Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Het Plaza de España in Sevilla

Plaza de España is een halvemaanvormige plein en een van de mooiste en bekendste pleinen van de stad Sevilla. 

Sevilla • Plaza de Espana - Plaza de España is een van de meest geliefde pleinen van de stad Sevilla. Dit plein ligt in het Maria-Luisapark en is ontstaan in 1929 voor het Ibero-Amerikaanse tentoonstelling. Plaza de Espana in het Nederlands "Spaans plein" is één van de mooiste bezienswaardigheden die de stad Sevilla te bieden heeft.

 Plaza de Espana, Sevilla

Het Plaza de España is wel een van de befaamdste pleinen van de stad Sevilla. Het Plaza de España werdt  tere van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929 gebouwd en er werden verschillende gebouwen gebouwd in het Maria-Luisapark, waaronder dit Plaza de España van Aníbal González Álvarez.

Booking.com

Het plein ziet uit als  een grote halve cirkel die volledig omgeven is  door gebouwen. Deze gebouwen waren tijdens de wereldtentoonstelling van 1929 het Spaanse paviljoen van. 

Het  grootste deel van de gebouwen worden gebruikt door de overheid. Onderaan van deze deze gebouwen vind je 52 tegelmozaïeken, Op deze fresco's staan alle Spaanse provincies afgebeeld in azulejo's  (tegeltjes). In het centrum van dit plein staat een prachtige fontein dat bijna geheel omringd is door een kanaal hierover zijn vier bruggen gebouwd die de 4 oude koninkrijken van Spanje symboliseren , León, Castilla, Aragón en Navarra .

PLAZA DE ESPAÑA, SEVILLA

Het Plaza de España heeft een diameter van 170 meter  en heeft een half ronde vorm. Dit symboliseert de voormalige Amerikaanse gebieden van Spanje. Met het uitzicht op de rivier Guadalquivir wordt de weg voorwaarts naar Amerika gesymboliseerd.

PLAZA DE ESPAÑA, SEVILLA

In 1962 fungeerde het Plaza de España in Spanje als "Cairo Great Britain Army Headquarters" in de bekende film .  Lawrence of Arabia (Lawrence van Arabië) een Engelse biografische avonturenfilm onder regie van David Lean.

Het plein diende ook als filmset voor Naboo in de film Star Wars: Episode II - Attack of the Clones uit 2002. In 2012 werd het gebruikt als filmset in The Dictator.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SEVILLA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Wikipedia
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SEVILLA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :