Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Cares Route, wandelen door Spanje

Het beroemdste pad in het Nationaal Park Picos de Europa

Wandelen door Spanje, Cares Route - Ruta del Cares is een van de meest geliefde wandelroute in Nationaal Park Picos de Europa. Een routes die je niet mag missen. Wilt u weten waarom Spanje zo speciaal is om te wandelen of meer weten over specifieke activiteiten? 

Dit wandelpad, bekend als de "Goddelijke Kloof", tussen Caín (León, Castilla y León) en Poncebos (Asturias) laat je wandelen tussen bergen van meer dan 2.000 meter hoog, langs het imposante ravijn uitgehouwen door de rivier de Cares. Je ziet toppen rijk aan legendes, steekt bruggen over van de ene kant van de kloof naar de andere, passeert ongeveer 70 tunnels die in de rots zijn uitgehouwen en een aantal spectaculaire natuurlijke vergezichten.

Cares Route, wandelen door Spanje

Geschiedenis van het pad

De Cares Trail staat altijd in lijsten van de mooiste wandelpaden van Spanje. Hoewel het niet erg veeleisend is (behalve een paar hellingen), moet je rekening houden met de lengte en je route goed plannen.

 

Wist u dat dit diepe ravijn niet alleen is ontstaan door erosie door de rivier de Cares? Het is ook het resultaat van technische werkzaamheden in het begin van de 20e eeuw om water naar de hydro-elektrische dam in Poncebos te leiden. Dit maakte het veel gemakkelijker om deze heerlijke wandeling te maken zonder te verdwalen. Volg gewoon het kanaal.

Booking.com

Ervaren wandelaars zijn misschien geïnteresseerd om te weten dat het officiële pad (PR-PNP 3) eigenlijk begint of eindigt bij Posada de Valdeón in León en niet bij Caín, waardoor de route veel langer wordt (21 kilometer per enkele reis). Dit eerste stuk wordt nu echter weinig gebruikt en de meeste mensen kiezen ervoor om bij Caín te beginnen.

Wat je zult vinden

Allereerst is het handig om te weten dat je hetzelfde pad in de tegenovergestelde richting kunt nemen, te beginnen in Asturië. Beginnen bij Caín is makkelijker, want als je bij Poncebos begint kom je bijna meteen een vrij zware opwaartse helling tegen van twee kilometer. Als je begint in de provincie León, is dit stuk bergafwaarts.

 

Voor degenen die het hele pad volgen, dit is wat je zult vinden. Als je vertrekt vanaf Posada de Valdeón, kom je bij Cordiñanes, waar de vallei smaller wordt. Na dit dorp vind je het uitkijkpunt bij Tombo, met zijn iconische beeldhouwwerk van een zeem, een symbool van de Picos de Europa-bergen. Je ziet immense beukenbossen, en iets verder, Ermita de Corona, de kapel waar koning Don Pelayo zou zijn gekroond. Ook in dit gebied is Chorco de los Lobos, een put die ooit werd gebruikt om wolven te vangen.

Cares Route, wandelen door Spanje

Dan kom je in Caín, een dorp omringd door bergen van meer dan 2.600 meter hoog. De weg eindigt hier en het wandelpad van Cares begint bij de ingang van de natuurlijke kloof, waar de meeste wandelaars hun wandeling beginnen of eindigen.

 

Je volgt het fascinerende pad door smalle tunnels en grotten, met prachtige plekken die het waard zijn om onderweg te fotograferen, zoals de brug van Los Rebecos (met duizelingwekkend uitzicht over de rivier), de Bolín-brug en de loopbrug bij Pasarela de los Martínez (op de grens tussen Castilla y León en Asturië). Bij Los Collaos, het hoogste punt op het pad, begin je af te dalen richting Poncebos. Daar kun je, met geluk, de top van de berg Urrielu (ook bekend als Naranjo de Bulnes) zien, met zijn verticale vlakken van meer dan 500 meter hoog, een icoon voor Spaans rotsklimmers.

 

Het is het beste om in een ontspannen tempo van de wandeling te genieten. Stop af en toe voor een snack, zie hoe bomen groeien op onmogelijke plaatsen, luister naar de dieren in het wild... Dit pad stelt nooit teleur.

 

Hoe kom je met de auto bij de Cares Trail

Neem vanuit Asturië de AS-114 naar Cangas de Onís-Arenas de Cabrales (Las Arenas). Neem in het stadscentrum de AS-264 naar Poncebos, waar u uw auto kunt parkeren en het pad begint. Het is iets meer dan anderhalf uur van de stad Oviedo.

 

Als u begint aan de zuidkant van het pad (twee uur rijden van de stad León), neemt u de N-625 naar Posada de Valdeón of gaat u verder naar Caín, waar verschillende parkeerplaatsen zijn.

Dingen om in gedachten te houden

Hoewel het pad niet moeilijk is, is het terrein ruw en moet je rekening houden met de lengte van de route, vooral als je van plan bent op dezelfde manier terug te komen. Het is raadzaam om vroeg op pad te gaan en goed georganiseerd te zijn.

 

Als je maar één kant op gaat, kiezen sommige wandelaars (vrienden of familie) ervoor om aan elk uiteinde van de route van auto te wisselen, waarbij één groep vanaf elk uiteinde afstapt. Maar vergeet niet dat de reis van Poncebos naar Caín meer dan 100 kilometer over de weg is.

 

Er zijn privétaxi's die u terug kunnen brengen naar uw startpunt, en bedrijven die u op terreinvoertuigen door de landschappen van Picos de Europa brengen. Je kunt er hier een aantal vinden.

 

Zorg ervoor dat u geschikt schoeisel draagt en neem een waterdicht kledingstuk en enkele warme lagen mee, want het weer kan abrupt veranderen, zelfs in de zomer.

Neem eten en water mee voor een picknicklunch, want onderweg is er nergens om voedsel te kopen.

Dit parcours wordt niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Fietsen over het parcours is niet toegestaan.

 

Wanneer op pad gaan

Hoewel je er op elk moment van het jaar mee kunt lopen, raden we aan om in het voorjaar (na het ontdooien zijn de watervallen op hun best) of in de vroege herfst te gaan, zodat je de winterkou en de zomerse drukte kunt vermijden.

 

Wat te zien in de buurt

Je bevindt je in het hart van het Nationaal Park Picos de Europa, met veel interessante plekken, vooral in Asturië: Sotres (het hoogste dorp van Asturië), Arenas de Cabrales (waar ze een beroemde kaas maken) en de meren bij Covadonga (ongeveer een uur rijden). Je kunt ook de kabelbaan nemen naar het mooie dorpje Bulnes.

 

Traditionele lokale gerechten

Ten zuiden van het pad (Castilla y León) kun je de heerlijke blauwe kaas gemaakt in Valdeón en de beroemde worstjes van León proberen. Asturië staat bekend om stevige gerechten zoals fabada (stoofpot) en cachopo (serranoham en kaas ingeklemd tussen steaks).

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Spain.info

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant: