09.30 – 19.00 uur
Gesloten:  op de feestdagen, 1 en 6 januari, Goede Vrijdag en 25 december

Plaza de España

Plaza de España -beleef Spanje

In 1929 werd in Sevilla, als onderdeel van de Spaanse Wereldtentoonstelling, de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling gehouden, en bij die gelegenheid wilde de stad eens goed uitpakken. Daarom werd midden in het Parcque de María Louisa het Plaza de España aangelegd: een halvemaanvormig plein  met daaraan gelegen het Paviljoen de España. Het is opgetrokken in een flamboyante veelheid van stijlen, maar vormt op de een of andere manier toch een eenheid. Op de gevel bevinden zich vijftig wandschilderingen die naar de vijftig Spaanse provincies verwijzen. Dit mooie plein vol mozaïek, met bruggetjes en pilaren en bankjes, waar dan ook veel gebruik van wordt gemaakt. Huur een bootje of maak eens een ritje met de koets.

Booking.com

La Giralda en de De Kathedraal Sevilla - Catedral de Santa María de la Sede

La Giralda en de De Kathedraal Sevilla - Beleef Spanje

 De Kathedraal van Sevilla samen met Giralda  en het Alcázar zijn wel de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden van deze magische stad. De Kathedraal staat samen met de klokkentoren Giralda in het historisch centrum van de stad Sevilla.

De Kathedraal van Sevilla (Catedral de Santa María de la Sede) is een grote gotische kathedraal in de Spaanse stad Sevilla en de hoofdkerk van het aartsbisdom Sevilla. De kathedraal is gebouwd in de vorm van een vijfbeukige kruiskerk met kapellen en is van binnen 127 meter lang, 83 meter breed en 43 meter hoog. Daarmee is het na de Sint-Pietersbasiliek in Rome en de St Paul's Cathedral in Londen het grootste kerkgebouw van Europa en tevens het grootste gotische kerkgebouw ter wereld. De Giralda, de 104,5 meter hoge klokkentoren van de kathedraal, is het waarmerk van de stad Sevilla. De kathedraal van Sevilla heeft een uitzonderlijk rijke inventaris. Sinds 1987 staat zij op de lijst van Werelderfgoed van de UNESCO.

Adres

Av. de la Constitución
41004 Sevilla
Website

Openingstijden

Maandag: 11.00 t/m 15.30 uur 
Dinsdag t/m zaterdag: 11.00 t/m 17.00 uur
Zondag: 14.30 t/m 18.00 uur

Metropol Parasol

Metropol Parasol - beleef Spanje

Jarenlang was de Plaza de Incarnación een wat mistroostig plein dat voornamelijk als parkeerplaats werd gebruikt. Men wilde er dan ook een parkeergarage van maken, maar bij de bouw daarvan stuitte man  op Romeinse en Moorse resten.

Dat veranderde de plannen. Naar ontwerp van een Berlijnse architect werd er een reusachtig bouwwerk geschapen dat bestaat uit een zestal in elkaar overlopende houten parasols van 26 meter hoog. Daaronder bevinden zich een dagelijkse versmarkt, een museum en een plein.

De constructie kreeg al snel de bijnaam Las Setas (‘de champignons’). 

Vanaf het plein kun je met een lift omhoog naar een 250 meter lange loopbrug. Op het hoogste punt, het Balcón Panorámico, heb je een prachtig uitzicht over Sevil

ANTIQUARIUM

In de kelder van Metropol Parasol bevindt zich  het Antiquarium Museum van Sevilla. In dit museum kun je de  archeologische vondsten bekijken, die hier werden gevonden

Adres

Plaza de la Encarnación
41003 Sevilla
Website

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zaterdag van: 10.00 t/m 20.00 uur
Zondag van: 10.00 t/m 14.00 uur
Feestdagen van: 10.00 t/m 14.00 uur

De wijk La Macarena

De wijk La Macarena - Beleef Spanje

In de wijk La Macarena staat de kerk, de Basilica de Macarena, in deze Basilica staat de ‘Virgen de la Esperanza de Macarena de Sevilla’ in het Nederlands de Heilige Maag van de Hoop van Macarena – de Virgen de la Esperanza de Macarena is beschermheilige van stierenvechters en de Sevillianen in het algemeen.

Vele religieuze processies vinden in La Macarena plaats,  meestal op Calle Feria, en dan vooral tijdens La Semana Santa, de week vóór Pasen, is de Calle Feria de plaats waar de grootste processies plaats vinden.

Ben je een flamenco liefhebber, dan ben je hier op de juiste plaats hier zijn een aantal prima flamenco scholen, en flamenco winkels. In deze wijk, La Macarena vinden ook veel unieke Flamenco shows en andere culturele evenementen plaats.

Trompeta Verde, La Casa Ensamblá en Gallo Rojo zijn zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Buiten de stadsmuren zijn Centro Cultural Don Cecilio De Triana en Café Tarifa vind je erg goede en authentieke flamenco bars .

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR ALICANTE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: ANWB
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SEVILLA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :