De bekendste overdekte markten van sevilla

Dé online reisgids met de bekendste overdekte versmarkten van de stad Sevilla en veel Informatie, reisnieuws, inspiratie en tips van de leukste overdekte markthallen in de stad Sevilla. 

De bekendste markten van Sevilla zijn wel: Mercado Lonja Del Barranco, Mercado de Triana, Mercado del Arenal,  Mercado de la calle Feria en Mercado Encarnación.

Mercado de Triana in Sevilla

Mercado de Triana is een kleurrijke traditionele Spaanse markt en een leuke plek om te beleven. Mercado de Triana ligt direct naast de rivier Guadalquivir in Triana, enzo gauw je  Triana-brug oversteekt zie je deze markt reeds liggen. Deze oude, prachtige overdekte markthal is de juiste plek als je meer wilt weten en leren over lokale producten en je leuke dingen wilt kopen of bijvoorbeeld eetbare souvenirs mee wilt nemen naar huis. Binnenin deze overdekte hal staan diversen kraampjes waar men de gebruikelijke verse producten worden verkocht, maar er zijn ook een paar leuke plekjes waar kunt gaan zitten en iets lekkers eten.

En…hou je van oesters? Hier in deze markt is een leuk restaurantje waar je onder het genot van een heerlijk wijntje of misschien drink je liever een fris biertje de beste en lekkerste oesters van Sevilla kunt eten!

Adres: 

Plaza del Altozano s/n

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag van  9:00 uur t/m 14:00 uur

beleef Spanje

Koop een stuk fruit of een paar lekkernijen, en ga naar de rivier en eet ze hier heel rustig op.

Booking.com

Mercado Lonja Del Barranco

Mercado Lonja Del Barranco - Beleef Spanje

Bron: Heidi Mackenzie

Mercado Lonja Del Barranco is echt een hele leuke markt. Hier kun je van vele verschillende keukens en gerechten kiezen. Dit prachtige gebouw was vroeger een vismarkt, maar nu is het een overdekte foodhal waar je echt van alles kunt eten en kopen van sushi tot empanadas. Ook deze markt ligt direct naast de rivier Guadalquivir van hier uit heb je een prachtig uitzicht. Ga er eens heen en neem een lekker drankje met een overheerlijke tapa erbij. Deze foodhal  is vrij groot en rustig, met uitstekende bediening , en je kunt zowel binnen als buiten zitten.

Adres

Calle Arjona, s/n, 41001 Sevilla, Spanje

Openingstijden

vrijdag en zaterdag van 10:00 t/m 02:00 uur

Zondag t/m donderdag van 10:00 t/m 00:00 uur

Beleef Spanje

Ga in een van de comfortabele loungestoel zitten op het buitenterras direct aan de rivier, en geniet van een heerlijk fris drankje.

MERCADO ENCARNACION

Mercado Encarnación - Beleef Spanje

Mercado Encarnación, is een moderne overdekte hal en is pas geopend  vanaf 2010  en gevestigd in de metropol parasol van Sevilla. dit is zeker geen traditionele markt maar daar door wel ruim en zeer schoon. 

Adres:

Plaza de la Encarnación, s/n

Openingstijden: 

Maandag t/m zaterdag van 08:00 t/m 15:00 uur

Zondag gesloten

MERCADO DEL ARENAL

MERCADO DEL ARENAL - Beleef Spanje

Mercado del Arenal ziet van buiten  prachtig uit om te zien en van binnen staat het vol met heerlijk vers eten! Het bijzonder aan deze overdekte markt is, dat hier regelmatig wijnproeverijen plaats vinden. En een goede tip voor de veganisten  in deze markt is een goede veganistische bakker!

Adres:

Calle Pastor y Landero, 4
41001 Sevilla

Openingstijden: 

Maandag t/m zondag van 08:00 t/m  20:00 uur

Mercado de Calle Feria

Mercado de Calle Feria - Beleef Spanje

Bron: Heidi Mackenzie

Mercado de Calle Feria is de oudste overdekte markt van Sevilla, sinds 1719 bestaat deze markt al!  De markt bestaat uit twee gebouwen met ertussen een klein steegje. In de markthal  staan verschillende eetkraampjes met delicatessen, groentenkraampjes en fruitkraampjes, hier kun je in  heerlijke pescaíto frito (gefrituurde vis)  eten in verschillende bars. Op hete, warme dagen,  zetten de bars en restaurants in de directe omgeving hun verfrissende nevelinstallaties aan.

Adres:

Calle Feria

Openingstijden:

Maandag t/m zaterdag van 08:00 t/m 14:30 uur

beleef Spanje

Ga na de lunch een heerlijk fris biertje drinken bij de populaire Taberna Errante.

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SEVILLA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SEVILLA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :