Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Santa Cruz,een gezellige wijk in Sevilla

De gezellige wijk, barrio Santa Cruz, deze  historische wijk van de stad Sevilla  is net een beetje anders dan de rest van Sevilla. 

Santa Cruz misschien wel de mooiste en leukste Wijk in de stad Sevilla, hier met tips van een local. De Barrio Santa Cruz (barrio betekend wijk) was eens een Joodse wijk in de stad Sevilla. Koning Ferdinand III wilde dat de joden in deze wijk gingen wonen. Vanaf de 14e eeuw gingen de christenen hier meer en meer wonen en zag je de wijk Santa Cruz langzaam in een volkswijk veranderde. Santa Cruz is nu nog steeds een wijk met  smalle straatjes en pittoreske steegjes en wordt massaal bezocht door toeristen.

ANTA CRUZ,EEN GEZELLIGE WIJK IN SEVILLA

 De Barrio Santa Cruz  ligt direct achter de Kathedraal en loopt langs de muren van het Koninklijk Paleis op Calle Agua. Dankzij de schaduw die de gebouwen op de smalle geplaveide straten werpen, is het aangenaam om dit labyrint te voet te ontdekken. De ontelbare zijstraatjes leiden je naar grotere, met sinaasappelbomen omzoomde straten en kleine pleinen met fonteinen en betegelde bankjes, zoals Plaza Doña Elvira. 

Booking.com

Hier op Plaza de Doña Elvira, huisnummer 6 is het geboortehuis van Doña Inés de Ulloa, hier woonde de onmogelijke liefde van Don Juan de grote vrouwenversierder. Het is nu een restaurant  waar je trouwens heerlijk kunt eten. Don Juan heeft niet werkelijk geleefd, maar valt onder de legende's, maar dat weerhoud inwoners van Sevilla er niet van om de legende zo lekker uit te melken, waarom ook niet. Maar volgens vele Sevillano's bestond Don Juan echt en zou hij geboren zijn in huis nummer 2 op Calle Justino de Neve . En om alles nog eens te onderstrepen er staat zelfs een standbeeld van onze vrouwen versierder op de Plaza de los Refinadores.

Het is hier heerlijker onder de bogen van gebouwen en over de smalle paden te lopen aan Calle Judería. In de 13e en 14e eeuw was Santa Cruz een Joodse getto, maar tegenwoordig zie je de Joodse invloeden niet echt meer terug in de wijk. Maar als je hier rondloopt kun je nog steeds verhalen uit de geschiedenis voelen, en je voorstellen hoe Sevilliaanse kunstenaars zoals Murillo honderden jaren geleden over deze kronkelende straten hebben gewandeld.

 

Het Hospital de los Venerables, een 17e-eeuwse barokke residentie van priesters, herbergt nu een collectie schilderijen van Diego Velázquez die in Sevilla is geboren. In het Velázquez Centre, omgeven door indrukwekkende gebouwen en patio’s, kun je spectaculaire schilderijen van deze kunstenaar bewonderen.

Wanneer je de wat meer populaire straten waar men souvenirs verkoopt achter je laat, zul je merken dat je een heel ander deel van de stad hebt ontdekt. Dit deel zit vol traditionele architectuur en vele straatjes waar je in kunt verdwalen.

Aan de ongelooflijk schattige huisjes hangen plantenbakken met kleurrijke bloemen, en op iedere hoek van de straat kun je een glimp van de Giralda-toren opvangen.

Het Parque Infantil is een van de grote groene parken van Sevilla. Dit park is perfect voor een ontspannen wandeling, en er ligt ook een kleine kinderspeeltuin.

Dankzij de pittoreske gebouwen en straten is deze wijk bijzonder populair onder toeristen, maar ’s avonds kom je hier ook veel locals tegen.

Dit is een leuk gebied als je een ontspannen avondje uit wilt beleven. Er zijn een aantal goede bars waar je kunt eten, en je bent ook dicht in de buurt van toeristische attracties. 

Bodeguita Fabiola is een populair plekje om te dineren. Om 23.00 uur gaat Mariscal Café España (Calle Mariscal 3) open en wordt er tot laat livemuziek ten gehore gebracht. Denk dan aan een beetje flamenco, Sevillanas en rumba – typische muziekgenres voor Andalusië.

Dwalen en verdwaald raken is precies wat Santa Cruz zo leuk maakt. Dankzij de smalle straatjes is de wijk zo goed als autovrij, en in Santa Cruz zijn er genoeg terrassen, cafés, bars en prachtige gebouwen te ontdekken.

Beleef Spanje

 Drink een kop koffie op Plaza Doña Elvira voordat je naar het plein Patio de Banderas wandelt om de omgeving te zien die zo veel lokale kunstenaars heeft geïnspireerd.

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SEVILLA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Tix.nl
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SEVILLA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :