Winkelen - Shoppen in de winkelstad Sevilla

Winkelen, Shoppen in de winkelstad Sevilla, Andalusië, Spanje - De winkelstad Sevilla heeft hele leuke en mooie winkelstraten en winkelcentra.  Sevilla is een fijne shop- en winkelstad, er zijn vele winkelcentrums, shopping malls of centros comerciales zoals ze in Spanje worden genoemd te vinden. 

De stad Sevilla is een erg fijne winkelstad, met een groot en rijk gevarieerd aanbod, dus hier vind je voor ieder wat wils. Hét winkelgebied van de stad Sevilla is El Centro, deze wijk ligt noordelijk van de kathedraal. De bekendste winkelstraat van de stad is Calle Sierpes, deze autovrije winkelstraat met veel trendy boetiekjes en veel leuke kledingwinkels. Deze winkelstraat in het oude centrum van de stad Sevilla loopt van Plaza de la Campana tot het Plaza San Francisco. Parallel met de winkelstraat, Calle Sierpes, loopt de bekende winkelstraat Tetuan.

Winkelen in Sevilla - Beleef Spanje

Het centrale winkelgebied van Sevilla is klein en compact, maar dat is precies wat het zo leuk maakt. Je kunt tussen de bezienswaardigheden door even een paar winkels binnenglippen. De twee grootste winkelstraten, Calle O’Donnell en Calle Sierpes, lopen naar het zuiden van de stad. Hier vind je bekende modemerken zoals Mango en Zara, maar ook ambachtelijke winkeltjes, met name op Calle Sierpes, waar je vele handbeschilderde waaiers kunt kopen.
Naast de winkelstraten ligt een doolhof aan kleine zijstraatjes waar kleine boetiekjes gevestigd zijn, en waar men praktisch alles verkoopt. Van formele kleding tot bruidsjurken en Feria-jurken, evenals goedkope mode.

Booking.com

Op Plaza del Duque staat een klein marktje waar men ambachtelijke producten verkoopt, en hier vind je ook het beroemde warenhuis El Cortes Inglés met grote modemerken. In de wijk Santa Cruz, achter de Kathedraal, kun je mooie sieraden kopen, en hier zijn ook vele onafhankelijke winkeltjes gevestigd waar men souvenirs en kleding verkoopt.

Als je liever gaat shoppen in winkelcentra, ga dan naar het grote winkelcentrum in Nervión – Nervión Plaza. Deze is makkelijk te bereiken met de bus, de metro, of te voet. Hier hebben zich ook winkels van bekende modemerken gevestigd, en er is een El Corte Inglés-warenhuis. Als je op zoek bent naar grotere winkels, kun je hier beter naartoe gaan. Je vindt hier overigens ook een bioscoop en een groot aantal fastfoodrestaurants.

De winkelstraten Calle Velázquez en de Calle Tetuán

De winkel straat Calle Velázquez ligt in de wijk ´Casco Antiguo´ . Deze autovrije winkelstraat is de perfecte spot om heerlijk rustig rond te lopen en ongestoord te shoppen.

De Calle Velázquez  loopt door in de Calle Tetuán en samen vormen deze  één lange winkelstraat. In deze winkelstraten vindt je alle bekende merken, zowel Spaanse als internationale. Zoals bijvoorbeeld Zara, Pimkie, Massimo Dutti en Calzedonia, maar ook leuke typische kleinere Spaanse winkels zijn hier te vinden. Vergeet vooral niet de zijstraatjes. Dan hier vind je vaak de onbekende, kleine leuke winkeltjes waar je juist de mooiste  en leukste herinneringen aan je vakantie kunt kopen.

 

De winkelstraat Calle Asunción

Zuidelijk van Triana, in de wijk Los Remedios, ligt de Calle Asunción. Dit is de hoofdstraat van de wijk Los Remedios en een wel hele leuke winkelstraat met veel bekende merken zoals Zara, Pull and Bear en Bijoux Brigitte, maar ook de minder bekende merken zoals Bimba y Lola, Cherubina (echt een aanrader; alle soorten hoofdversieringen) of de lingeriewinkel Women´s Secret.  Deze winkelstraat ligt tussen de Plaza de Cuba en het terrein van de Feria de Abril, dat meestal maar één keer per jaar echt gebruikt wordt en dat is tijdens de Feria.  Calle Asunción is een autovrije straat dus hier kun je lekker ongestoord rondslenteren.

 

Calle Sierpes en Calle Rioja

Deze twee winkelstraten, Calle Sierpes en Calle Riojo hebben veel zijstraatjes vol leuke en gezellige winkels. De vele etalages hangen hier vol met prachtige zomerjurken, en je vindt hier ook veel schoenenwinkels. Zelfs als je niets wil kopen maar alleen etalages wilt kijken, dan kun je in dit winkelgebied uren doorbrengen. Overigens hier kun je ook typisch Spaanse handgemaakte producten kopen van zeer goede kwaliteit, zoals sjaals en waaiers.

Calle Sierpes

Voordat Calle Sierpes een straat was, was het onderdeel van de rivier Guadalquivir. Hier zit Swarovski, het Spaanse merk El Ganso, l´Occitane en Guess. In deze winkelstraat vind je niet alleen winkels, maar ook vele leuke en gezellige cafés en ´tabernas´. In Calle Sierpes treden ook veel straatartiesten op zoals muzikanten, schilders, ´estatuas humanas´ (menselijke beelden) en ´mimos´ (mimespeler). Vroeger zat aan het einde van deze straat de koninklijke gevangenis van Sevilla (La Cárcel Real de Sevilla), hier zat de beroemde schrijver Miguel de Cervantes gevangen.

 

Calle San Jacinto

 In het hart van de wijk Triana ligt Calle San Jacinto deze begint bij de Puente de Isabel II en loopt door tot in het centrum van de wijk Triana. Delen van deze straat zijn alleen voetgangers. Je vindt hier niet veel grote merken, dus het is een aanrader als je iets nieuws wilt ontdekken. De gebouwen in deze straat variëren in zowel uiterlijk als grootte. 

Tip: aan het begin van de straat, naast de brug, is de Mercado de Triana. Een absolute aanrader en leuk om te combineren met een middagje winkelen in de Calle San Jacinto.

 

TIP: Denk er aan de winkels sluiten tijdens de lunch, en openen pas weer in de late namiddag.

Tip - Beleef Spanje

Denk er aan de winkels sluiten tijdens de lunch, en openen pas weer in de late namiddag.

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SEVILLA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Tix.nl
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SEVILLA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :