Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


De wijk La Alameda - Sevilla

In het noordelijke deel van de stad Sevilla, binnen de stadsmuren ligt de wijk La Alameda. Binnen de wijk La Alameda ligt het plein Alameda de Hércules misschien wel de belangrijkste plaats in deze wijk. Hier worden veel markten en muziekevenementen gehouden met in het midden van deze plaza liggen de fonteinen. Rondom dit plein en in de omliggende straten vind je veel cafés, bars en restaurants, maar ook tal van hostels en hotels. Dit sfeervolle, levendige plein waar het altijd bruist vind je altijd wel een leuke plaats om iets te gaan eten of te drinken, en als je een beetje geluk hebt dat hier zomaar spontaan een intieme leuke flamenco show wordt gedanst.

De wijk La Alameda - Beleef Spanje

Deze promenade werd In 1574 aangelegd als een publieke tuin. Destijds plaatste men  twee grote kolommen aan de uiteinden van de laan , deze klommen zijn afkomstig uit de resten van een Romeinse tempel bij de straat Mármoles. Boven op deze twee kolommen werden de beelden geplaatst van Julius Caesar en Hercules.

In de loop van de 18e eeuw werden nog eens twee beelden geplaatst op de kolommen maar nu aan het andere eind van de laan. Rondom dit plein vind je de populieren waar het plein zijn naam aan te danken heeft (‘álamos’ betekent ‘populieren’ in het Spaans), de wijk Alameda de Hércules is een heerlijk open plein om eens te gaan bezoeken.

Booking.com

Het zal je misschien verrassen dat deze wijk nog in de laatste decennia van vorige eeuw een bekend prostitutiegebied was.  De laatste 15 jaar heeft de wijk grote veranderingen ondergaan, ondertussen is dit een geliefde wijk geworden.

De wijk La Alameda is vooral bekend geworden om de livemuziek scene en de heerlijk artistieke, ontspannen sfeer die hier heerst.

La Alameda kun je met recht de alternatieve wijk van Sevilla noemen, en hier komt veel  jong publiek  die hier in het weekend een avondje gaan stappen. Wil je even weg van het toeristische centrum, dan is deze wijk een leuk alternatief.

Het nachtleven is in deze wijk bijzonder gevarieerd – je vindt hier van jazzclubs (Jazz Naima), kleine flamencobars (La Sra. Pop), cocktailbars en tapasbars ook met een moderne fusion twist. Ook bars met wat meer underground wereldmuziek (La Bicicleteria), gayclubs en afterhour-clubs zijn hier goed vertegenwoordigt.

In de omgeving vind je ook cafés en bars waar fotografie- en kunst exposities worden gehouden. Ga bijvoorbeeld eens kijken naar El Viajero Sedentario.

In het westelijk deel van La Alameda ligt de de wijk San Lorenzo. loop je in deze richting kom je vanzelf bij de rivier en kom je vele leuke restaurantjes tegen waar men goed kan eten.

Beleef Spanje

 La Alameda is een uitstekende plek om een traditionele 'tostada' (toast met tomaat) te eten. Neem plaats op een terrasje in de ochtendzon.

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SEVILLA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JEHIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SEVILLA
Bron: Tix.nl

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :