Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Alicante bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden van de stad Alicante, Spanje

De stad Alicante en haar leukste bezienswaardigheden. Controleer deze pagina voor  de hoogtepunten zoals: beleef Castillo de Santa Bárbara, Basilica de Santa Maria, Explanada de España, Plaza del Ayuntamiento, Paseíto Ramiro, El Barrio,  en veel info en tips over Alicante!  Beleef de stad Alicante met zijn leuke en mooie en meest interessante bezienswaardigheden, zijn prachtige gebouwen, monumenten en musea.

Castillo de Santa Bárbara

Bezienswaardigheden = Beleef Spanje

Naast de stad Alicante vind je de berg Benacantil, deze berg met een hoogte van 166 meter vind je het kasteel van Santa Bárbara. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de stad Alicante en de middellandse zee. Het kasteel van Santa Bárbara is een groot gedeelte gebouwd in de 16e eeuw. Maar de bouw zou al gestart zijn in de 9e eeuw. Vanaf 1963 is het kasteel ook te bezoeken. Het kasteel is te voet als met de auto of met de toeristenbus te bezoeken. Je kunt ook gebruik maken van één van de twee liften, aan de Avenida Juan Bautista Lafora.

Website: www.castillodesantabarbara.com

Openingstijden

Maandag t/m zondag van: 10.00 uur t/m 20.00 uur in de maanden oktober t/m maart
Maandag t/m zondag van: 10.00 uur t/m 22.00 uur  in de maanden  april, mei, juni en september
Maandag t/m zondag van: 10.00 uur t/m 00.00 uur in de maanden juli en augustus

Explanada de España

Bezienswaardigheden = Beleef Spanje

Explanada de España in Alicante, werd in eerste instantie aangelegd als dijk en werdt in het begin van de twintigste eeuw omgetoverd tot een wandelboulevard. Trouwens dat het eens een dijk was is niets meer van te zien, deze prachtige promenade van de stad Alicante heeft zich mooi geïntegreerd binnen de stad Alicante. De rijen palmbomen die zorgen voor verkoeling in de zomer, wekken de indruk dat de promenade in een drietal stukken is verdeeld

 Aan de westkant van de promenade is het autovrije gebied. In de negentiger jaren van de vorige eeuw werdt de Explanada de España compleet gemoderniseerd. Het werdt damaal voorzien van de nu zo kenmerkende marmeren mozaïektegels in de kleuren van de stad Alicante , rood, blauw en wit en dat in een golvend patroon. 

Tot de Spaanse burgeroorlog heette Explanada de España  namenlijk Paseo de los Martires. Het altijd gezellige, en bruisende  wandel promenade wordt vooral tegen het het eind van de dag goed bezocht. Vooral de locals  komen er dan om er een beetje bij te praten  of van een potje schaak te genieten. 

Booking.com

Playa del Postiguet

Bezienswaardigheden = Beleef Spanje

Foto: wikipedia

In het centrum van Alicante ligt het 900 lange zandstrand Playa del Postiguet. Aangezien dit strand vrij centraal ligt, is het erg geliefd bij de toeristen.

Playa del Postiguet ligt op loopafstand van het centrum van de stad. De prachtige boulevard aan dit mooie strand is omgeven met palmbomen. ‘Postiguet’ het poortje heeft zijn naam te danken aan een kleine poort die hier ooit een doorgang was in de oude stadsmuur.

Playa del Postiguet vind je aan de voet van de Monte Benacantil, van hieruit heb je een  mooi uitzicht op het Kasteel van Santa Bárbara

Plaza del Ayuntamiento - Placa de l’Ajuntament

Bezienswaardigheden = Beleef Spanje

Het Plaza del Ayuntamiento is, naar het hier gevestigde stadhuis van Alicante vernoemt. Dit uit de 18e-eeuwse barok stammende paleis, is een ontwerp van architect Lorenzo Chápuli en werd boven het oude Casa de la Ciudad gebouwd.

Plaza del Ayuntamiento ligt in het zuidelijk deel van het Oude Kwartier. Aan elke kant het gemeentehuis zijn twee zuilengangen die naar het Santa Faz-plein voeren. Aan dit symmetrische bouwwerk staan aan elke kant twee torens en kolommen van Solomonic op de façade. In het stadhuis, boven op de galerij bevindt zich 'De Blauwe Salon' deze is in Isabelino-stijl ingericht, en is gewijd aan Koningin Elisabeth II van Spanje. Een ander bekende salon is Salon de Plenos, waar regelmatig raadsvergaderingen worden gehouden. In het gemeentehuis van Alicante bevinden zich verschillende prachtige schilderijen van bekende kunstenaars zoals: PadillaCabreraAmoros en Gaston Castello.

Basilica de Santa Maria

Bezienswaardigheden = Beleef Spanje

Basilica de Santa Maria

De Basiliek Santa Maria is de oudste kerk van Alicante, deze prachtige kerk dateert uit de 14e eeuw, en is  een goed voorbeeld Valenciaanse gotische bouwstijl, samen met de barokke façade, die dateert uit de 18e eeuw .

De Basiliek Santa Maria is gebouwd boven op de overblijfselen van een oude moskee ook is de kerk  een aantal keer gebombardeerd en daarna weer opnieuw opgebouwd.

informatie -Beleef Spanje

Loop rond het gebouw om de zonnewijzer op de muren van de basiliek te bewonderen.

Casco Antiguo - De oude wijk 

Santa Cruz Alicante - Beleef Spanje

Casco Antiguo is het oude centrum van Alicante misschien wel een van de leukste plekjes van de stad.

Casco Antiguo ligt tussen de Rambla en Monte Benacantil, dat is de 166 meter hoge heuvel met het Kasteel van Santa Bárbara.

Slenter lekker door deze wijk zonder vast doel dan kom je van zelf de meeste bezienswaardigheden tegen die de stad Alicante rijk is. In Casco Antiguo bevindt zich het Basílica de Santa María, en het schitterende plein

Placa de l’Ajuntament met het prachtige gemeentehuis de overdekte markt Mercado Central en het stadstheater van Alicante.

Laat je verrassen tijdens het ontdekken en beleven van deze wijk ga terug in de tijd dwaal heerlijk door de kronkelende straatjes die soms wel heel verrassend een heel eigen gezicht tonen. De wijk Casco Antiguo is zeker een bezoek waard.

El Barrio

het oude kwartier Alicante - Beleef Spanje

Het oude kwartier of El Barrio, zoals het Oude Kwartier door de de locals wordt genoemd. Deze wijk stamt nog uit de tijd van de Moren. Deze wijk die jaren lang een slechte naam had’ vanwege de oude maar vooral vervallen gebouwen was niet de buurt om oin de late uurtjes door heen te lopen. Maar een overheidsinitiatief,  heeft deze oude wijk van een ondergang gered en dit doolhof aan kronkelende straatjes in El Barrio kwam daarna weer helemaal tot leven, nu zijn de façades van de felgekleurde huisjes weer helemaal opgeknapt. El Barrio en zijn heerlijke pleinen, zoals bijvoorbeeld het geliefde Plaza del Carmen, zijn een populaire ontmoetingsplaats voor Alicantino’s geworden. 

In het hoger gelegen gedeelte van de wijk kun je de wijk El Barrio de Santa Cruz bezoeken, een vrij rustig en een rustig  buurtje met mooie kleine witte huisjes  en kleurrijke bloempotten voor de deur. Op het hoogste punt in deze wijk ligt het Ermita de Santa Cruz  'de Hermitage van Santa Cruz', en ga je een beetje naar beneden vind je het Ermita de San Roque  'Hermitage van San Roque'.

Museo de Arte Contemporāneo de Alicante (MACA)

Bezienswaardigheden = Beleef Spanje

Het Museo de Arte Contemporāneo de Alicante (MACA) is een musea met moderne kunst. Dit museum is 1976 verhuist naar het oude centrum van Alicante, en bevindt zich in een prachtig historisch gebouw uit de 17e eeuw. Hier vind je een  vaste collectie van verschillende kunstenaars zoals  Eusebio Sempere, Dalí, Miró, Picasso en diversen andere bekende kunstenaars. Ook is hier een tijdelijke uitstellingen van verschillende kunstenaars.

 

Adres:

Plaza de Santa María 3
03002 Alicante

Meer informatie over Museo de Arte Contemporāneo de Alicante vind je hier op de - Website

 

Openingstijden zijn op:

Dinsdag t/m zaterdag van: 10.00 uur t/m 20.00 uur

In de zomermaanden vanaf 11.00 geopend 
Zondag en feestdagen van: 10.00 uur t/m 14.00 uur
Op maandag is het museum gesloten

De Prijs is Gratis

ZORG DAT JE JE REIS NAAR ALICANTE NOOIT VERGEET

 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JEHIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ALICANTE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :